reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

reklama
Witam!
Kurcze, coś mnie dzisiaj pokręciło :no: Cały kark mam sztywny, nie wiem czy źle spałam czy co :eek: No ale dzisiaj nic nie robię, odpoczywam. Mam nadzieję, że jutro jak wstanę to już będzie dobrze.

Hej kobietki!
Młoda szaleje-czyt. jeszcze śpi ;) a już 7.30! Luksus ;) można spokojnie śniadanie zjeść. Za oknem pogoda zapowiada się super, więc strzelimy sobie krótki spacerek przed szczepieniem o 13. Mam nadzieję, że nie będzie potem przygód po nim.
Edysiek mam nadzieję, że przeszedł Ci ten kark :/ mnie ostatnio bolała głowa i zwariować można było. Szczerze współczuję!

Dzisiaj lepiej, jeszcze trochę mam sztywny kark. To znowu dzisiaj nic takiego nie będę robić. Wczoraj tylko zrobiłam obiad, a tak to relaksowałam się z książką, na co ostatnio ciągle brak mi czasu. Córcia bawiła się z kuzynką a potem grała w nową grę na kompie. U nas dzisiaj szaro, buro i ponuro. Jakaś taka depresyjna pogoda, no ale jeszcze trochę i będzie wiosna :-)

Właśnie zerknęłam na suwaczek-kurcze gratuluję sukcesu w diecie! Ja mam 3kg do zrzucenia i coś mi brak motywacji do ćwiczeń, więc muszę się zmusić ->zapisać się na pilates do klubu i już ;) wtedy nie ma zmiłuj-zapłacone to iść trzeba :D Może niech mąż Cię rozmasować spróbuje? Albo jakiś basen?
Pogodę jednak przechwaliłam. Młoda zniosła szczepienie dzielnie. Waży 8,1kg -coś maławo jak na 8 miechów...no ale lekarka mówiła, że to normalne, że teraz mniej przybiera.
Rozesłałam kilka CV. Moje pierwsze w życiu szukanie pracy-do tej pory tylko dorywczo w wakacje na studiach. Eh...ciężko będzie bez 10 lat doświadczenia, bycia facetem i ukończonych 15 różnych technicznych kierunków ;)... a najbardziej mnie bawi to wynagrodzenie przy takich wymogach- szalone 1500zł-1800zł brutto!
Ciężko Wam szło szukanie pracy po zostaniu mamami?

Kropka ja poszłam do pracy jak Angela miała 2 lata. Zaczęłam szukać jak miała rok i naprawdę ciężko było znaleźć cokolwiek, nieważne że miałam skończone studia :no: Najpierw pracowałam na produkcji, a potem udało mi się przejść do biura. No i pracuję tu dalej. A zarobki u nas też takie, normalnie masakra. Jednak dla mnie plusem tej pracy jest to, że jest na miejscu i jeszcze po prostu ją lubię, a to dużo daje :tak:
To powodzenia w szukaniu pracy.

No mąż mógłby rozmasować, ale my pracujemy na 2 różne zmiany i widzimy się praktycznie tylko w weekendy. A mam nadzieję, że do weekendu mi przejdzie.

Witajcie

No mąż mógłby rozmasować, ale my pracujemy na 2 różne zmiany i widzimy się praktycznie tylko w weekendy. A mam nadzieję, że do weekendu mi przejdzie.

U mnie jest tak samo.Męża widzę tylko w weekendy i to nie zawsze mamy weekend tylko dla siebie bo czasami i w weekendy pracuje nadgodziny.
Co do wynagrodzeń w Pl to faktycznie masakra :-/
I dlatego miedzy innymi wyjechałam do UK.

Kropka Ja do pracy ruszyłam jak synek miał dobre ponad pół roku.I jak to bywało w Pl z praca było i jest nadal bardzo ciężko :-/

U mnie pogoda piękna +14 na termometrze.
Niedługo zbieram się do miasta na zakupy łazienkowe a potem do pracy:)
Alan w szkole ok bo dziś rozmawiałam z nauczycielką więc jestem zadowolona :tak:

Miłego dziewczyny...

reklama
Witam w ten piękny słoneczny poranek :-)
Co tu taka cisza ostatnio?
Felidae, Andzia, Fanta ?

Wczoraj byli u nas znajomi na piwku, w sumie przez przypadek spotkalismy się na spacerze i poszliśmy do nas.
Zaraz muszę posprzątać, bo normalnie bałagan jak nie wiem, nawet naczynia nie pozmywane. Ale pogoda fajna, od razu lepiej się robi, to i robota będzie dobrze szła :tak: A jeszcze sama sobie siedzę, bo mąż w pracy, Angela w szkole to tym bardziej ;-)

Do góry