reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

Fanta musicie się koniecznie jakoś zabezpieczyć przed spadkiem po mamuni...Porobiło się Wam. Jakiś zakaz zbliżania załatwić, a mamunie pozwać o zniesławienie i koszty z tym związane...Łatwo się pisze...Jak siostra nieletnie to może wystąpić o pozbawienie praw rodzicielskich...to przez opiekę społeczną się chyba załatwia...bo nie wiem ile siostra ma lat...juz 18 ? a takie moje czcze gadanie nic nie da :-( szkoda, że nie umiem Wam jakoś pomóc... życie...
u nas UPAŁ...a w pracy cyrki, jutro zapadnie decyzja w jakich godzinach pracujemy, etatu z akademii nie dostałyśmy ( ja i koleżanka) bo akademia nie ma pieniędzy na nowe etaty a na emeryturę nikt nie odchodzi wrrrr. Jedna sekretarka została zdegradowana i teraz zajmuje się wpisywaniem i wydawaniem wyników, i próbuje nas wytresować do biegania za zagubionymi przez lekarzy badaniami a my robimy bunt bo nie mamy czasu na takie latanie :[ każdemu się wydaje, że badania robią sie same wrrrr

reklama
agnieszka.kk kurcze jakbym miala blisko do morza to bym kozystala na maksa,a tak to jest zbyt za goraco,mowie tu o porze poludniowej,popoludniowej,dzisiaj pojechalam m zawiezc do pracy to wrocilam cala mokra:-pmusze sie przyzwyczaic do sloneczka;-)a potem to nie bedzie tak zle...,ale ten basen to dobra sprawa,dzieci sie wyszlaly,no i my tez troche sie pokapalysmy,smiechu przy tym jak to przy spotkaniu spotkaniu kobiet,z namiastka faceta:-p:-D
a gdzie mamuska24 dawno cos nie pisala?
aaa Edysiek to twoja Angela nie byla na zielonej szkole?hm mam znajomych co dzieci w drugiej klasie jezdza...chociaz kurcze teraz to juz sama nie wiem jak to jest,bo jedni maja w drugiej a drudzy w trzeciej klasie komunie,wiec cos moze mi sie poplatalo:dry:ach jestem nie do zycia teraz wiec moglam cos sobie dopowiedziec;-):-p
ide jakas drzemke sobie uciac,corka poszla do znajomej,tj.ma kolezanke ktora ja zaprosila,obok w mieszkaniu sa wiec jestem pod reka w razie czego,ale ogolnie sa grzeczne i bawia sie ladnie...:tak:potem obiecalam im lody,wiec ja je wezme i przejdziemy sie ochlodzic troche...
dziewczyny do milego...

Felidale, dziękuję za dobre słowo. Siostra w tamtym roku wylądowała w ośrodku dla dzieci <po obdukcji okazało się, że rodzice się znęcają nad dziećmi, mieli sprawę sądową ale się okazało że sędzina to znajoma i siostra wróciła do domu>. Od sędziny usłyszała, że nie nadaje się na rodziców :szok:. Później było jeszcze gorzej...
W tym roku skończyła 18 lat za rok ma maturę. Była w pośredniaku, a tam jej powiedzieli, że nie może się zarejestrowawać, bo uczy się dziennie :dry:. Wygnałam ją do opieki i mam nadzieję, że oni pomogą chociaż finansowo, bo ja nie jestem w stanie :no:. Chodzi o to, żeby na czynsz miała, a karmić ją będę, bo to jeden dziobek więcej nic wielkiego ;-). Nie mam pojęcia jak jej pomóc. Czas ją goni. Musi pracę znaleźć a to nie takie łatwe niestety. Co do spadku, to już nad tym myślałam, bo mają same kredyty i długi. Nie wiem czy można się zrzec ale o tym poczytam jak przyjdzie na to czas. Teraz są inne "rzeczy" na głowie.
To tak w skrócie.
Chłop wrócił z pracy i śpi, a ja zbieram się z młodym do piaskownicy póki nie pada.
Spokojnego popołudnia ;-)

witam dziewczyny jestem już jakoś nie mogłam ostatnio,
poczytałam was i widzę że się nazbierało

Fanta kurcze współczuję siostrze, dziewczyna już na starcie ma przechlapane,dobrze że chociaż ty jej pomagasz!! a co do alimentów od dziecka to mi teściowa ostatnio wykrzyczała że od mojego męża tez bedzie sięstarać- a ma 5 synów ale tylko od mojego bo on jej pyskuje najbardziej. ehh zycie pogmatwane przez rodziców zamiast pomagać przeszkadzają i kłody pod nogi rzucają.
z tegoco się orientuję twoja siostra może lliczyć tylko na opiekę,pracy raczej jej nie dadza ze wzgl na szkołę a może niech się ogłosi do pilnowania dzieci??? moja siostra właśnie znalazła i na dodatek babce pasuje żeby przychodziła razem ze swoim synkiem - więc może ,chociaz kurcze matura przed nią:baffled:.
chciałabym pomóc ale nie wiem jak???:confused::confused:

Edysiek czesto macie wypoczynek nad jeziorkiem- tylko pozazdrościć,
Zyta my za dwa tygodnie wylatujemy do domku, a zagłosowane na bobowicie!

a teraz uciekam kąpać małą i może wcześniej brzdąc pójdzie spać bo ostatnio to tatuś jej pozawala do 21 siedzieć.

Ostatnia edycja:
witam
fanta zrzec mozna sie spadku jesli jeden z rodziców umrze jesli natomiast dojdzie do smierci i długi przejda na Was wówczas macie dokładnie 6 miesiecy na zrezkniecie sie spadku z dobrodziejstwem inwentarza tak to sie nazywa jednak to juz trzeba wszystko robic notarialnie i trzeba sie niesttey sprezac bo jak wiadomo nasze sądy mają czas ;/
niestety rodziny sa rózne juz sie o tym przekonałam na własnej skórze - tesciowie to nasza zmora
co do alimentów to w naszym panstwie naszczescie trudno jest dostac, rodzice musieliby żyć w skrajnej nędzy

Witajcie!
...ale jestem padnięta :-( jem kolację i mykam spać także odpiszę krótko...

Agnieszka Ty już kochana po urlopie jesteś? Czekam na zdjęcia na bloku :tak:
Tak Ja już po urlopie.Jeszcze trochę i zaczynam kolejny urlop :tak:
U nas wakacje to miesiące urlopowania się,należy się po całym roku ciężkiej pracy :tak:
Zdjęcia wstawię oczywiście gdy tylko znajdę chwilę wolną.

Pozdrawiam i dobranoc!

Witam :-)
Fanta przykre jest to co piszesz :-( Dobrze, że siostra może na Ciebie liczyć. Taka młoda osoba, a już jej się wszystko w życiu gmatwa i to przez osoby, które powinny być wsparciem :no: Ja w wieku 18 lat miałam fiu bździu w głowie i nic mnie nie interesowało, bo nie musiało :sorry2:
Oby udało Wam się uwolnić od tej kobiety i dała Wam spokój, bo już chyba nic innego nie chcecie.

Felidae widzę dalej macie nieciekawie w pracy. Mam nadzieję, że wkrótce to minie.
U nas nerwowa atmosfera ostatnio, zbliża się koniec miesiąca i ludzie znowu gadają o zwolnieniach :hmm: Myślę, jednak że na razie nic takiego się nie będzie działo, w każdym razie mam nadzieję.
Jeszcze trochę i idziemy na urlop - od połowy lipca. Pewnie pojedziemy gdzieś pod namiot łapać rybki. W tym roku nie mamy kasy na jakieś wczasy, choć znajomi nas namawiają żeby z nimi gdzieś jechać.

Zyta u nas nie ma zielonej szkoły, nie wiem od czego to zależy. No ale jak pisałam sama nie wiem czy bym się odważyła wysłać Angelę. Choć z jednej strony pewnie to by dobrze zrobiło i mi i jej ;-)

Mamuśka życzę powrotu do zdrowia.
Jeździmy nad wodę, bo mąż nie odpuści i każdy weekend to wyjazd na ryby. A my z Angelą też to lubimy, więc każdy jest zadowolony.
W ten weekend jednak nie wiem czy pojadę, bo chciałabym rodziców odwiedzić, dawno u nich nie byłam. A jak jestem to tylko przelotem.

U nas dzisiaj już nie grzeje tak jak wczoraj. Wieczorem była burza i musiałam z koleżanką wracać do domu, bo rowerem to nie za bardzo :baffled:
Właśnie gotuję zupę i zaraz biorę się za pierogi z jagodami. Teściowa chodzi codziennie do lasu, zbiera na sprzedaż. Ale przyniosła mi wczoraj całą miskę żebym sobie trochę zamroziła. To zamroziłam parę woreczków i jeszcze pierogi będą :-)

aaa Edysiek pierogi,ja uwielbiam,wyslij mi...:-Dlubie jesc,hm czasami i robic,ale samej to tak dlugo sie zchodzi z tym:dry:
fanta20062 glosuje i ja prawie codziennie,ale nieraz zapomne:dry::sorry2:ale staram sie,staram:tak:a ktore miejsce ma twoj synek,bo jakos sie nie moge doczytac,czy tez nie pisze?do kiedy ten konkurs?
mamuska24 hm ci lekarze...
89gwiazdeczka89,felidae...

u nas ciag dalszy upalow,po obiedzie jedzimy nad jeziorko,chociaz nie bardzo mi sie tam podoba,bo zamiast piachu,sa komienie...hm

zyta udanego dnia nad jeziorem,fajnie odpoczniesz sobie...:tak:
Edysiek pierogi z jagodami pyyychaaa...:-D

Ja dziś mało czas mam dla siebie,muszę ruszyć na miasto po prezenty dla rodziny z Pl,większość mam już wybrane także piję kawę i idę,dobrze że do miasta mam 5 min drogi :-D

reklama
Cześć dziewczyny!
Ja dosłownie na sekundę. Wpadam, witam się, pozdrawiam, daje dzioba każdej z osobna i uciekam życząc miłego dnia
yes2.gif
:-)
Zyta, nie widać ile głosów. Głosowanie jest do 6 lipca. Dziękuję :*
Edysiu, pozazdrościć smakołykówv:tak:. My jak do babci w do m-je pojedziemy to sama na jagódki skoczę, a co :-D.
Mamuśka, zdrówka dużo życzę :tak:. Rodziny się nie wybiera... a szkoda. Za to teściów mam świetnych i zawsze mogę na nich liczyć <mimo iż teściowa gada i tą gadką denerwuje :sorry2:, to teściu jest prze kochany :-D:-D>. Dzięki za pomysły, mi już moje powoli się kończą. Poroznosiła młoda cv gdzie się dało <od firm sprzątających po Macdonaldy > a nóż się uda ;-). Teraz czekam na nią bo ma na 12 się zjawić.
Dlatego uciekam.
PAPA! :-)

Do góry