• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Porady na CITO!

reklama
Potwierdzam, ze ziele swietlika jest dobre. Do tej pory Liwi ropialo oczko, przemywalisny sola fizjologiczna i przegotowana woda. Od przedwczoraj mam swietlika i zauwazylam poprawe. Sa jeszcze masaze, ktore stosuje sie jesli jest zatkany kanalik łzowy ale jeszcze tego nie stosowalam

W ulotce kolaktazy jest napisane, zeby odciagnac troche mleka, dodac do niego 4 krople leku i taka mieszanke podac dziecku lyzeczka, po czym karmic cycem jak zwykle.

Czy ktoras z Was ma podoby przykaz na kropelkach? Robicie tak?

Taki przepis pewnie słuzy temu żeby dziecko łatwiej mogło przełknąć lek. Kiedyś podawałam coś w ten sposób. teraz np wit k+d bezpośrednio do buzi, choć z odrobina mleka też można.

Ratunku kikut nam wisi na włosku i zaraz odpadnie a pod nim nie jest jeszcze w pełni zagojone, jest takie czerwono- żółty pepek. Tak jest ok czy to mocowac z powrotem?

Makota ja mam tak napisane ale daje do buzi. Położna powiedziala że tak zalecają bo się boją że kapsułke upuscisz do buzi.

Ostatnia edycja:
reklama
Undomiel, nam polozna radziła aby absolutnie nie urywać nawet jesli wisi na włosku. Choc najprawdopodobniej sam odpadnie przy wycieraniu go do sucha.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry