reklama

Porady na CITO!

reklama
Potwierdzam, ze ziele swietlika jest dobre. Do tej pory Liwi ropialo oczko, przemywalisny sola fizjologiczna i przegotowana woda. Od przedwczoraj mam swietlika i zauwazylam poprawe. Sa jeszcze masaze, ktore stosuje sie jesli jest zatkany kanalik łzowy ale jeszcze tego nie stosowalam

W ulotce kolaktazy jest napisane, zeby odciagnac troche mleka, dodac do niego 4 krople leku i taka mieszanke podac dziecku lyzeczka, po czym karmic cycem jak zwykle.

Czy ktoras z Was ma podoby przykaz na kropelkach? Robicie tak?

Taki przepis pewnie słuzy temu żeby dziecko łatwiej mogło przełknąć lek. Kiedyś podawałam coś w ten sposób. teraz np wit k+d bezpośrednio do buzi, choć z odrobina mleka też można.

Ratunku kikut nam wisi na włosku i zaraz odpadnie a pod nim nie jest jeszcze w pełni zagojone, jest takie czerwono- żółty pepek. Tak jest ok czy to mocowac z powrotem?

Makota ja mam tak napisane ale daje do buzi. Położna powiedziala że tak zalecają bo się boją że kapsułke upuscisz do buzi.

Ostatnia edycja:
reklama
Undomiel, nam polozna radziła aby absolutnie nie urywać nawet jesli wisi na włosku. Choc najprawdopodobniej sam odpadnie przy wycieraniu go do sucha.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry