reklama

Porady na CITO!

Jak my uzywalismy windi to tylko dwa razy poszly gazy i kupa.
Potem jak długo kupy nie było to windi nic nie pomogło. Może u nas po prostu trzeba odczekać.
Ja uważam że jeśli dziecko nie nauczyło się samo rozluzniac. pośladków do kupy to częste (pojęcie względne) wspomaganie może zaszkodzić jelitom i ich ruchom.

Uszy myje przy kąpieli woda i zdarza się nam zamoczyc (na pływalni tez) oraz rano wacikiem z wodą. Za uszami, i malzowine. Jak jest potrzeba to wacikiem, ale nie w kanale. Czesto tez po prostu palcem wyciagam jak coś widzę i w ucha i nosa.

reklama
Ja po kapieli nie robię nic z uszami, ale ja myje w wiaderku, więc pewnie mniej się nalewa niż w wannie. A podczas mycia głowy, ręką myje z,zewnątrz. Dużo wydzieliny wycieka w dzień i wyciągam ją patyczkami przy karmieniu, ale też tylko z zewnątrz

Ja też usuwam z zewnątrz, w środku grzebać nie wolno. W wanience pewnie wlewa mu się woda do uszu, ale nie widzę w tym problemu, nie uważam jakoś specjalnie, żeby się uszka nie zamoczyły.;-)

Ja staram sie, aby woda w uszka nie wpadala, a polozna mowila, ze jak Adas jest niespokojny to mamy wlewac duzo wody i klasc glowke razem z uszami do wody.

Wyskowina wypada sama. Czasami pogmeram pat yczkiem, als z wierzchu

Normalnie w kupie są białe grudki z mleka. Dziś były takie ze trzy, ale całkiem czarne. Myslalam może krew i polałam h2o2, ale się nie pienilo. Z nowych rzeczy to witaminy, ale w poprzednich też było żelazo. Wypiłam też herbatę z miodem i cytryną. Ktoś mial coś podobnego?

Sorry za post pod postem, się nie chciało dodać zdjęcia. Teraz poszla kupa cała w czarnych grudkach. Zrobił ją bez wysiłku, ale jest straszna. Niech mamy o slabych żołądkach wybacza mi zdjęcie.

Załączniki

• 1412876405431.jpg
    1412876405431.jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 64
reklama
Undomiel, ja myślę, że to krew. i wybrałabym się z tym do lekarza

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry