reklama

Porady na CITO!

reklama
Właśnie nie wiadomo :-)

Wiadomo wiadomo, katarek plus się rozbiera na więcej części i łatwiej go umyć;-)

ZNIECZULENIE: Jeśli to znieczulenie dla KP/ ciężarnych to można karmić od razu. Nic się nie wylewa, znieczulenie zostanie zmetabolizowane i tyle, w mleku go nie będzie

CZAS INHALACJI: Do tej pory, aż będzie płyn w nebulizatorze.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Elifit, trochę za późno,ale odpowiem w kwestii znieczulenia.
To które najszybciej się metabolizuje , spada do minimalnej dawki po ok 3-4 godzinach.
Ideałem byłoby podanie odciągniętego pokarmu. Ale czasem kobiety karmią i nic się nie dzieje.

Elifit, trochę za późno,ale odpowiem w kwestii znieczulenia.
To które najszybciej się metabolizuje , spada do minimalnej dawki po ok 3-4 godzinach.
Ideałem byłoby podanie odciągniętego pokarmu. Ale czasem kobiety karmią i nic się nie dzieje.

Nakarmiłam po 3h od podania. Ściągnięłam wcześniej pokarm jak Makota radzi.

Czy wasze dzieci spia na brzuszku po karmieniu?

Mam tez problem, bo jezeli w nocy nie odbijemy, to A wierci mi sie i nie moze zasnac, a jak odbijemy, to po 15 min i wtedy znowu zada cyca albo zabawy :\

Jak czesto zmieniacie pieluchy w nocy?

Ostatnia edycja:
Czy wasze dzieci spia na brzuszku po karmieniu?

Mam tez problem, bo jezeli w nocy nie odbijemy, to A wierci mi sie i nie moze zasnac, a jak odbijemy, to po 15 min i wtedy znowu zada cyca albo zabawy :\

Jak czesto zmieniacie pieluchy w nocy?

Ja Tymka nigdy ne kładę na brzuchu bezpośrednio po jedzeniu po wtedy zawsze ulewa. Kładę go najpierw na bok, a jak dobrze zaśnie to wtedy przekladam go na brzuszek. Z reguły kładę go tak tylko w nocy i nad ranem bo na brzuszku zawsze spi dłużej. W ciagu dnia układam na boku (po jedzeniu) lub na plecach.

W nocy pieluchy zmieniam tylko wtedy gdy mamy pobudkę na karmienie. Czesto tych pobudek nie ma bo mały przesypia noce wiec i bywa i tak ze nie zmieniam pieluch w nocy. Tyle tylko ze mój syn wyjątkowo rzadko kupka w nocy.

Moja nie spi w ogole na brzuszku. Nie lubi, polezec w dzien polezy, ale do spania to juz sama sie uklada, albo na bok albo na plecach.

Pieluszke zmieniam zawsze o 6ej, jak ma pobudke o 3ej np tak jak dzis to tylko sprawdzam czy nie jest az tak pelna. Z odbijaniem u nas nie ma problemu, bo mala spi tak mocno przy cycku ze nic ja juz nie obudzi. Zdarza sie ze jak ja trzymam i chce beknac to sie wierci i wybudza.. Ale potem od razu zasypia.

Makota u nas brzuszek służy do zabawy. Szymek tak nie śpi.

Pieluszkę w nocy zmieniamy jak trzeba, znaczy jak bardzo trzeba. Tj najczęściej raz w ciągu nocy. Jak Mały przesypia to dopiero rano

reklama
Makota pomysł z odbiciem podczas karmienia dobry jest. Ja tak czasem robię gdy widzę że moja panna się denerwuje przy cycu. Odbije, przystawię jeszcze do piersi i zasypia. Na brzuszku nie śpi.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry