reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Poród w Holandii 2011

reklama
Hej kobietki mam pytanie o obowiazkowe szczepienia niemowlakow jak to wyglada i co wchodzi w pakiet szczepien

Witaj. Szczepienia w Holandii nie sa obowiazkowe i rodzice sami moga zadecydowac na co chca czy nie chca szczepic swoje pociechy. Ten temat byl wielokrotnie poruszany na forum Holandia i poszukaj troche pod tym linkiem, dziewczyny pisaly jakie szczepienia i w jakim wieku sie podaje oraz jakie sa ich holenderskie nazwy

https://www.babyboom.pl/forum/search.php?searchid=1351588

szczegolowych informacji udzielaja tez specjalistyczne strony

Vaccinaties voor kinderen - Vaccinaties voor kinderen - Vaccins, vaccinaties & Infectieziekten

Vaccinaties: welke en wanneer? | Consultatiebureau / tutaj masz podane kiedy jakie

Iguana dobry pomysł z tymi karteczkami:)
Zawsze jak sie wybieram do poloznej mam wiele pytan a potem wybijam sie z rytmu i nie wiem o co mialam zapytac:)

Ayni mam nadzieje ze bedzie tak jak mowisz;) wolalabym zeby polozna z nami pojechala do szpitala bo sami to niewiem jak to bedzie, czy ja bede w stanie wydusic z siebie slowko jak sie juz zacznie:)

To moj pierwszy porod i niewiem co mnie czeka,:) ale wmawiam sobie ze szybko mi pojdzie i wrocimy wszyscy razem do domku:)

A jak tutaj jest ze znieczuleniem podczas porodu?

Ja pytania do położnej zawsze zapisuję w kalendarzu (nie umiem się obejść bez takiego zwykłego książkowego). Moja mi wręcz kazała do siebie dzwonić nie ważne o której godzinie. Widocznie mają takie procedury. Z tego względu najpierw zadzwonię do niej, potem do M. Muszę sobie komórkę doładować:tak:, bo w sumie jestem "na wylocie".

W ogóle, pochwalę się Wam pierwszymi "biletami na Euro 2012"
002.jpg003.jpg

Ostatnia edycja:
Bernadetka, to nie Polska, mozna dostac znieczulenie, ale powinnas omowic ta kwestie z polozna i ustalic jakie bedzie dla was najlepsze, ja bym chciala,ale raczej nie zewnatrzoponowe , tylko kroploweczke , dziewczynki tu pisaly ostatnio

Astrid piekne te wasze bilety , bardzo mi sie podobaja , slodka klasyka. Oby malej sie wygodnie nosilo. bijna bijna!!!

O właśnie, przypomniałaś mi o tej kwestii. Muszę się położnej spytać w poniedziałek, co poleca. Nie chcę być twardzielką za wszelką cenę.

Ciuszki braliśmy jak najbardziej neutralne, bo one i tak będą krótko noszone, a być może w przyszłości będzie synek :-D.

reklama
W Pl też znieczulenie dają i jest do wyboru nie tylko ZO...

Ja dużo pytań nie miałam do gina...dużo rzeczy wiedziałam, ale jak coś miałam zapytać to w kalendarzu zapisywałam.

Do góry