reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

U nas nastapiło -
1) świadome uśmiechanie się
2) podnoszenie pupy podczas przewijania (do zmiany pieluchy)
3) stala pora marudzenia (czytaj aktywnosci)

reklama
moja tez ma stale pory marudzenia...zawsze przed spaniem czy w dzien czy wieczorem...moze to ze zmeczenia ale jakos nie moge z tym wygrac co bym nie robila to zawsze to samo....

A to nie :), u nas zawsze po spacerze marudzi (czytaj aktywnie uczestniczy w zyciu) i po wieczornej kapieli :) a tak to je mleczko, oczka w sufit, bekniecie i lulu :)

Moja Zuzia potrafi:
- uśmiechać się już nie tylko podczas spania
- po trochu gaworzyć (jak jej nie wychodzi to jest takie marudzenie)
- czuwać bez płakania i bez cycy w ustach
- sztywniej trzymać glówkę (ona od początku sztywno ją trzymała, ale ostatnio podnosi ją wyżej i czasami jak trzymam ją przewijam czy przebieram podnosi leciutko ponad podłoże)

Dziewczyny czy Wasze dzieci podnosza wysoko glowki ?

Moj synus juz od kilku dni potrafi wysoko i dlugooo utrzymac glowe, praktycznie nie potrzebuje zadnej asekuracji. Dziwi mnie to troche bo myslalam ze takie "akrobacje" to dzieci w okolo 2 miesiacu zycia robia... a tu zonk... wiec nie wiem czy to postep czy wszystkie tak maja? :-)

Moja niunia podnosi od urodzenia - tak jak na zdjeciu. I potrafi dosc dlugo wytrzymac. Ale ponoc to zanika po jakims czasie - cos typu odruch noworodkowy i potem ucza sie na nowo. Nie wiem, moja Julia tak nie potrafila...

Mamy kolejny postep! Mala przespala dosc fajnie juz druga noc z rzedu. Pierwszy raz spala od 22 do 4 rano, a dzis w nocy od 22 do 4.30 :-) jak to sie powtorzy tej nocy i kolejnej to zaczniemy klasc ja do lozeczka. I w koncu lozko dla nas!!! Juuupppiii!!!:-D

p.s. Nie pytajcie co sie dzialo z moimi piersiami przed przystawieniem malej o tej czwartej rano...twarde jak kamien....

Dziewczyny czy Wasze dzieci podnosza wysoko glowki ?

Moj synus juz od kilku dni potrafi wysoko i dlugooo utrzymac glowe, praktycznie nie potrzebuje zadnej asekuracji. Dziwi mnie to troche bo myslalam ze takie "akrobacje" to dzieci w okolo 2 miesiacu zycia robia... a tu zonk... wiec nie wiem czy to postep czy wszystkie tak maja? :-)
ja bylam w szoku jak moja mala zaczela tak robic. wogole ma duzo sily,jak ja wezme do odbicia to zapiera sie nozkami o moj brzuch i chyc do gory podskakuje:szok::szok:.podobno to normalne u wszystkich dzieci i zanika po jakims czasie

reklama
Do góry