reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Dziewczyny ja się zaczęłam martwić o bieganie Patryka tzn o jego nózżki tak dziwnie mu sie rozchodzą na boki jak biegnie ;/ Hmm cięzko wytłumaczyć. Chodzić to normalnie chodzi ale jak zaczyna szybciej to już zaczynam się strasowac ze coś jest nie tak. Tak na boki sie rozchodzą mu te nogi...

reklama
Wyjatkowa - moje też tak mają, jeszcze potrafią stawiać stopy dziwnie do środka, ale .. podobnież jest wszystko ok.. byłam u ortopedy rok temu jak już Hanka dobrze chodziła i biegała, teraz mnie czeka wizyta z Gośką, ale wg mnie jest wszystko ok / dla samego sprawdzenia moich przypuszczeń chcę iść /.
AZA - a jak się rozgada, to dopiero zobaczysz co takie dzieci tworzą:-D , z Hanką są czasami takie siupy, że ze śmiechu nie mogę się pozbierać...

Wyjątkowa idź do ortopedy, sprawdzić, ale weź też pod uwagę że maluszek ma krótkie nóżki, jak biega to próbuje łapać równowagę, dlatego je rozstawia bardziej. Ale sprwdzić trzeba :)

U nas raczej jedzenie widelcem , a łyżeczką czasem, bo częsciej Asia je ręką lub właśnie widelcem, a łyżką karmię ją ja jak podaję zupę. No i słoikowe łyżką, ale też ja karmię i tylko wtedy jak gdzieś tam jedziemy i nie ma szans na inny obiad.

no racja lepiej co sprawdzone to sprawdzone po co masz myśleć o tym czy to w normie czy nie.......
A mnie znów Marcel zadziwił. Wczoraj z szuflady wyciągał wszelakie pierdoły i nosił do D. jak mu podawał to mówił "pośe" lub "poće" jak mu sie udało co oznacza prosze ;] a dzisiaj sie go pytam czy chce mu się pić a on do mnie "bajdźo" co znaczy bardzo....... wow sie chłopak rozkreca ;]

Antek je widelcem . Zupki robie raczej mało geste wiec sama go karmie. Podobno sa takie sztucce lekko przekrzywione , ze dzieciom łatwiej do buzi trafić :)
Moja siostra jest niania 18 msiesiecznej dziewczynki i ona juz je sama i to całkiem sprawnie . Rodzice niezrazenie kongiem ktore nyło na poczatku jak Ola probowąła sama jesc pozwalali jej . I dziewczynka sie nauczyła

Gonia potrafi powiedzieć "stań" i ciągnie mnie w górę... , czyli chce żebym wstała, "mama tan" - mama tańczymy po naszemu ;-), "czapka", "kapcie" i sama ubiera czapkę , próbuje body założyć też, ale na razie kończy się na przerzuceniu go przez głowę na plecy ;-) i .. zaczęła rysować kredkami - nie ważne jakie, byle by rysować.

Maja nauczyla sie slodko mówić cześć. Kiedy rano biore ja z lożeczka mówie jej czesc, a ona takim słodkim glosem odpowiada. Nauczyla sie tez mówić pan, kaka-to kaczka/ptak , ałał - to hał hał czyli pies. Dużo ostatnio probuje powtarzać słów, bardzo dużo rozumie.

Gratuluję postępów!

U nas też codziennie nowość, od dwóch-trzech dni puszcza buzi, bierze raczkę do buzi, cmoka i dmucha :-) Jak widzi siebie na zdjęciach pokazuje i mówi "Asia":tak:

Pragnę zakomunikować że moje słodkie maleństwo śniadania i obiady jada samo!:tak::-) I to nie łapkami jak do tej pory, ale tylko i wyłącznie widelczykiem/łyżeczką! No czasem pomoże sobie łapką;-)od kilku dni je tak śnaidanie, a dziś wsunęła obiadek z talerzyka:tak:mięsko, marchewkę, groszek, ziemniaki.
Przy okazji polecam ten zestaw: Opinie o Baby Ono Sztućce plastikowe - opinie, zdjęcia, informacje - bangla.pl
Szczególnie tą łyżeczkę:tak:

A co myślicie o metalowych sztućcach? można już dać?

Aaaa będzie film, aparat mi padł jak kręciłam, mam nadzieję że się zapisał.

reklama
dziunka ja juz dawno nie uzywam do karmienia olimka plastikowych sztuców, karmie metalowa łyzka lub łyzeczka.
ale nie wiem jak to sie ma do jedzenia samemu, pewnie widelec odpada na bank.

Do góry