reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Powrót do formy :) WAGA

Może was pocieszę że moja szwagierka też miała jedną pierś wiekszą drugą dużo mniejszą przy karmieniu teraz jak juz nei karmi jest wsio ok!

reklama
dynia pisze:
prawda jest taka, że to trochę z mojej winy doszło do tego. W nocy nie chciało mi się przekładać dziecka na drugą stronę, więc zawsze ciągnęła tylko z prawej a na efekty nie trzyeba było długo czekać  :(
Hehe, a ja z lenistwa układam się bardziej na brzuchu niż na boku i dziecko leżąc cały czas po jednej stronie ciągnie raz z cyca na spodzie, a raz z tego na górze i oboje zadowoleni :) W dzień to już normalnie.
A gryzą Was szkraby przy karmieniu?? Ja to wymiękam. Jak Jaś nie jest za bardzo głodny, a chce spać, (zazwyczaj nie chce w dzień smoczka tknąć)
to dostaje do possania cyca i jak coś odwróci jego uwagę albo chce sobie głową pomachać to AUUU!!!! Kurde, biedne dziecko próbuje zasnąc a tu mu matka z gębą wyjeżdża " nie wolno" i koniec jedzenia. Albo się uspokoi, albo dostaje cyca jak ju na przwdę strasznie chce spać. Ale co ja mam zrobić?? Żelkiem nie jestem :D

Hmmm... chiba znowu cosik mnie ubyło. Waga pokazała 44 kg, ale jakoś po mnie nie widać, może coś się w niej zepsuło??

Mam takie pyatnko. Jak sie robi 7 dniową przerwe z odstawienia tabletek to wte dni można zajść w ciążę czy nie?? Zastanawia mnie to.

Kachna321bum pisze:
dynia pisze:
A gryzą Was szkraby przy karmieniu?? Ja to wymiękam. Jak Jaś nie jest za bardzo głodny, a chce spać, (zazwyczaj nie chce w dzień smoczka tknąć)
Mnie tak, choć zębów jeszcze brak, to już twarde dziąsełka zaciska bardzo mocno na wszystkim co się znajdzie w jej buzi.
Od soboty zaczęłam jej podawać Bebilon 2, smakuje jej bardzo. Mam zamiar przestać katować się w pracy tym laktatorem, to nie są warunki do odciągania pokarmu. Na razie raz dziennie będzie dostawała sztuczny pokarm a potem się zobaczy, dużo od niej zależy, czy mocno będzie mnie kąsała :laugh: :laugh: :laugh:

Mnie Marysia nie gryzie, a przynajmniej nie jest to gryzienie stricte. Po prostu zaciska dżąsła na brodawce i sobie odwraca głowę, po czym dostaje po nosie i puszcza. Ale bardzo mocno to nie boli.

Kachna321bum pisze:
Hmmm... chiba znowu cosik mnie ubyło. Waga pokazała 44 kg, ale jakoś po mnie nie widać, może coś się w niej zepsuło??

Kachna, Ty klucho ziemniaczana... :laugh:

dynia pisze:
Mam zamiar przestać katować się w pracy tym laktatorem, to nie są warunki do odciągania pokarmu. Na razie raz dziennie będzie dostawała sztuczny pokarm a potem się zobaczy, dużo od niej zależy, czy mocno będzie mnie kąsała :laugh: :laugh: :laugh:

Ja opracowałam rewelacyjna metodę ręcznego odciągania pokarmu w pracy i laktator poszedł w kąt. I tak wyciągam zaledwie 250ml ale dużo szybciej za to. Mąż mówi, ze będę miała dzięki temu dojeniu "przecudnej urody piersi", ale generalnie mi to zwisa, bo tancerką go-go już raczej nie zostanę ;D.

Madzia_S pisze:
Mnie Marysia nie gryzie, a przynajmniej nie jest to gryzienie stricte. Po prostu zaciska dżąsła na brodawce i sobie odwraca głowę, po czym dostaje po nosie i puszcza. Ale bardzo mocno to nie boli.

No, no to u nas dokładnie tak samo, tylko +2 ząbki ostr jak szpileczki. Dzisiaj się na niego wkurzyłam i nakrzyczałam, że kanapki będzie jadł !! :p :D

Ja opracowałam rewelacyjna metodę ręcznego odciągania pokarmu w pracy i laktator poszedł w kąt. I tak wyciągam zaledwie 250ml ale dużo szybciej za to. Mąż mówi, ze będę miała dzięki temu dojeniu "przecudnej urody piersi", ale generalnie mi to zwisa, bo tancerką go-go już raczej nie zostanę ;D.
A kto wi Madzia?? Przynajmniej w dzień byś miała wolne ;)

reklama
buahahhahahaha :)

póki co zbieram pokarm do zamrażalnika ino laktatorem.Ja też przećwiczyłam ręczne dojenie ale cycki miałam powyciągane no i łąpy mnie bolały.o czasie ściągania nie wspominając.Madzia a może podaj instruktaż?

Do góry