reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Powrót do pracy?? Urlop wychowawczy??

ja obliczyłam ze z urlopem wypoczynkowym wracam 9 października to jesczed dwa miesiące ale na samą myśl robi mi sie nie dobrze!! co prawda moja mama zajmie sie małym ale i tak nie widze tego chyba kupie sobie duzo chusteczek i zamiast pracowac to bede tam ślimtać :(

reklama
no właśnie, też zastanawiam się czy są jakieś aktualniejsze informacje na ten temat...
a każde 2 tygodnie na wagę złota :)
i dobrze że dotyczyć to będzie nie tylko tych co dopiero urodzą :laugh:

Ja też wracam 9 października a buczę już teraz jak o tym rozmawiam i myślę ,a co będzie jak nadejdzie ten dzień to sobie nie wyobrażam

właśnie nic nie znalazłam nowszego - jak cos znajde t ooczywiście wkleję. ja to wracam w grudniu ale na pół etatu chociaż na jeden miesiesąc.

ja wracam 16 paxdziernika na pol etatu. macierzynski konczy mi sie 16 wrzesnia a potem biore urlop. zastanawiam sie tylko jak potraktuja ten urlop i jak mi zaplaca za niego, czy jak za 1/2 etatu czy normalnie za caly i dopiero po urlopie przeniosa mnie na 1/2

Mój macierzynski konczy sie 1 wrzesnia. Jak wezmę urlop wypoczynkowy to do pracy wrócę w pazdzierniku. Jakbym chciała iść na wychowawczy to wiem że na to samo stanowisko nie mam szans wrócić. Z jednej strony chcę być z Anią a z drugiej strony być wśród ludzi. Gdybym wróciła do pracy to Ania zajął by się mój tata. Problem jest w tym, że mieszkam 30 km od rodziców i miejsca pracy. Owszem zamieszkać na pewien czas u rodziców mogę ale na dłuższa mete to nienajlepsze rozwiązanie. Własny grosz by się przydał a z drugiej strony zostawić dziecko na tyle godzin nawet wiedząc że jest pod dobrą opieką, nie umiem sobie tego wyobrazić. Boje się, że pierwsze zdecyduje sie na powrót do pracy a po tygodniu będę chciała już brać wychowawczy. Do tej pory prawie się z Ania nie rozstawałam, najdłuzej była bezemnie 3 godziny. Sama nie wiem co robić. Muszę w przyszłym tygodniu coś zdecydować. Czasu mało a w głowie milion myśli.

mam to samo - być z Weroniką a jednocześnie wrócić między ludzi...
ja mam jeszcze trochę czasu do podjęcia decyzji... razem z wypoczynkowym to mam wolne do listopada
poza tym cały czas nie wiem z kim zostawię dziecko, opiekunka, czy może żłobek... zastanawiam się ciągle, jak ja to w ogóle wytrzymam...

u was takie dylematy??
Złobka nie polecam wiem zalezy od finansów ale lepsza chyba niania.
Ja gdyby mi tylko w domu pozwolono leciała bym do pracy jak na skrzydłach bo teraz to tylko w domu zero ludzi
a przed ciązą byłam pracocholiczką w pracy z własnej woli spędzałamponad 15godz.
Nawt sobie nie wyobrazacie co przezywam siedząc w domu. :(

reklama
Do góry