Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

No mi już płaci ZUS, a w zasadzie to jeszcze nie wypłacił:-(
A jeszcze słuchajcie, mam pytanie, bo ja pracowałam tak, że na mowie miałam najniższą średnią, a resze czyli drugie tyle dostawałam tak jakby na czarno, wiem że liczy się to co na umowie, ale to też będę mi jakaś średnią wyliczać, pomimo że mam najniższą![]()
Acha, dzięki... bo chyba odjąć od najniższej mi już nie mogą, bez przesady, i tak to jest masakrycznie mało...zresztą nie można zarabiać mniej niż najniższ krajowaTak, zus zawsze wylicza średnią z ostatnich 12 miesięcy (chyba ciągłej pracy, zresztą to musze sobie dokładniej poczytać, bo ja zmieniałam firmę w tym roku, ale miałam miesiąc przerwy. Albo siostry księgowej się zapytam). W poprzedniej firmnie np. zmieniło mi się wynagrodzenie, czyli wtedy byłaby liczona średnia. Ale skoro Ty masz cały czas stałą kwote to powinnaś dostawac normalnie tą najniższą.
A od kiedy jesteś na zwolnieniu lekarskim? Za jakie dni? Czy na wszystkich zwolnieniach był kod B?Dziewczyny, wiecie co mi dziś przyniósł listonosz,:90zł i napisane jest świadczenie za chor. 30.08-01.09, wiecie co to jest? to jakieś wyrównanie, czy co??

W takim razie jestem prawie pewna, że dostałaś zasiłek chorobowy właśnie za tamto zwolnienie. Te 33 dni jest liczone jako suma dni niezdolności do pracy w danym roku- podejrzewam, że już w tym roku byłaś na jakimś kilkudniowym zwolnieniu lekarskim dlatego już 30.08 przeszłaś na zasiłek chorobowy. Nie wiem kiedy Twój pracodawca wysyła zwolnienia do rozliczeń z zusem ale podejrzewam, że Zus nie dostał jeszcze tego od 02.09 i dlatego wypłacił tylko za tamte 3 dni.Pierwsze zwolnienie miałam od 3 sierpnia i miałam do 1.09...
Dzieki za odpowiedz, a do ZUS-u na pewno zadzwonię....