reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Prawo kobiet w 2009/10 roku

reklama
u mnie juz odebrany mial byc 9 grudnia czyli dzis ale wyslalam meza 1 i juz byl :) hehe

U nas mowili, zeby sprobowac po 2 tygodniach, czyli to wypada za ok. tydzien, ale poczekam jeszcze nastepny zeby na darmo nie jechac ;-)
A mi w mopsie powiedzieli ze bez peselu nie mam po co do nich przychodzic. Ani po becikowe, ani po zapomoge z tytulu ur dziecka.

U nas mowili, zeby sprobowac po 2 tygodniach, czyli to wypada za ok. tydzien, ale poczekam jeszcze nastepny zeby na darmo nie jechac ;-)
A mi w mopsie powiedzieli ze bez peselu nie mam po co do nich przychodzic. Ani po becikowe, ani po zapomoge z tytulu ur dziecka.
mnie też bez peselu odprawili... a ta zapomoga to cos od miasta czy jak?

też jestem ciekawa:-) bo ja dostałam tylko becikowe a nie wiedziałam że po pesel samemu trzeba iść:-(

Becikowe jest od miasta (ale wyplacane u nas w mopsie) , a ta zapomoga to z mopsu jak sie ma odpowiedni niewielki dochod :tak:
zaraz dzwonie do mopsu czy aby na pewno musze miec pesel :cool:

U mnie pesel odbiera sie w urzedzie miasta. Nie slyszalam zeby wysylali.

Becikowe jest od miasta (ale wyplacane u nas w mopsie) , a ta zapomoga to z mopsu jak sie ma odpowiedni niewielki dochod :tak:
zaraz dzwonie do mopsu czy aby na pewno musze miec pesel :cool:
u nas na 100% nie bo ja kasę bez tego dostałam ale muszę zadzwonić o ten pesel się zapytać czy muszę po niego iść czy może mi go pocztą wyślą

reklama
Do góry