D
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Dzwoniłam do ZUS, należy się ;-)
Trzeba złożyć podanie w ZUS
dziewczyny ksiegowe i kadrowe, czy jest jakis limit czasowy na zgloszenie do zusu macierzynskiego? bo ja nadal czekam na papiery od kadrowej coby je zaniesc do zusui martwie sie ze powiedza mi ze za grudzien i styczen mi przepadlo
![]()

Nie wiem, ale moze ona sama je zlozyla? Na Twoim miejscu codziennie bym dzwonila i gnebila babe![]()
ale znalazlam cos takiego:napewno można brać go na raty a urlop mnie też zastanawiaz tego co ja wiem to po macierzynskim trzeba odebrac zaległy urlop i dopiero na wychowawczy a wychowawczy mozna brac chyba w przerwach przed skonczeniem 4 roku dziecka czyli np pol roku pozniej do pracy i znow pol roku czy cos takiego

załamałam się
Tylko, że jak byłam w ciąży na zwolnieniu i teraz na macierzyńskim też mi zabierają po 150zł miesięcznie. Wiecie może co to za dziwny podatek i czy mają prawo mi obcinać taką kwotę z pieniędzy, które dostaję z ZUSu??