reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Prezenty, prezenty... :)

Kasiad przetestowałam laptopa no i jeszcze bardziej jestem zadowolona. każdy klawisz to jakiś rysunek ale poukładane one są alfabetycznie i w górnym roku każdego obrazka jest napisana dodatkowo pierwsza litera danego słowa. Możliwości: na monitorze jest wyświetlony np. helikopter i dziecko ma znaleść klawisz z takim właśnie rysunkiem, później jak dobrze dziecko wciśnie to lektor literuje, kolejna funkcja to znaleść literę i jest na ekranie napisane słowo np. PT.K i trzeba poszukać obrazka który zaczyna się na brakującą literę. kolejna funkcja to np. wyświetla ilość gwiazdek itrzeba je policzyć i wcisnąć przycisk na dole gdzie są napisane cyfry od 1 do 9. mozna sobie na dolnych klawiszach grać - to pełna gama do re mi fa sol la si do
jedyne minusy ale to chyba w każdym że ekrany mogą być zdecydowanie większe najlepiej jak w normalnym latopie dla dorosłch - ale takich nie widziałam i mogłyby być kolorowe a nie czarnobiałe.
przy okazji wyszło że są słabe baterie więc dziś muszę je wymienić:-D
myślę że to zależy czego się oczekuje i czym się dziecko interesuje.

reklama
za to kupiłam dzisiej w Lidlu fajne drewniane puzzle takie najprostsze ale Pyś się bawi a i do pracy będą jak znalazł :tak:
i jeszcze wzięłam im kalendarz adwentowy i teraz główkuję co im tam powsadzać do środka :baffled:
Ja do kalendarza wsadzilam cukierki:tak:
Tak się zastanawiam nad prezentem dla mojego Robaka i znalazłam coś takiego;-)
Hasbro KOT INTERAKTYWNY jak PRAWDZIWY duży *AKiJ* (492722806) - Aukcje internetowe Allegro
On kocha kotki i byłby pewnie zachwycony:tak: Tylko ta cena mnie trochę przeraża:sorry: Porozmawiam z Oktawiuszem co o tym myśli;-)

Opcja laptopu też wchodzi w grę, więc czytam Wasze spostrzeżenia na temat różnych modeli:tak:
Kotka miala moja Jacki a teraz oddalam go corce mojej siostry i polecam jest super mruga oczkami fruczy mialczy macha ogonem i duzo duzo innych rzeczy robi:tak: ja go mialam 2 lata czyli znaczy ze jest malo prawdopodobne ze go idzie zniszczyc:tak:

no właśnie a ja mam inne zdanie. Szymek oglądał go w Smyku no i jako wielbiciel kota też mu się podobał, ale kot się sam nie przemieszcza. a jedynie co się Szymkowi podobalo to mruczenie.
ale pewnie jak ktoś go miał w domu to może więcej powiedziec na ten temat. ja juz bym wolala zwierzaka który chodzi niż leży w miejscu. ale jakośc kota pierwsza liga. w Smyku kosztował 299,00zł:szok::eek::sorry:

Moi rodzice mają takiego interaktywnego kota, który leży u nich na kanapie jako ozdoba i zawsze jak jesteśmy u nich to Oliwka się nim super bawi :tak: Kot rusza głową, miałczy i mruczy i macha ogonem.

Co do laptopa to nie dotarłam jeszcze do Makro. Nie wiecie, do kiedy jest ta oferta :confused:

Oli zaczęła się bawić teraz literkami naszego anglojęzycznego laptopa, nadusza kilka razy klawisz z literką i powtarza "ej", "bi", 'si" itd lub wdusza klawisze z kszałtami, np serca i powtarza po laptopie "hart". Więc myślę, że to dobra pora, żeby kupić jej polskojęzyczny :tak: Angielski fajna rzecz, ale przede wszystkim chciałabym, żeby się Oli polskiego nauczyła :-D

Oj to niedobrze z tym laptopem :-( dzięki Aga za odpowiedź.
Może gdzieś jeszcze się pojawią :confused:

Karola, dzięki za sprawozdanie na temat laptopa :tak:

Ja nadal nie jestem zdecydowana :dry:

reklama
Do góry