reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

przepisy dla karmiącej mamy

reklama
dziewczyny kochane!!! Potrzebuje jakiegoś wypróbowanego przepisu na rybkę ale zapiekaną:tak: (oczywiście na miarę moich możliwości twórczych:-p) pliski!!!
 
ja często zapiekam z sosem holenderskim: mojego przepisu nie pamietam, a został w domu, ale tu jest dość podobny: Sos holenderski z winem - Przepisy.org, z tym, że ja go robię na cytrynowo, czyli dodaję sok i skórkę z dwóch cytryn (można więcej, ma być mocno kwaśny). Często tak pangę robię: do naczynia do zapiekania ugotowany ryż, na to warstwa pangi i wszystko obficie zalane sosem. Do piekarnika na 20-30 minut aż panga się ugotuje i wsio;-) Na bazie tego sosu można też zrobić inne smaki, dodając czosnek, koperek i co kto chce:tak:
 
dzięki Surv!!! a powiedz mi kochana, obojętnie jakie białe wino dodawać do tego sosu???? bo ja zawsze mialam z tym problem i jak dodawałam wino to mi zawsze ten sos nie wychodził, i później jak widziałam przepis i tam składnikiem bylo wino to je osobno wlewalam ....do gardziołka:rofl2: i była pychotka:-p ale teraz chyba tego czynić nie powinnam (bo mnie dziecie spać nie będzie:rofl2:)
 
Tosika, może być najzwyklejsze białe wino, z tym że wytrawne albo półwytrawne, no i trzeba proporcji przestrzegać, bo inaczej wychodzi nalewka z dodatkiem ryby:-) Tak naprawdę to i bez wina może być jak nie masz pod ręką (tylko wtedy trzeba stosownie więcej płynów innych dać), ale ono nadaje potrawie dyskretny urok burżuazji:tak:
 
Tosika ja robie czesto lososia zapiekanego z sosem tatarskim, niebo w gebie, wszyscy sie zajadaja bo to moje danie popisowe i nawet na Boze Narodzenie robilam.

filety z lososia najpierw zalewasz sokiem z cytryny i solisz, na chwilke do lodowki.
potem smarujesz je od spodu sosem tatarskim i ukladasz w zaroodpornym naczyniu. na gore dajesz grubo pietruszki, swiezej, posiekanej zmieszanej z oliwa i starta skorka cytryny i obsypujesz bulka tarta.
 
Ostatnia edycja:
dzięki Pearl!! Koniecznie wypróbuję:tak: Zrbiłam dzisiaj wg przepisu Surv, wyeliminowałam wino, troszkę poimprowizowałam i wyszło nawet fajne (nigdy bym nie wpadła na pomysł z tym ryzem:tak::happy:)
 
Pearl Twoj przepis brzmi bardzo smakowicie:-)Napewno po powrocie do Uk sprobuje go zrobic:tak:
 
oj polecam dziewczyny naprawde. ja nie bylam przekonana do tego pomyslu lososia z sosem tatarskim ale naprawde jest rewela i co wazniejsze proste!;-)a ja lubie tylko proste przepisy. dzis na obiad robie kopytka:-)mniami:-)
 
reklama
Do góry