A to wrzuce jeszcze tutaj przepis
Chinszczyzna
marchew
por
seler
pietruszka ( mozna kupic gotowa wloszczyzne w paczce)
piers z kurczaka
grzyby chisnkie lub pieczarki
przyprawa knorr do chinszczyzny
sos sojowy ciemny
mozna tez dodac gotowy fix chinski knorra 5 smakow czy jak to sie tam nazywa

kostka bulionowa wolowa
troszke maki
oliwa, sol , czosnek, pieprz.....
piersi z kurczaka kroimi w drobna kosteczke zalewamy sosem sojowym i posypujemy przyprawa chinska, odstawiamy do lodowki
grzybki chisnkie kruszymy na drobne kawalki zalewamy wrzatkiem i czekamy az zmiekna a jesli uzywamy pieczarek to smazymy z pozostalymi warzywami
warszywa kroimi w cienkie paseczki i smazymy na oliwie , zalewamy rozrobiona kostka wolowa powolutku by warzywa zmiekly i powstal nam sos....posypujemy przyprawami do smaku oraz dodajemy przyprawe chinska, wlewamy grzybki razem z woda mieszamy, dodajemy piersi z kurczaka i smazymy az warzywa beda miekkie (moga byc lekko twardawe jak kto lubi) calosc mozemy zaciagnac maka by sos byl gestszy lub wlac rozrobiony fix knorra
ja to podaje z makaronem sojowym ale z ryzem tez jest dobre :-)