• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przeziębiony Maluch - rady jak mu pomóc

reklama
NAs też dopadło...pomyślałam że dość już siedzenia w domku i z Krakowa wybrałam się do Wrocławia, a nawet trochę dalej. Z Igą oczywiście. pociągiem. z przesiadkami. a pogoda wiadomo jaka. 1-ego wylądowałyśmy w szpitalu, niby sprawdzić co się dzieje no i ordynator dał nam antybiotyk, twierdząc że źle nie jest ale Ig ajest osłabiona bo jej jedynki wyłażą.
troche zwlakałam z tym antybiotykiem ale w końcu się złamałam

2 godz temu wróciliśmy do domu i... rozłożyło mnie i Grzesia. Idę spać bo nie wiem co mogę łyknąc karmiąc :(:(

My chorobę wspólnie przechodziliśmy we wrześniu. Ojojoj, nieprzespane noce, katar nieźle dał nam się we znaki. Cały czas nawilżałam powietrze w pokoju nawilżaczem, do tego psikałam sobie i maluszkowi do nosa disnemarem. Oczywiście nie obyło się bez antybiotyku.

A jak nie mógł spać w nocy przez zatkany nosek, to kładłam go sobie na brzuchu i tak zasypiał. Nosek mu się trochę odtykał, jak leżał główką w dół.

Ja jestem całkiem zdezorientowana. Poszłam dziś do kontroli bo Iga od wczoraj zwraca antybiotyk. Lekarka (inna niż wcześniej) stwierdziła że trzeba odstawić antybiotyk i że to wszystko z powodu zębów (idą wszystkie górne naraz)...
i przepisała nie wiedzieć czemu clemastin, który jest na alergię.. poza tym na ulotce clemmastinu pisze że się nie stosuje przed ukońćzeniem roczku:wściekła/y:do tego tantum verde do gardziołka które jest dość ostre w smaku no i nie wiem jak ja to Idze podam...czy któraś z Was to stosowała?????

Kasianka ja tego nie stosowałam.
Mateusz też ma katar okropny, leci mu z nosa ciurkiem, używam sterimaru, smaruję mu plecki i klatkę piersiową pulmexem (maść rozgrzewająca) i na noc jak mocno zatkany nosek to używam otrivinu. Dziewczyny co jeszcze pomaga na katar, bo aż szkoda mi na niego patrzeć.
A i pod nosek smaruje jeszcze mascia majerankową

Lolcia ja stosuję nasivin i tetrisol, ale w działaniu to pewnie to takie samo jak Twoje specyfiki. Za maść majerankową zapłaciłam w aptece ale gość zapomniał zapakować:-(. Katar chyb atak jak u dorosłego - leczony czy nie-trwa tyle samo. No i fridy używam, trochę mniej krzyku niż przy gruszce ale też jest ostro:-).
a z czym podajecie witaminę C ??? lekarka przepisała 2x 10 kropli a ja Idze nawet 5 nie mogę wcisnąć bo to kwaśne jak cholera...efekt jest taki że dzidzia patrzy podejrzliwie na każdą łyżeczkę zdążającą w jej kierunku...

kasianka wit c nie powinno podawac sie bezposrednio bo jest za kwasna i dziecko moze sie zachłysnąć. Ja dodaję ją do herbatki i podaję Mateosiowi. Spróbuj może wtedy Iga wypije

Ja stosowałam tantum verde do gardziołka jak Amelka miała niespełna 3 miesiące. Jest to gorzkie w smaku i mała się krzywiła i strasznie tego nie lubiła ale pomogło bardzo szybko.Pozdrawiam.

reklama
Lolcia, wiem właśnie że to jest kwaśne i stąd moje pytanie (zawsze zresztą próbuję to co daję swojemu dziecku :)) niestety Iga nie pija żadnych herbatek ani soczków. próbowałam jej podawać witaminkę z zupką ale tylko zniechęciła się do zupki :( chyba musiałabym wymieszać ją w połowie słoiczka..
ale dzisiaj się udało przemycić ze słodkim deserkiem :):)

NAstka a czy starałaś się otworzyć jej buźkę i psikać do gardziołka czy wystarczyło że wzięła dozownik do buzi i wtedy ??? przepraszam że tak dopytuję ale mam poważny problem żeby jej to podać..
czasem mam wrażenie że jak była młodsza i mniej fikała to było łatwiej :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry