reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

reklama
Lepi, my smectę dawaliśmy w mleku w butelce, dicoflor na łyżeczce z jakimś syropem, albo w tym naparstku co dają do syropów z małą ilością wody, tak na jeden chlust. Ze strzykawką nie ma problemu, jak ją widzi to mówi "mniam mniam":-D

U nas z lekami nie było problemu aż nie zrobił się foch na nurofen. I koniec. Ze strzykawki nic. antybiotyk ostatnio był z łyżeczki. Do czopków odkryła, że rewelacyjnie pomaga żel durex :-p:-p:-p

Marzena :-D:-D:-D:-D:-D

Fajnie, Jagódź też ładnie połyka pierwszą łyżeczkę syropu przeciwbólowego, tylko po to, żeby ją natychmiast zwrócić :baffled: Czopków nie stosujemy, nie toleruje.

U nas teraz jest problem, mała ma jelitówkę, wczoraj nie chciała mi popołudniu i wieczorem prawie nic pić (tylko kilka łyków wody wciśniętych na siłę). Ma zapisany do picia elektrolit Humana, wygląda po rozrobieniu jak woda, charakterystycznie pachnie i jest niesmaczny - chyba przez to nie chciała mi już nic pić, ani wody, ani specjalnego soku marchwiowego z ryżem (ORS hippa, osłodziłam, bo też taki sobie), ani nawet łyka mleka na noc, a w nim była jedyna nadzieja, że wypije smecte.
No i nie wypiła. Rano znów 2 razy biegunka, pomimo jagód, banana...
Na szczęscie z rana wypiła 90 mleka ze smectą. w tym nadzieja, bo zaczynam się martwić. Już tego elektrolitu jej chyba nie będę wciskać, najważniejsza woda.
A na łyżeczce podaję jej tylko codzienie D3 z mlekiem. kiedyś dawałam inny lek i długo miała opory przed otwieraniem buzi na widok łyżeczki. Wypluwanie to normalka.
Nie mam na nią sposobu. Docoflor wsypałam do kaszki, ale smecta chyba musi być z płynem, a jak mleka ne chce to doopa...

reklama
Lepi, u nas z elektrolitami też był problem, bo to ohydne. Dolewałam tego też do mleka, np. 75 ml Orsalitu + 75 ml wody i do tego wsypywałam odpowiednią ilość mleka. Z tym, że u nas z mlekiem nie było problemu, a wręcz było to jedyne co Julek chciał jeść lub pić.

Do góry