• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Liluu - kiedys oglądałam jeden z odcinków "Boso przez świat" Cejrowskiego i tam powiedział ciekawa rzecz, żeby jak sie udajesz do dżungli (gdzie są wysokie temp. i duża wilgotność - czyli całkiem tak jak u nas teraz hihi), to nie brać tylko samej wody, bo woda tylko przeleci przez organizm, lepiej wziąć np. jakąś oranżadę w proszku i wodę, po to, żeby ugasić pragnienie, ale, żeby tez dac żołądkowi do trawienia trochę kalorii, wtedy ta woda jest dłużej w organizmie.
Tak więc myślę, że nie przesadzasz z soczkami, skoro mała nie chce jeść.

reklama
Katrina dziękuje za odpowiedz :)

kurcze ale ona nie pije innego mleka niż moje :/ i tu jest problem z butli pije ale tylko soki właśnie ,jutro kupię jej przecierowe
to sobie moja panna wymyśliła :no: Z tym cyckiem normalnie aż mi się płakać chce co jej do głowy przyszło ?

Sprubuje się narazie nie martwić ale co jeśli te upały bedą tak jak zapowiadają nawet całe wakacje :(
zawsze coś jak nie urok to ...... WrWrrrrr

a powiedz mi o tej camili ? Pomagała Kubusiowi ?

Liluu - przy tych pierwszych ząbkach Camilia nam się sprawdziła, teraz juz nie, ale teraz juz prawie kończymy (mam nadzieję), to może jakoś się obejdzie.
A soczki spróbuj sama - może takie starte jabłuszko - jak nie jabłuszko, to może chociaż sok z jabłuszka. Albo jak dostaniesz soki przecierowe, ale z owoców, które już Lilly piła, żeby jakiegoś uczulenia nie dostała.
Mówisz, że mleko tylko Twoje piła... zobacz jak będzie w nocy - jak pociągnie to OK, jak nie, to może spróbuj jakieś modyfikowane (choćby kaszkę na mleku gotową).

A tam zaraz wielka... 68kg, to jeszcze nie az taka wielka

Masz gg? Jesli tak, to na PW podaj mi proszę, to możemy popisać

Katrina właśnie ciągnie cyca :) a gg muszę nowe założyć ale to już jutro i zaraz ci nr pośle :)
pa co do słów jesteś wielka to nie miałam na myśli tego o czym ty piszesz ;-):-p

Liluu - ja wiem o co chodziło, żartowałam, widzisz zrobiło się chłodniej to i dziecko zgłodniało. A jeśli chodzi o żelazo, to możesz spróbować podać małej szpinak, on ma bardzo dużo żelaza.

Widzisz - ja muszę kupić szpinak i zrobić, spróbuję, może dzieciaki zjedzą. Tylko ja lubię taki zblendowany, z jajkiem na twardo, pokrojonymi w kosteczkę i przyprawiony czosnkiem (delicje).

Ostatnia edycja:
reklama
Dzien dobry :-)

Co tam u Was?? Mnie mało było, bo m miał wolne 2 dni, więc same wiecie :-)

Liluuu ja niestety Ci nie pomogę, bo moja Bianka to w sumie chodzący przewód pokarmowy :-) wchłania wszystko co tylko jej dam... Ale może to rzeczywiście przez upały... A skoro wody Ci nie chce pic (moja w sumie też nie), to może spróbuj jej na początku delikatnie zaprawiać wode soczkiem, żeby czuła smak i powoli zmniejszaj ilość soku... Ja muszę właśnie powalczyć z Bianką z ta wodą, chociaz niby przy karmieniu piersia nie trzeba przepajać... Ale trzeba ja zacząć przyzwyczajać do wody :-)

U mnie znów dzis palma, więc będziemy korzystać i spacerować :-)

Miłego dnia :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry