reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Pytania i odpowiedzi

cześć wszystkim! pisze po raz pierwszy. Jestem w 24 tyg ciąży i mam do Was pytanie odnośnie sutków. A mianowicie - wszędzie czytam że sutki w ciąży ciemnieją, a mi zrobiły sie bardzo jasne - mają tylko taką wąską ciemną otoczkę. Czy to normalne - czy powinnam powiedzieć o tym lekarzowi? dzięki za odp. :)

reklama
Witaj Sushi.

Moje brodawki w ogóle się nie zmieniły z tym wyjątkiem, że tak jak u Ciebie zrobiły się ciemne obwódki więc myśle, że spokojna głowa;) W razie co zawsze możesz o to lekarza zapytać, ale myślę ,że to nie ma znaczenia. Każdy ma inny pigment, inne hormony :)

cześć wszystkim! pisze po raz pierwszy. Jestem w 24 tyg ciąży i mam do Was pytanie odnośnie sutków. A mianowicie - wszędzie czytam że sutki w ciąży ciemnieją, a mi zrobiły sie bardzo jasne - mają tylko taką wąską ciemną otoczkę. Czy to normalne - czy powinnam powiedzieć o tym lekarzowi? dzięki za odp. :)

Mi też na początku pojaśniały, ale koło 20 tyg ciąży zrobiły się tego koloru co wcześniej. Teraz mam troszkę ciemniejsze i bardziej tkliwe sutki.

Też ćwiczę :tak:. Staram się codziennie. I też na sucho. Mnie lekarka powiedziała, że jak się podczas sikania ćwiczy to więcej bakterii się zbiera w pęcherzu i potem kicha :-( Mój B. zauważył, że mam już o wiele mocniejsze... :-)

haha to juz wiemy kiedy cwiczysz ;-):biggrin2::biggrin2::-D:-D:-p

hahahaha, dobre!!!

Ja sie przyznam, że zapominam o tym...ale to ma mi pomóc tylko w trzymaniu moczu, czy przy porodzie też? Bo to raczej zatrzymywałoby dziecko niz pomagało wydostać się na zewnątrz...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
u mnie prawa brodawka jest ciemniejsza niż lewa, i jeszcze tak pigment brzydko puścił bo wokół otoczek mam pigmentowe promyczki :/

Tak się zastanawiam. Jak się kąpie dzidzię to jak myje się buźkę? Też normalnie się wodą przemywa?
A czy pupe smaruje się codziennie czy tylko jak już jest czerwona i poparzona?

Ania, ja buźkę myłam rano i wieczorem płatkami Dzidziuś wymoczonymi w przegotowanej wodzie. A pupcię smarowałam po każdej zmianie pieluchy. Jak doszło do zaczerwienienia lub odparzenia to wtedy sudokrem. a tak do normalnego smarowanie to inny łagodniejszy kremik :)

reklama
hahahaha, dobre!!!

Ja sie przyznam, że zapominam o tym...ale to ma mi pomóc tylko w trzymaniu moczu, czy przy porodzie też? Bo to raczej zatrzymywałoby dziecko niz pomagało wydostać się na zewnątrz...

Anja wtedy to już tylko demonstracja była :-D Ćwiczę sobie jak mi się przypomni :-D :-D :-D
Mamcia silne mięśnie Kegla sprawiają, że szybciej dochodzisz do siebie po porodzie i czasami nie jest potrzebne nacinanie.

Do góry