reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Relacje z wizyt lekarskich czyli co słychać u maluszka

Wysokie to miałam przeważnie u niego e gabinecie raz doszło do 150 więc zapisał mi leki i kazał 3 razy dziennie kontrolować
Na codzień mam zazwyczaj ok 120 - 130 z haczykiem. Choć czasem zdarza się większe ale to mega rzadkość.

reklama
Syndrom bialego fartucha;) moja polozna sie smiala ze przed wizyta mam wysokie a potem w normie, choc na poczatku ciazy byly skoki ale mysle ze juz bedzie ok

A mi nikt chyba nie sprawdza wód plodowych.. Miałam usg w szpitalu w 20 tygodniu i półtora miesiąca temu byliśmy prywatnie na 4D. Babeczka powiedziała że mam mało wody i mam więcej pić. Mój brzuch wcale nie jest aż taki duży i się martwię[emoji21] byłam tu u lekarza ostatnio ale oni ręcznie tylko sprawdzają.. Przeczytałam o tych wodach i zaczynam się denerwować

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie na każdej wizycie sprawdza lekarka poziom wód plodowych , przepływy , szyjkę , łożysko i tętno małego. Może poproś żeby sprawdzili? Gdzie.mieszkasz?

Ignaś 35 tc [emoji173]

W Kopenhadze [emoji32] tutaj podchodzą zbyt lekko do tego. Tak naprawdę były tylko 2 usg w szpitalu a tutaj ginekolodzy nie kontrolują ciąży i nikt nie bada dopochwowo [emoji24] najpierw się denerwowalam później stwierdziłam, że troszkę oleje. Byłam w Polsce w 22 tygodniu i wszystkie badania miałam robione ale teraz znów zaczynam się denerwować [emoji15]

[emoji173]

Jest, kontaktowałam się z nim ale to lekarz rodzinny więc nie pomoże [emoji33] a ginekologa polskiego niestety nie ma. Chyba pójdę na płatne usg do kliniki i poproszę o sprawdzenie jeśli będzie taka możliwość

[emoji173]

Najgorsze to jest to, że tutaj podchodzą do ciąży: z góry wszystko jest ok, po co sprawdzać. Ja miałam raz morfologie robiona, w grudniu.. A Nikt nic nie mówi, tak naprawdę jeśli chcesz coś wiedzieć to wyjdzie w praniu albo dowiedz się sama no ale cóż poradzić. Podobno opieka przy porodzie jest pierwsza klasa [emoji1] sprawdzimy

[emoji173]

reklama
Wiesz co powiem Ci ze w większości krajów tak wygląda opieka medyczna w ciazy. Tylko w pl tyle badań robią. ..

Ignaś 35 tc [emoji173]

Do góry