reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Relacje z wizyt u lekarza, zdjęcia USG i zdrowie naszych Skarbów

MAŁAMRÓWKA tak masz rację odciąganie smarków najlepsze, najlepiej po oklepywaniu odciągać.
A co do tej maście to mam bo starszą smarowałam nią i niestety ale ta maść od 6 miesiąca życia

reklama
My wczoraj mieliśmy wizyte u neonatologa- zwazono malutka i wazy 5760g obwód głowki 41cm, osłuchowo wszystko w porządku, uszy i gardło tez czyste, pani doktor pochwalila małą ze silna, polożona na brzuszku wysoko podnosi głowe i juz próbuje opierac sie nie tylko na przedramionach ale tez na dłoniach i podnosic się, pociągnieta za rączki do siadu pieknie przyciąga głowę do klatki piersiowej, no i pieknie sie smieje juz z głosem, mama normalnie dumna wczoraj była. Co do leków to dalej stosujemy sab simplex, odstawiliśmy debridat od razu bo małej nie służył, pijemy za to codziennie herbatke z hippa ułatwiającą trawienie, karmimy sie piersia tyle razy ile starczy mleko(mama musiala wyeliminowac nabial bo malą obsypywało) i dokarmiamy bebilonem pepti-dostajemy recepte na 30% wiec cena jest przystepna bo za opakowanie 450g placimy jakies 7zł a nie 23zł

Dzisiaj była u mnie położna po raz ostatni.

Mały waży 6200 :szok: a będzie miał dopiero 9 tygodni w piątek. Przebiałkowanie pomału schodzi, ale bardzo pomału - skazy białkowej nie powinno przy tym być, ale muszę nadal uważać. Na krostki lepiej od emolium działa maść nagietkowa - wczoraj zastosowałam i krostek o połowę mniej :happy:

Rozwojowo moje dziecie kwalifikuje się na 3 miesiące, bo już podpiera się na ramionach, rusza obiema nóżkami na brzuszku, łączy dłonie i inne rzeczy już wyczynia. Położna powiedziała, że rozwojowo jest bardzo dobrze i mogę oddychać spokojnie, a serduszkiem się nie martwić, bo jeżeli nie ma przelewów krwi z jednej do drugiej komory to mały jest już zdrowy :-D

U nas panuje ospa wietrzna, więc mam małego chronić i jak ma ktoś przyjść kto churchla to lepiej grzecznie przeprosić, żeby nie przychodził, bo u małego może to skończyć się chorobą, bo to maleństwo, więc pilnujemy, aby nikt w domu nie chorował.

Tradycyjny po badaniu małego tysiące pytań do mnie i badanie mnie, a i położna powiedziała, że przy ta dużej laktacji uważać na wypadanie włosów, bo może to się zdarzyć oraz brać dużo witamin i minerałów.

Byłam z Adasiem u lekarza, niestety u innego bo d naszej pani doktor cieżko się dostać, dopiero w piątek przyjmuje. W sumie to nic szczegolnego sie nie dowiedziałam, mam mu dawać espumisan do każdego karmienia i jeśli ponad tydzien nie będzie kupki dać czopek. Raczej nie zmieniać nic w mojej diecie narazie. Za to lekarz stwierdził że dalej jest zółty. O dziwo kazał się zbadać też mi bo mu mówię że zawsze miwszyscy mówili że jestem żółta i mozliwe że to jakas nigroźna choroba gdzie bilirubina jest podwyższona całe życie. Ale mam narazie nie panikować bo taka pokarmowa żółtaczka u niemowląt moze trwać ok 3 miesięcy. Przy okazji zważyłam mojego bobaska i waży 5300g a równy miesiąc temu na szczepieniu miał 4050. No mogę powiedzieć że przybrał 1 kg bo ważyłam go w pampku :p

ja dziś miałam mieć kontrolę z małym ale nietety p. doktor niestety czasyu nie miała i kazała czekać 2 godziny w dzieciach chorych a ja z dwójką pojechałam przy tym Zu zupełnie zdrowa tak mnie to w... bo umawialam się na godzinę 11 tylko na osłuchanie. z tej niemocy i wściekłości się popłakałam bo jak już z dwójką się wreszcie wybrałam i dojechałam po przebojach bo ulice dwie były zamknięte i objazd, korki a tu niestety p. doktor zapracowana szlak mnie trafił ja z takim maleństwem na antybiotyku przyjechałam oj:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wziełam za telefon i w Lux medzie się umówiłam i całe szczęście pediatra super odrazu dostaliśmy skierowaniee na rtg klatki i wyniki morfo i CRP i jak wyjdą źle to szpital nam powiedziano ......
pojechałam zrobiłam RTG na cito i za 1h wynik był zmiany na płucu lewym czekamy teraz na wyniki z krwi po 19 jedziemy na konsultacje z wynikami i aż chodzę cała bo się boje aby wszystko dobrze wyszło bo szpital mi się nie widzi szczególnie że teraz rota panuje:szok::szok::szok:

Dziewczyny wiem, że to nie wątek od tego, ale chciałam żeby nie zgnięło. Mamom z Warszawy i okolic, którym zdarza się korzystać z Lux Medu polecam gorąco pediatrę dr Barbarę Falkowską-Choińską która przyjmuje na Al. Stanów Zjednoczonych 72 (ja tam pracuję i wiem, że to naprawdę cudowna pani doktor z podejściem do dzieci i odpowiednią wiedzą, chęcią pomocy i wszystkim czego można oczekiwać od pediatry). My z Emi chodzimy tylko do niej.

reklama
Do góry