reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Robimy zakupy dla dzidziusia

Dorotka śliczne te cuiszki widze że i Ty zaszalałaś;-)
Magdziunia kupuj kupuj a zobaczysz jak Ci to humorek poprawi!!:tak:
Co do obaw to ja juz takich nie mam bo jednak to moje trzecie dziecko jednak zawsze to jakis dodatkowy maluszek do obiegania:-D ale od czego sa rodzice tzn.dziadki, mąż i starsza córka bo i ona już służy mi jakąś pomocą.Jednak zastanawiam sie jak teraz podziele moje obowiazki na wszystkim zeby miec choc troszke czasu dla siebie co bedzie trudne tym bardziej ze zamierzam po macierzynskim wrocic do pracy:happy2: Przy mojej córce tak mnie ciekawość zżerała jak bedzie wyglądała MOJA dzidzia że bóli prawie nie czułam i porod mimo iż wywoływany to nie należał do dokuczliwych za to mały też był wywoływany ale już nie należało to do miłych bo tak dostałam w kość że ho ho.No i po porodzie to obkurczanie macicy podczas karmienia było okropne!! a podobno po drugim porodzie tak jest choc znam kolezanke ktora nic nie czuła? Mam nadzieje że nie nastraszyłam Was bo nie p to chodzi ja uwazam ze kazdy porod jest inny a kazda kobieta ma bol uszyty na swoja miare!!:tak:

reklama
Minisiu dziękuję za wyjaśnienie. Ja staram się spokojnie podchodzić do spraw porodu i połogu.
Najważniejsze, to nie poddawać się i pozytywnie myśleć.

Dziewczyny z tymi porodami jest naprawde różnie najlepiej nastawić sie na najgorsze i być mile zaskoczonym:-p Ja miałam dwa różne porody i połogi. Ale wspominam je dosć milutko:-p Teraz też obawiam sie jak to będzie (jak przed poprzednimi) Niby mówią ze każdy kolejny poród jest łatwiejszy ale nigdy nic niewiadomo;-) tak jak mówia ze jak pierworódka to długi. Na to nie ma reguły, ale jesteś my silniejsze niż myślimy i wiecej potrafimy znieśc niż nam sie wydaje:tak:

dorotka sukienka pierwsza klasa:tak:

No widze ze zakupy ruszyly pelna para.
Ja kupilam wczoraj komode dla malej i dzis powkladalam juz ciuszki.Ledwo sie zmiescilam a komoda ma 4 glebokie szuflady wiec mysle ze z ciuszkami to juz musze skonczyc.Czas na wieksze zakupki.W tyg. zamowie lozeczko juz nie mkoge sie doczekac.Nie mam zamiaru go jeszcze skladac, ale napewno bedzie ciezko sie powstrzymac.Ostateczny termin mam na koniec wrzesnia wiec mysle ze tak pod koniec sierpnia bedzie ok.

Ja wiem ze to nie zakup dla dzidziusia ale chcialam sie pochwalic mebelkami ktore w tym tygodniu kupujemy Wiktorii i Matiemu:-) I co wy na to?
38891220zk6.jpg

Agniesia to ładnie musisz mieć tych ciuszków jak ci sie w komode nie mieszczą:laugh2::laugh2:

Minisia śliczny zestawik. Ja mam coś podobnego dla Niki i teraz bedziemy z mieniac bo nie pomiescimy tych megli i piętrówki.
Jak juz wybiore tez się pochwale.

Teraz właśnie oglądam butelki itp na allegro aby porównac ceny z tymi w sklepie;-)

No i powiedzcie jak wyglada nasze becikowe 1000 a jak sie uda 2000 tys.przy tylu wydatkach???? gdzie nie raz pojawienie sie dzidziusia wiarze sie z remontem chatki i wymiana mebli a gdzie tu wozek i cala ta wyprawka!! ja za kilka lat 3-4 musze pomyslec o rozbudowie domu bo na naszych dwoch pokoikach sie nie pomiescimy niestety.Narazie poki sa mali damy rade ale jak najmlodsze podrosnie trza cos pomyslec bo trojka w jednym pokoju sie nie pomiesci no i nawet to nie ma sensu bo kazde bedzie mialo swoje zajecia kolegow kolezanki a jeden pokoj- napewno im nie wystarczy !Wika juz mi spiewa ze chce miec osobny a nie z matim! moze bank okradne:-)??

reklama
Minisia te becikowe to na tak ywane waciki:laugh2:
Ja juz wiem jakie to wydatki dlatego juz powoli kupuje aby kieszen tak nieodczuła. Bo suma sumaru jest to kwota powalająca:szok:

Do góry