reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Robimy zakupy dla maluszka

salsik ja tez mam taki szybki do czola ucha itp.. ale nie korzystam. albo ja cos zle robie albo eni wiem;p;p wolę taki prosty elektryczny kosztuje cos kolo 10 zl, i najlepiej do tej pory wlacznie mierzy mi sie w pupci, przynajmniej wiem że jest sprawdzone i mierzy dobrze.

asko
ja właśnie tez dlugo korzystałam ze zwykłego elektronicznego i mierzyłam w pupci, niestety dzieć sie zbuntował i absolutnie nie daje sobie nic do tyłka włozyć...jeden wielki ryk i wierzganie, dlatego musiałam zmienić na coś co mierzy znacznie szybciej i nie w pupie...

reklama
salsik... a to moze bateryjka siadła;p;p;p ja mam 2 takie ale jakoś jeden własnie mam wrazenie fiksuje a drugi jest ok:)
a ten drogi do uszka leży.... moj maz z niego tylko korzystał mierzac małemu, ale mnie wkurzał bo trzzeba bylo sprawdzac na specjalnym odpisie jak przeliczyc co wyszlo....
klariss Kamil tez sie buntuje i wierzga ale i tak uwazam że ten sposob najlepszy, pomijam już używanie czopkow... bo tez ryczy ale odkad mam paracetamol i nurofen w czopkach to ladnie wchodza, bo wczesniej jakis badziew miałam i cale w palcach mi się rozpuszcZały.

No właśnie, biorąc pod uwagę że ze 4 miesiące będę karmić, też rozważam coś droższego, ale ładnego. Mam mały biust i jakoś czarno widzę jak się będe prezentować w takim zwykłym cienkim staniku..
Najpierw odwiedzę H&M, a jak nic nie znajdę to pozostaje mi allegro.

Dzięki dziewczyny za rady, jak zwykle niezastąpione :)

Przy moim biuście Alles Mama się nie sprawdził. Wiszą mi... Kupiłam sobie Panache Superbra i trochę lepiej z nim mi jest. Zresztą dużego wyboru w moim rozmiarze nie mam. Ten Panache musiałam kupić 75HH :szok: W życiu takiego nie nosiłam, zazwyczaj miałam miseczkę G.
Co do termometra, to planuję kupić taki:
Termometr bezdotykowy ThermoFlash LX-26 Kurier 0zł (1883670399) - Aukcje internetowe Allegro
Ale dopiero po wypłacie :-p Wiem, że są różne opinie o tych termometrach na podczerwień, ale ten z tego co czytałam zbiera bardzo dobre.

a ja wam powiem, że mimo zaleceń sanikow miękkich.. one się u mnie absolutnie by nie sprawdziły... ja miałam zwykłe ładne takie jak przed ciażą tylko większe miseczki sztywniejsza miseczka i fiszbina, takie noszę na codzień, i nie było dla mnie problemu ze zdejmowanieam odsuwaniem itp itd, i rowniez niepodraznialy mi piersi jak to niektorzy uwazają...

reklama
Ja również mam te zwykłe bawełniane staniki do karmienia. Mój biust jest niewielki i nie wiele zmienił swoja wielkość przy karmieniu, więc praktycznie po porodzie ubierałam swoja "zwyczjna " bieliznę push up. Dziewczynki zwróćcie uwagę przy zakupie staników do karmienia, że biust po porodzie, który jest pełny pokarmu może byc jeszcze o rozmiar, dwa większy niz obecnie, moje znajome pokupiły staniki do karmienia przed porodem i pózniej były za małe.

Do góry