reklama

Robimy zakupy dla maluszka

Dzięki dziewczyny za Wasze opinie więc rezygnuję z tego fotelika może na przyjazd dojazd z lotniska pożyczę w PL fotelik a przejdziemy po sklepach i coś kupimy wtedy :-)

reklama
Dziewczyny jeżeli dziecku wystają nóżki z fotelika to nie oznacza, że jest za mały, nóżki mogą wystawać i opierać się o siedzenie.Fotelik robi się za mały jeśli dziecko waży już więcej niż dany fotelik i przede wszystkim jeśli dziecku główka zaczyna wystawać poza foteli co jest najbardziej niebezpieczną rzeczą.

Wstawiam kurteczke która wczoraj wylicytowałam na allegro + czapeczka gratis cena z przesyłka wyszła 25zł:-) 2207699785.jpg2207699785_1.jpeg

MILVA dokładnie dlatego dziewczyny trochę się zdziwiłam,że już chcecie wymianę fotelików robić. Ja będę fotelik wymieniać jakoś w lato (No chyba, że Kacperek przekroczy szybciej należyte kilogramy), zapewne mały już będzie siedział. I mały dostanie fotelik 9-18 po Amelce a Amelka albo 9-36 albo 18-36 zależy ile w lato będzie ważyć, bo jak na razie ma tylko 13kg.

dla pewności spytam w czwartek pediatrę do sądzi o tym, że mały jeździ z nogami ugiętymi i opartymi o siedzenie samochodu i dam Wam znać co powiedziała. kurcze, mnie się wydaje że nóżi jednak powinny mieć swobodę, szczególnie, że my planujemy niedługo większą wyprawę, bo ok 5-6 godzin w samochodzie, jedziemy do teściów na niemal drugi koniec PL.

Ja nie mam żadnego fotelika do przewozu, bo tego od wózka nie liczę-to raczej nosidełko i nic więcej...nie ukrywam , że ten co wkleiłam to spory wydatek, ale może na raty wezmę?...maxi cosi jednak dużo tańszy ten 0-13...
13 kg to jaki wiek u dziecka?
Kota - będę czekała na info, co pediatra powiedział:tak:

reklama
MILVA ale masz wózek 3w1 z częścią nosidełkową??? Jeśli to to jest właśnie fotelik do auta. Ja też taki mam do auta i na wózek. A 13 kilo to zależy od dziecka, moja Amelka ma 3 lata i ma akurat 13kg a kuzyna synek ma 1,5 roczku i ma już jakieś 15 kg.

KOTA ja też planuję wyprawę w maju na ponad 300km i nawet nie pomyślałam, żeby fotelik zmieniać bo jeszcze za mały Kacperek. Naprawdę nie masz się co martwić, przecież jednak Ci co produkują foteliki biorą na pewno tez pod uwagę, że w pewnym momencie dziecku nóżki będą wystawać. A i jak któraś z mam radziła wyjmnij wkładke dla niemowląt i będzie głębiej. Moja koleżanka ma syna 1,5 roku waży 16 kilo, głowa mu prawie cała wychodzi za foteli a ona go dalej w tym dla niemowlaków wozi, no to to już skrajna głupota dla mnie. Ile razy ja jej gadam i tym gdy się z nią widzę a ona nic sobie z tego nie robi, mówi że jeździ po bocznych drogach to nic się nie stanie. A czasem o nieszczęście nie trudno nawet na bocznych drogach.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry