reklama

Robimy zakupy dla maluszka

rojku super ciuszki, ja dzis bylam w tchibo :):) ale z małą w wozku i moimi dwoma panami.. więc na szybko i nic nie kupiłam, niestety u nas w re kids sukienusi nie było nad czym ubolewam ogromnie:(
kota, moj Kamil był duży a nosiliśmy go do 7 mies. w jumperowskim, ale z tego co wiem wszystkie te większe foteliki są dla dzieci dopiero od 9 mieś. bo dziecko w takim foteliku musi siedziec stabilnie niestety nie mają one dużego pola do popisu w regulowaniu wysokości więc jesli teraz chcecie zmienic na czasie to ja odradzam, większośc tych fotelikow jest od min. 7-9 kg i jesli chodzi o wiek to 9 mies. pamietam bo Kamil jeszcze nie mial tych wymaganych według rozpiski a już musiał w nim jezdzic bo nam przypadł ten okres jeszcze na zimę i kombinezon więc to już wogole była katastrofa go wsadzić.

reklama
Asko, musimy niestety coś kupić, bo ten fotelik od Jumpera jest montowany tyłem do kierunku jazdy, a Kubie zaczynają wystawać już nogi i musi je uginać, albo opierać o oparcie siedzenia w samochodzie, a to chyba niedobrze :/
gdzieś kiedyś czytałam albo słyszałam o fotelikach z wkładką niemowlęcą, ale nie mogę sobie przypomnieć co to za foteliki były.

Foteliki 9-18 kg, od 9 miesięcy do 4 lat - tanio! - Autofoteliki.pl

tutaj foteliki od 9-18 i w innych zakładkach inne wagowo
świetna strona-od razu masz wszystkie info- atesty itp , pokazane od najlepszych fotelików do najgorszych
Bartek też już ledwo się mieści , ja myślałam nad zakupem 0-18, ale jednak wszyscy odradzają , bo maluch taki jak teraz się w nim z lekka utopi i nie ma wtedy tego bezpieczeństwa... podobno najlepiej teraz 0-13 (maxi cosi najlepszy i najpopularniejszy), potem 9-18, więc sama też już nie wiem co robić....

My z Patrykiem zmienilismy dopiero jak mial 9 miesiecy,bo dopiero sie nie miescil:):)a gdzie do tego jeszcze kombinezon..
Jest warunek ze dziecko musi siedziec i tzrymac samodzieknie glowke.
Sa tez takie gdzie sa jeszcze montowane tylem do kierunku jazdy..
Proponuje sie przejsc do sklepu i posadzic Kubusia i popytac:) spisac model i pooszukacc w necie..

My dla Patryka kupilismy bebe confort obrotowy i polecam bardzo!!
Taki tylko inny kolor(szary)

BEBE CONFORT Fotelik AXISS Sweet Cerise (9-18 kg) | Foteliki 9 - 18 kg | Foteliki samochodowe | More4kids

teraz mamy maxi cosi i jest ok nie wystaje,a poza tym mamy wkladke pod pupa i pozniej sie ja wyciaga i dziecko jest gebiej w foteliku a co za tym idzie nogi nie wystaja.

rojku sliczne ciuszki!!!

Ja akurat nie kupiłabym takiego fotelika , gdyż nie ma żadnych gwiazdek testowych . Pooglądałam testy zderzeniowe jak wygląda wypadek dziecka w foteliku dobrym i zwykłym i nie mam pytań. Wiem ,że cena wysoka, ale bezpieczeństwo dla mnie numer 1.
My na razie samochodem z małym nie jeździmy, ale na wiosnę -maj, czerwiec musze kupić jakiś, mimo odradzań wagowych cały czas myślę o tym foteliku:
BeSafe IZI Combi X3 Isofix - tanio! - Autofoteliki.pl

reklama
Żabcia ja tez takiego fotelika bym nie kupila. Fakt ze na 3 tyg nie oplaca sie kupowac nic drogiego. No i jezdząc autem nie mysli sie o tym ze moze cos sie stac, jednak gdyby sie cos stalo to ten fotelik raczej kiepsko zda swoj egzamin.
Milva a dlaczego ten fotelik jest odradzany???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry