reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Robimy zakupy dla maluszka

No musimy wspierac polska gospodarkę, a nie jakichś chińczyków :)
chociaz w naszym kraju ciezko jest o rodzime ciuchy, produkty...
Ale tyle zlego sie słyszy o tych chinskich tanich rzeczach, ze przynajmniej takie maleńkie dzieciatko chcialabym przed tym uchronic.

reklama
Pytanie do doświadczonych Mam :) Kupiłam już łóżeczko, materacyk i obowiązkowo poduszkę klin (+ ochraniacz, prześcieradełko i nakładkę na materacyk). No i jestem w kropce, bo nie wiem, co teraz. Rozumiem, że skoro jest poduszka klin, to nie trzeba już żadnej innej. Nie ubiera się jej pewnie też już w żadną dodatkową poszewkę, bo ma własną, którą można ściągnąć i wyprać. No ale co do tego? - kołderka czy śpiworek? Jakie rozmiary? Jeśli możecie, wklejcie jakiegoś linka z allegro, żeby zobaczyć jak taki śpiworek wygląda, bo przyznam, że to dla mnie dość zagadkowy temat. Mój bratanek spał czasem w rożku, ale to nie jest chyba najlepszy pomysł...

Mła- wklejam ci śpiworek do spania jaki ja kupiłam, body to był gratis, ja mam jeszcze pościel typu poduszeczka i kołderka wymiary kołderki 120/90 i nadaje sie do łożeczka 120/60

Załączniki

• 1785731922.jpg
    1785731922.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 46
Dzięki wielkie Aga. A co bardziej polecacie - śpiworek czy kołderkę???

a wiec:):)Wiyaj:)
ja mialam kupiona od razu poduszke i kolderke kupilam w jysku,poduszka 50 na 60
a kolderka 135 na 90 dokladnie nie pamietam juz;/
ale napewno kupie taka sama bo mam po pierwsze:
pelno poszewek w tym rozmiarze,kupilam material i szyla mi tesciowa!!flanelowa taka milutka!poolecam...
mialam spiworek ale jak mialam go w nocy z niego rozbierac to wolalam kolderke odkryc raz dwa....
co do poduszki to w ogole nie stosowalam dopiero jak skonczyl rok!!!
a co do klinu ta ja nie uzywalam bo mialam podkladki specjalne zrobione pod nozki i lozeczko bylo wyzej uniesione:)
ale najlepiej jakies flanelki albo tetre podkladac pod glowke zebys tak czesto nie musiala zmieniac,bo przewaznie maluszkom troszeczke sie ulewa i zostaja pozniej takie plamki....albo kupic flanelki i uczyc takie pokrowce:)

Dziewczyny a co do wózeczka zima? Kołderka i podusia? Czy kocyk wystarczy? Jak tak to grubszy jakis? Doradzcie niedoswiadczonej mamuśce:-)

Ostatnia edycja:
Pytanie do doświadczonych Mam :) Kupiłam już łóżeczko, materacyk i obowiązkowo poduszkę klin (+ ochraniacz, prześcieradełko i nakładkę na materacyk). No i jestem w kropce, bo nie wiem, co teraz. Rozumiem, że skoro jest poduszka klin, to nie trzeba już żadnej innej. Nie ubiera się jej pewnie też już w żadną dodatkową poszewkę, bo ma własną, którą można ściągnąć i wyprać. No ale co do tego? - kołderka czy śpiworek? Jakie rozmiary? Jeśli możecie, wklejcie jakiegoś linka z allegro, żeby zobaczyć jak taki śpiworek wygląda, bo przyznam, że to dla mnie dość zagadkowy temat. Mój bratanek spał czasem w rożku, ale to nie jest chyba najlepszy pomysł...
Moja Marysia (urodziła się pod koniec listopada) spała w rożku, który przykrywałam dodatkowo kocykiem..między rożek a główkę kładłam pieluszkę, żeby nie trzeba było non stop prać rożka (ulewanie, itp.). Miałam też dla niej śpiworek do spania, ale był dla mnie niewygodny - za dużo rozpinania i zapinania..
Dzięki wielkie Aga. A co bardziej polecacie - śpiworek czy kołderkę???
Lepsza jest kołderka;-)
Dziewczyny a co do wózeczka zima? Kołderka i podusia? Czy kocyk wystarczy? Jak tak to grubszy jakis? Doradzcie niedoswiadczonej mamuśce:-)
Ja mam do wózka śpiworek z kożuszkiem (odziedziczony po moim bratanku), sprawdził się przy Marysi, więc i teraz pewnie też się sprawdzi..

ja Patryka rodzilam w lutym bylo -19 i byl w kombinezonie oraz w wozku mialam spiwor,czasami kocyk jeszcze.ale nie daje sie poduszeczki,malenstwo najlepiej jak lezy na plasko..

Nowe ciuszki dla naszej niuni:-)

foto 045.jpgfoto 048.jpgfoto 049.jpgfoto 046.jpg

foto 050.jpgfoto 052.jpgfoto 051.jpgfoto 053.jpg
Spódniczka, czerwona koszulka i niebieska czapeczka, troszeczkę większe rozmiary, ale będą wykorzystane może na wiosnę albo w lecie:-)

Zakupy uważam za udane;-)

reklama
Do góry