Malinka
- gaziki LEKO (nasączone 70% spirytusem)
- dwa smoczki mogą się przydać - bo jak maluszkowi się spodobają a jeden się zawieruszy to dobrze mieć drugi w zapasie
- ja miałam obcinaczkę i nożyczki z BabyOno - tępe jak... kupiłam malutką obcinaczkę i wystarczyła w zupełności
- foczka - szukałam w necie co to jest

my po prostu mamy wanienke ONDA firmy OkBaby - wyprofilowana, nie trzeba trzymać dziecka bo jest cały czas uniesione

- sudocrem - zostaw, dobry na odparzenia ale dopisz sobie zielony Linomag - tym można na co dzień pupkę smarować... moim zdaniem warto smarować za każdym razem bo potem odparzenia nie wyleczysz po jednym smarowaniu - chociaż nie powiem - sudocrem dawał radę po kilku godzinach
- na suchą skórę polecam jakiś płyn, np. Oilatum - wlewasz jedną nakrętkę do wanienki i skóra jest super nawilżona i nie potrzebna wtedy oliwka
- karuzela - moim zdaniem przez pierwszy miesiąc niepotrzebna... ale jeśli chcesz to możesz kupić - wszystko zależy czy chcesz teraz wydać kasę czy później - wybierz taką która ma "żywe" kolory, my kupiliśmy taka FisherPrice z paselowymi misiami to była blada strasznie i potem załowałam, ze wybrałam ten wzór
sosnowiczanka - J&J lawendowy pięknie pachnie ale u nas uczulał - dużo osób mówiło że bardzo uczulają, stosowaliśmy przez chwilę szampon ale okazało się, ze uczulał więc przerzuciliśmy się na Nivea Baby - Łagodny szampon i płyn do kapieli - jest super i jego polecam