• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
5 miesięcy to duża panna już:)) Zazdroszczę siadania...
Moje za chiny nie chce... umie i chwile siedzi sama ale zaraz się przewraca i turla po zabawki. A jak sie z nią siedzi i trzyma na kolanach to się złości... Chyba nie lubi być w jednym miejscu... Może gdyby najpierw nauczyła sie siedzieć a potem turlać z miejsca na miejsce to byłoby inaczej:)
A na nóżkach przecież jeszcze fajniej niż na siedząco to co się dziwić:)))

Paulina święta racja!!! Tyle że ja cięgla pracuję nad tym żeby wprowadzać teorie w życie...

reklama
monia e nie przesadzajmy, Ola siedzi, ale jeszcze się gibie i przewraca :tak:
O! Właśnie bachnęła :-D Każdy maluch ma inne tempo i nawet kolejność umiejętności może być inna ;-) Mój Kamiś najpierw zaczął raczkować, i to bardzo wcześnie :eek: a potem siadać :-)

made BRAWO DLA BORYSKA!
Ano my też "sadzamy na pupę" ale jest złość i upór hahaha :-D

Pięęękna ta zabawka tulanka!!! My w zeszłym tyg. w prezencie taki cudny minikocyk przytulaczek z "metkami" dostaliśmy :sorry2:

Ostatnia edycja:
Kocurku ja wiem:)) mam nadzieję że jak zacznie raczkować to i siądzie:))

Made zabawka super:) Ja się właśnie zaopatrzyłam wczoraj w przytulaczki:) Zostały ponazywane i sie tulimy:) Tzn małe sie tuli i zjada:)

PAULINKO miód na me oczy czytać o tak mądrych rzeczach. Wyczucie, empatia, konsekwencja, wsparcie, a wszystko z miłością :tak:

Młody jak ma się na czym podciągnąć, wspiąć i złapać- chodzi sobie. Długo trwało, bo prawie miesiąc zanim zrozumiał, że trzeba ostrożnie, bo może boleć...
za to na czworaka zwiedził już każdy kąt, nawet próbował kota spod łóżeczka wyciągnąć hehe

Generalnie jestem za wspieraniem dziecka a nie przyuczaniem (z pewnymi wyjątkami). Jak już sobie stoi- nie stawiam na siłę. Ma sam wstać i stać :-D.
Choć są sytuacje, w których np chcemy posadzić słodziaka na kolanach, a tu SE NE DA, bo nóżki prościutkie i sztywne :-D

Biegnę oko malnąć tuszem koleżanki, na pożegnalny obchód i siorbanie Inki :-D wychodzimy ze szpitala!!! papap

Dzień dobry! :-)

Witam się super wyspana. Pełnia szczęścia osiągnięta- Maciuś przespał całą noc :rofl2::-):rofl2::-D:-):rofl2:
Obudził się chwilkę po 6, wymemlał cycusie i spał dalej do 9!!! :-)

Wychodzimy dzisiaj po 13 czy 14tej!!

Świetne wieści:))
Ja w pracy, kawkę potrzebuję następną:)
Czekam aż jedzenie przywiozą:)

Ja dla dzieci kupuję najlepsze buty....i są to albo Ecco albo Geox'y :zawstydzona/y:
Mam takie zboczenie odkąd w mojej rodzinie z powodu butów u dziecka wystąpiło
płaskostopie.....

Made popieram, ja na butach dla małej nie oszczędzam. Kupuję 2-3 pary (tak nam zalecił lekarz, żeby zmieniać często). Nawet tenisówki porządne...kupuję na wyprzedaży i są...a butki ostatnio kupuję o pół rozmiara większe i mam na 2 sezony jak się nie zniszczą...lub zima i jesień następnego roku...
Jak byłam z Niną u ortopedy to strasznie mnie chwalił za butki:)

Made piękna pomarańczowa zabawka! CUD MIÓD!

Monia jeśli chodzi o butlę to u Maciusia nie było problemu - tylko on w tym czasie zęba złamał i bardzo go bolało od smoczka - wtedy sam nauczył się pić przez słomkę. Problemów z ząbkami nie ma, ze zgryzem też nie, butlę używał tylko do picia mleczka, a tak poza tym to pił z kubków...

Nie wiem co poza tym, bo jak zwykle nie doczytałam :-p

Made niezły ten kubek! A gdzie takie cudo można kupić??

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry