• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama

Przepraszam, ze zniknęłam, ale pojechaliśmy do Szwecji i zeszło nam się. Mia już śpi, więc mam chwilę.

MARY jesli nie rozszerzasz jeszcze diety, to przyczyny brzydkich kupek szukalabym gdzie indziej.

Przyjemnego weekendu!

Libby - nie rozszerzam. Raz podałam Mii gruszkę, ale wtedy jej się kupka zmieniła, więc nie dawałam już więcej. Ale to było z miesiąc temu, a ona cały czas ma tę biegunkową kupę!!! :baffled:

Mary-alergia wg mnie jak nic, kupka i ta wysypka jednoznacznie na to wskazują- podawaj jej probiotyk do mleczka i wlewaj w nią jak najwięcej picia by się nie odwodniła-ja w polsce miałam dawać małej nifuroksazyd i po 3 dniach pomogło...a też kupka śluzowata była-do tego od razu piguła wpadła mi w panikę i od razu małą na wagę, czy dobrze przybiera...na szczęście lek i probiotyk pomogły a na wysypkę jedynie emolienty do smarowania-najlepiej kremy bo są lepiej skoncentrowane-powodzenia!!!

pozdrawiam resztę kochanych

Paulina - poszukam probiotyku, ale nie wiem, czy znajdę... Najwyżej będę z PL zamawiać, albo Was może poproszę o pomoc... A co do picia, to Mia nie chce mi nic pić! :baffled: Pediatra stwierdziła, że dopóki Mia ma mokrą pieluszkę (tzn. dużo sika), to nie ma potrzeby dopajania, względnie gdy jest gorąco i mała jest spragniona. U Mii pielucha jest często pełna, więc nie ma problemu z tym akurat, ale będę próbowała jej wcisnąć cokolwiek: wodę, może jakąs herbatkę (rumianek czy coś...)... Nie mam pojęcia, co robić. Boję się testować na Mii NAN, więc chyba oleję nakazy tej głupiej lekarki!!! :zawstydzona/y: Poszukam innego pediatry, a tymczasem pójdę do przychodni dla dzieci, gdzie są pielęgniarki środowiskowe i im opowiem o radach tej kretynki-pediatry. Zobaczę, co one na to. Poza tym zadzwonię do naszej lekarki rodzinnej i zapytam o te testy skórne. Do kąpieli kupiłam małej specjalny olejek dla dzieci z AZS plus tłusty krem, mamy też maść na te czerwone plamy - sterydowa, więc muszę uważać gdy ją zastosuję... :zawstydzona/y:

Mary kurcze nie wiem co doradzic :( mam nadzieje , ze malej przejdzie w ty w koncu trafisz na super lekarza !!
tez ostatnio czuje sie niewidzialna na forum ;-);-)

Asionek - dzięki! A i witaj w klubie niewidzialnych-widzialnych. ;-)

Mary - dziewczyny napisały już wszystko na temat dolegliwości Mii, ja tylko napiszę,
że bardzo Wam współczuję. Jedyne co możesz w tej sytuacji, to robić wszystko
na własną rękę - niestety :/ Ja też bym tak tego nie zostawiła, kup maści, kremy,
które poleciła Ci Paula, Ona miała ten sam problem z dziećmi więc wie co robić ;-)
Życzę powodzenia!

Mademoiselle - przede wszystkim, kochana:

Dziękuję Ci z całego serdusia za przecudnej urody obrazek dla mojej córci!!!!!! :-*:-*
Jesteś przekochana, obrazek jest prześliczny i już jutro zawiśnie u mojej pocieszki w pokoiku, a ja pstryknę fotkę! :-) Dziś już było późno jak wróciliśmy ze Szwecji, no i od razu położyliśmy Mię spać. Jest naprawdę śliczny i bardzo dziękuję, ze się tak postarałaś!!! :happy2::happy2::happy2::happy2::happy2: No i dziękuję za miłe słowa! Na pewno tego nie zostawię, muszę działać, znaleźć jakiegoś normalnego lekarza... Ufff!

Padam na twarz, okropnie jestem zmęczona... Mia zasnęła po 18, popłakała nam się w samochodzie, aż się zgrzała okropnie... :-( A w drodze powrotnej walnęła taką kupę, ze czegoś takiego jeszcze u niej nie widziałam i nie czułam! :no: To nie jest normalna kupa 4 mies. dziecka!!! :no::sad: Muszę koniecznie działać, bo aż się boję konswekwencji! Jedyne, co mnie pociesza to to, ze Mia nie ma problemów z sikaniem, nie gorączkuje, jest zazwyczaj pogodna, je normalnie, jest aktywna. Ale mimo wszystko straszliwie się o nią martwię i czuję się bezsilna jak nie wiem, co... :sad:

Miłego wieczorku!

Kocurku :rofl2:
Miała być Czarna, a wyszło Latte

Miała być w mamę, a poszła w tatę

Miała spać jak dziecko, a woli PACZEĆ
Lecz jak tu nie kochać słodkiej Oleńki, kiedy ma uśmiech O!:-D tak wielki :rofl2: w dniu gdy Oleńka kończy już sześć miesięcy dostaje od Boogie buziaków sto tysięcy :-D:-D:-D:-D
ot taki mały rym dla Oleńki :happy::sorry2:

Całuski dla wszystkich Maluszków od cioci Boo :* :* :* :cool2:

Carola - jak chcesz mogę zakończyć przed czasem ;-)

Asionek - wkleję wkleję :tak:

Padam na twarz a moje dzieci nadal szaleją :szok: Ehh - chciałabym mieć tyle energii co one :sorry:

hej ho dzień dobry

Mary kochanie to myśl intensywnie co byś potrzebowała z apteki dla Mii i ewentualnie dla siebie (na zapas) i daj mi znać-bo do czwartku bym się wyrobiła a w piątek wyjeżdżamy już...bym to kupiła i ci wysłała

Asionek ja też czasem czuję się niewidzialna...ale jak dla mnie nie ma czym się przejmować-bacznie zerkam na twoje posty i na fotki Nata na fb;)) cudny ten twój synek

ja po 18 sis-prezent trafiony-ja objedzona a dziś do babci;))

miłej niedzielki-pozdrawiam

Dzień doberek!

Ja dziś wyspana! :happy2: Wczoraj wieczorem dostałam masaż z olejkami, potem nieprzerwany sen od 23 do 9.30! :szok::rofl2::happy2::-):-):-) A dziś rano M. zrobił mi śniadanko do łóżka!!! :-):happy2: Zaraz wybywamy na spacer i lody - pogoda piękna!

hej ho dzień dobry

Mary kochanie to myśl intensywnie co byś potrzebowała z apteki dla Mii i ewentualnie dla siebie (na zapas) i daj mi znać-bo do czwartku bym się wyrobiła a w piątek wyjeżdżamy już...bym to kupiła i ci wysłała

miłej niedzielki-pozdrawiam

Paulinka - dziękuję, kochana! W zasadzie chyba tylko probiotyk, ale nie mam pojęcia jaki i jak się go stosuje... :nerd: Ty będziesz na pewno wiedziała jaki wybrać. ;-) Dziś po południu napiszę Ci wiadomość, a do tego czasu będę się zastanawiać, czy czegoś mi jeszcze potrzeba... Dziękuję ślicznie za pomoc! Miłego dnia i Tobie!

Miłej niedzieli życzę!

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry