• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
U nas nie ma zwyczaju dawania kartona miniaturek przy porodzie?
Ja zanim poszłam do szpitala dostałam od położnej, potem w szpitalu i na koniec wielką paczkę z miejscowego supermarketu:)

reklama
Jos, Wiolka brawo dla zuchów!!!! :tak:

Rurka ja używam od początku Balneum, bo Maluchy nie lubią za bardzo smarowania po kąpieli, chociaż w lato, to lepiej wygląda i dobrze posmarować ciało, np zwykłą parafiną, a teraz używam od 3 tygodni Emolium i jest cudnie miękka skóra i już niczym nie smarujemy po kąpieli :-) i jeśli już sprawdzisz jakiś środek, będzie dla Ciebie odpowiedni, to kupuj w większym opakowaniu, opłaca się bardziej :tak: napiszę jeszcze, że jak kąpiemy w Emolium, to nie ma problemów z czerwoną pupą :tak: ja miałam LInomag, Sudocrem( gdyby pupka była mocno czerwona) i Oktenisept, moim zdaniem najlepszy, do tej pory stosujemy na małe ranki :-) i patyczki do ucha są lepsze, ale tylko dla Malucha, takiego małego, później jak się kręci niebezpieczne

Ostatnia edycja:
rureczka - najlepsze na pępuszek są jednorazowe, nasączone już alkoholem gaziki
LEKO, ja tylko ich używałam :) Sudocrem dobry, ale według mnie przereklamowany,
mam bo mam, ale Linomag wiele razy poradził sobie lepiej niż Sudocrem....
Nawet buźkę smarowałam Linomagiem, a Sudocremem nie można. Sudocrem zawiera
cynk i trzeba uważać na pachwiny, Linomag pod tym względem jest bezpieczny i co
istotne TANI :) Oliwki w ogóle nie używam, podobno od niej się już odchodzi...zatyka pory
u dzieci.

Bogusiu - z emolientami to ja bym ostrożnie, bo jeśli nie ma potrzeby, to się ich nie stosuje.
Takie jest moje zdanie :) To są kosmetyki specjalnego przeznaczenia.

Sudokrem to paskudztwo jak dla mnie.
Najlepszy Nivea na odparzenia, Linomag też i Linoderm na suchą skórę, nam Linoderm zwalczył AZS.

Boogie w Emolium jest mały problem....jak go ( i inne emolienty) odstawisz to dooopa blada i skóra przesuszona szybciej się robi:(
Wolę oliwkę na mokre ciało lub Linoderm:)
Ale kupuję czasami emolienty w aptece jak np krem z 49zł jest przeceniony na 9zł :)
U nas często można znaleźć:)

Nagrody widzę już rozdane :-) My w tym czasie obiad i drzemkę zaliczyliśmy :-)

Rureczko teraz odchodzi się od grzebania w pępuszku - u nas kazali tylko octeniseptem pryskać - super pępek odpadł i to dość szybko. Do włosków na początek nie potrzebujesz osobnego szamponu - ja robię tak, że do wody wlewam troszkę EMOLIUM i tym myję całe ciałko plus włoski - nie spłukuję tego potem. Nie smaruję też potem dzidzi. Do pupki teraz nie używam niczego - tylko po kupce myję pod bieżącą wodą. Jedynie jak było odparzenie to posmarowałam - ale wtedy już musiałam z maścią TORMENTIOL wejść. Generalnie nie jestem przeciwna żadnym kosmetykom - lubię i sudocrem i linomag, i nivea i emolium - sama zobaczysz, że będziesz próbować metodą prób i błędów, co dla Was najlepsze :-)

P.S. Maciusia do roku kąpałam w emolium - potem bez problemu przeszłam na taki fajny płyn do mycia całego ciała z rosmanna - seria BABYDREAM - płyn z pompką. Ta seria jest dla mnie wystarczająco dobra no i korzystna cenowo. :-) Sama używam tego płynu do mycia twarzy, rąk, jako płynu do higieny intymnej - zamiast kilku kosmetyków mam ten jeden i jestem zadowolona.

Ostatnia edycja:
hmmm.. co człek to opinia :sorry2: no ja nie mogę się przekonać do tych "zwykłych" płynów do kąpieli, bo skoro moje ręce wysuszyło, tu mam na myśli skórę dorosłego, to co zrobi ze skórą Malucha?

Boogie to zależy od człeka:)))
Ja np nie toleruję Nivea,tych Rossmanowskich i innych gadów sieciowych, Nina też nie.
Dlatego Johnson do kąpieli, tudzież ostatnio Fa dla dzieci:)

reklama
Boogie słoneczko - ja do roku używałam właśnie EMOLIUM - teraz też używam. Mi to bardzo odpowiada. Ale potem stwierdziłam, że czas poszukać czegoś tańszego - i właśnie ten płyn z rossmanna bardzo mi do gustu przypadł - u nas nic nie wysusza.

Swoją drogą LINOMAG też ma fajny płyn do kąpieli - z oliwką - ale od tego wanna tłusta i dziecko może się poślizgnąć.

Najważniejsze - każdy powinien wypróbować, co dla niego najlepsze i sobie własną opinię wyrobić - bo każdy z nas ma inną cerę, inny poziom wrażliwości i co najważniejsze - inną wodę w kranie - ja czasem jak gdzieś pojadę to od samej zmiany wody mam problemy skórne. Także różnie bywa :-)

Made
jak to u Was octenisept zakazany?? U nas tylko to trzeba - nic innego wręcz nie wolno - przynajmniej w szpitalu....Ale to jest nowość w sumie - bo jak Maciuś się urodził to kazali mi patyczkami nasączonymi spirytusem w pępku grzebać...teraz grzebać nie wolno...i bądź tu mądry...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry