• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej:)
Dziękujemy za miłe słowa:)) Dziś też cały dzień na wsi i padam... Chciałam się tylko pochwalić że moje małe zasnęło dziś samo!!!!!! Turlała się po łóżku aż w końcu ułożyła się i zasnęła! Bez cyca!!!!!! I to już drugi raz statnio więc chyba się będziemy jakoś samoistnie odcycowywać powoli:))

LILUŚ napisze jeszce do ciebie bo mi już to od dawna chodzi po głowie... Po pierwsze to strasznie współczuję straty przyjaciółki... nawet 2 lata to cholernie długo jeśli to najlepsze przyjaciółka i najbliższa osoba - to jak powietrze... ale dasz radę jakoś. Bo poprostu musisz ijuż...
Co do przedszkola to chciała ci napisać że bardzo dobrze zrobiłaś... ja wie że chciałaś to iejsce i ze to wymarzone przedszkole, że inni ludzie tak robią itp... Ale jedno co mi się narzuca to - czy tego chcesz nauczyć dzieci?? kombinowania żeby dostać to co chcą czy uczciwości i ponoszenia konsekwencji tego? Cel nie zawsze uświęca środki. Nie zawsze jest pięknie ale zawsze wtedy zostaje wewnętrzny spokój i poczucie własnej wartości i godności! A to bardzo ważne! I takie rzeczy przekazuje się dzieciom od małego! Jeśli chcesz żeby wyrosły na porządnych ludzi to musisz im pokazać jak.
Także wielkie brawo dla ciebie że mimo wszystko potrafiłaś nie kłamać. I czekam na Martynkowe zdjęcia:))

POK gratuluję Zosi:))

Idę się kąpać i spać. DObranoc.

reklama
lil... bardzo mi przykro... tule Cie sercem bo dziewczyny już wszystko napisały...
pok no i super, że Zosia zdrowa i wszystko ok.

u nas masakra i zębami i z pogodą... żyć sie odechciewa... ide sie kąpać...

Boogie dobranoc kochana! Ja też jutro będę kabelka szukać...

Monia gratuluję samodzielnego zaśnięcia! Mi się też raz trafiło w tym tygodniu. Ale na tym koniec. A co do uczciwości - masz kochana rację i wiem o tym. I nie lubię narzekać na nasz kraj, bo bardzo dobrze mi się tu żyje - ale w tym momencie naprawdę widzę, że jest za mało przedszkoli - oj za mało! I czasem w Polsce żeby przeżyć to trzeba kombinować. Jak masz własną firmę to nie da się uczciwie - ile z nas inaczej miało pensję na papierze a inaczej pod stołem? Ja wiem, że gdyby każdy szef chciał dać uczciwą umowę to nie zarobiłby czasem na chleb...z przedszkolem to samo - gdyby było dość przedszkoli to nie musielibyśmy kombinować. Swoją drogą to zastanawiam się czy nie ponosi tu troszkę winy rozbudowana administracja - w tym moim przedszkolu jest chyba 5 grup dzieci - do każdej grupy są 2 nauczycielki plus jedna pomoc, jest dyrektorka, zastępca dyrektorki, sekretarka, dwóch logopedów, główna księgowa, kucharka, pomoc kuchenna, konserwator i 5 woźnych oddziałowych! Właśnie policzyłam na ich stronie ten cały skład! :szok:

Dość już tego tematu na dziś. Czas iść spać....

Czy u POCZKA mieszka dziewuszka??? GRATULUJĘ Z CAŁEGO SERCA!

Cześć babeczki!

Przepraszam od razu, ze mnie nie ma ostatnimi czasy, ale remont werandy i malowanie domku pochłania cały mój czas. :eek: Jestem wykończona, ale już niewiele zostało. Nie mam szans na nadrobienie, co się u was działo, ale mam nadzieję, ze wszystko dobrze!

Buziak dla każdej!

Jestem...ledwo żywa...Nie mogę się wyspać...masz koszmary i sny erotyczne na zmianę...

reklama
KOCUR WITA SŁONECZNIE :-)

POK :-) buziaków sto tysięcy, a nawet więcej!!! Wspaniałe to wieści :-):-):-)

BOOGIE Śliczny, zrelaksowany Remi jej..jej...KOCHANY :***

LILI WROCŁAWSKI KRASNAL POZDRAWIA TORUŃSKĄ ŻABKĘ :-D
72067-1269469649-14-l.jpg

MARAN Dużo dużo siły dla Ciebie!!!! I gratuluję decyzji o diecie! :tak: Wytrwałości Kochana!

CAROLA kolejny dzień na Dukanie - super! Wam też wytrwałości! Przejrzałam sobie przepisy dukanowskie.. gdybym tylko miała czas, to sama bym je zastosowała :-)

WIOLA i RURKA ściskam!!! Trochę się martwiłam, nie mogąc podglądać bb, czy u Was wsio oki, ale miałam nadzieję, że w razie CO, koleżanki dały by znać :-p Oczywiście żadnych akcji jeszcze nie przewidujemy, nie RURKA????? :sorry:

NO I MOJA NAJKOCHAŃSZA... szczęka mi się mało co nie zwichnęła ze zdziwienia i podziwu - to Ty masz siłę BIEGAĆ ???? :szok: Ja na razie mam siłę tylko nie jeść i nie pić cukru, no i z białej mąki produktów :-p

MONI jakaś Ty chudzinka!!! A sesja z małą urocza!!! :-)

hehehe BOO.. no ładniutkie obrazki, tylko, że ja nie bardzo takie zabawy z dziećmi (wkładanie do dzbanków itp) w celach fotograficznych uznaję, ale ta sesja okey..
Olę tylko dotknąć, jak śpi i oczy wielkie zawsze robiła i po spaniu :P a tu takie cudowanie na śpiocha..

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry