• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
olivka stawiam Ci do pionu :) a tak powaznie, to wiem co czujesz bo mi sie tez czasem cos chce, alem twarda jest!!!

odnośnie przedszkoli to powiem tylko jak jest tutaj, wiec nie ma bezpłatnych przedszkoli, są 3 godziny dziennie za darmo w przedszkolu prywatnym bo tu tylko takowe są a za reszte trzeba dopłacać... aha i te bezpłatene godziny sa tylko dla dziecka, które skończył 3 lata i 4 miesiące przez 9 miesięcy czyli 1 rok szkolny... u nas Ala idzie do przedszkola od września właśnie na pół etatu, czyli musimy dopłacać 120E miesięcznie i bedzie chodzić od 9:30 do13:30 w tym czasie bedzie miała 2 sniadanko i lunch. My zdecydowaliśmy sie ją puścić do tego przedszkola głownie dlatego by miała kontakt z dziećmi mówiącymi po angielsku bo w domu rozmawiamy po polsku, no i by sie stała bardziej samodzielna, by sama jadła, ubierała sie itp. bo zasadniczo ona umie to robić, ale nie chce - jest czasem zazdrosna o Maje i chce bym ją też karmiła lub ubierała... ja raczej jestem twarda i staram sie jej nie ulegać, wiec jak jest ze mną to buty sama ubieta i do wc sama chodzi, ale jak Adam jest w domu to wszystko na nim wymusza, a że to córeczka tatusia, wiec on jej często ulega... Jak jest z przedszkolami w PL wiem tylko z tego co piszecie, ale jedno jest pewne PRZEDSZKOLI JEST ZA MAŁO!

pozdrawiam wszystkich grillujących i wypoczywajacych... :-)

reklama
Hmm...
LIBBY w sposób dosyć narwany użyła obraźliwych sformułowań wobec piszących na tym wątku i chociaż chciała "podać rękę" mój niesmak wobec takiego zachowania trwa nadal i zapewne już się utrwalił na dobre. Za tym idzie oczywiście brak sympatii. Prawdopodobnie nie tylko za tym. Pomilczę zatem na głos za koleżanką Made :)

Olivka - właśnie robię wszystko żeby zniechęcić Szanownego do wyjścia :eek: okropnie mi się nie chce. Upał taki, a zapowiadają jeszcze popołudniowe burze, no nie wiem....może mnie przekona :-)
Kryzys wystąpił....i to nic nadzwyczajnego, teraz musisz się z nim tylko uporać, najlepiej zajmij swoje myśli, zrób coś....cokolwiek, a najlepiej wyjdź poza strefę kalorii :-D))))) DO LASU! :))))

maran - oj to duże koszty tego przedszkola, ale fajnie kiedy dziecko ma umożliwiony rozwój społeczny, zresztą kto jak kto, ale Ty to wiesz najlepiej i według mnie każde dziecko powinno mieć możliwość uczestniczenia w tego typu placówkach, bez względu na to czy związek rodziców jest formalny czy luźny :) Czy mama/tata pracuje czy nie...chodzi o rozwój małego człowieka, który powinien mieć kontakt z rówieśnikami. Tobie również przyjemności :))))

O! Moja najukochańsza przyszła :*:*:*:*:* :-D)))
Grillujecie Kuotki?

Ostatnia edycja:
MADE no dajże się przekonać :-p Ochhhh jak kocur lubi letnie burze...!!!

A nie grillujemy :eek: Goście się przepowiedzieli z dzisiaj na jutro :-) Robimy NIC i jest bardzo fajnie :tak:

Ostatnia edycja:
Kocurek - no właśnie się dałam :-p hehe :-))))))))))
Burze uwielbiam, ale tylko jak czuję się bezpieczna....:eek:

Ja do tej pory delektowałam się tym boskim stanem nic robienia, ale mój Szanowny postanowił to drastycznie zmienić.........WYLAŁ NA SOFĘ CAŁY KUBEK KAWY< W DODATKU FUSIATEJ :szok:
Dobrze, że mam środek do prania dywanów i tapicerki......

Ostatnia edycja:
A maszże cosik jeszcze tam we kubeczku kuleżanko moja najdroższa...?
No i misiu mój się łobudził... nie idzie nam spanie dziś :sorry:

Dobrze, że nie masz sofy kuota :szok::-D

Ostatnia edycja:
Znaczy, że co.... też masz TAKOM JASNOM KOCIOM SOFE ??? :eek:

Ehhhhhhh ależ u Was romantycznie...:rolleyes: Jeszcze z tego co bedzie OJEJU !!!! :szok::szok::szok:

Aaaaaa kawę masz... no to kuot zrozumiał jak chciał :-p Jak zwykle ;-)

Ostatnia edycja:
hahahahaaaa :-)))) nie, nie...ja nie o sofie, ja o kawie, że MAM JOM :-)
Wkopałam się jak gówniarz :)))) Wysłałam mu maila o tytule "Moto Moto :-p" on go teraz otworzył i mi grozi: - Ja ci dam Moto Moto....a ja :szok: a co Ty czytasz moje dyskusje z moimi Kuleżankami co?! Oburzona byłam straszliwie, a on wielkie łoczy zrobił...a ja dalej na niego :-D)))) a on mi uświadomił, że no przecież maila takiego wysłałam....zagroził, że CAŁOM KORESPONDENCJE MAM DAĆ DO WGLĄDU :szok: łojej łojej.....SOS!

reklama
CAROLA jestem z Tobą! Na diecie! :-D Dziś zjadłam tylko jabłko i teraz twarożek :tak: Totalne zerrro węglowodanów. Tych owocowo-warzywnych nie wliczam. Nie daj się ziemniakom i chlebom! &&&&&&&

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry