• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Liluś ja też jem jak głupia...Dukan na szczęście szybko zapycha:) A jak chce mi się jeść to biorę serek wiejski light albo jajko:) Lub tuńczyka w sosie własnym :)

reklama
Hej.
Ja napiszę porządnie chyba dopiero w poniedziałek z pracy... my w domu ostatnio bywamy tylko się przespać i przepakować. Całe dnie spędzamy na wsi:) Wracamy wieczorem, usypiamy Młodą i padamy:) Rano przepakowujemy rzeczy i znowu na wieś:) Młoda zachwycona bo trawa i piasek i ludzi dużo:) W domu bajzel wszędzie:) Dobrze ze jutro przychodzi niania to się małą zajmie a ja doprowadzę dom do porządku bo Młodej mało czystych rzeczy zostało już:))
Miłej reszty długiego weekendu:))

kurcze Karola ja właśnie się boję dukana bo ja owocki i warzywa uwielbiam;)))

Lilu dziękuje za męża;))) ale mu tego nie powiem bo mi w piórka obrośnie;)) i w głowie mu się poprzewraca;))tak się czasami zastanawiam jakim cudem taka ja mogłam sobie takiego faceta przygruchać;PPP

Paulinka zaraz na pupę dostaniesz - ja widziałam Twoje zdjęcia i wcale się nie dziwię, że Twój mąż na Ciebie poleciał - i nadal leci! Powiem Ci szczerze, że Ty też jesteś w moim guście hehe :-p Naprawdę uważam, że śliczna i udana z Was para :-p Ciasteczka dosłownie mniam mniam!
A co do tej diety dukana to się zastanawiam czy można troszkę zmodyfikować i jeść to, co dukan każe plus właśnie warzywa i owoce.

Ja generalnie najbardziej lubię dietę, w której się je wszystko, tylko nie łączy się węglowodanów z białkami. Ale i tego nie stosuję, bo jednak nie umiem się obejść bez kanapki z serem czy szynką. I bez kotlecika z ziemniaczkiem. Ale jak już dieta to właśnie ta. No i ciut mnie słodyczy. Ale tak całkiem nie jestem w stanie zrezygnować...

karola a ja tak czytam o tych Twoich pizzach, bułeczkach, spagetti itp. i sie zastanawiam czy Ty nie za dużo tych otrąb jesz? Bo ja byłam na dukanie przed ciązą z Maja i super chudłam na tym bo 8 kg w niecałe 8tyg. miałam też ksiązki dukana i tam był napisane, że w pierwszej fazie 2 łyżki otrąb owsianych dziennie można... A Ty tyle rzeczy jesz takich z tymi otrębami to nie za dużo na pierwszą faze? tak tylko pytam, bo znam zasady tej diety... Ja teraz na innej diecie, jem do 1200kalorii i zobacze jaki bedzie skutek, te diete co teraz stosuje kupiłam od dietetyka, wiec licze, że bedzie ok. ale sie okaże... jak będzie lipa to po miesiącu zaczne dukana i jak schudne na dukanie z 15kg to wróce do jakiejś zdrowszej, ale póki co sie nie uprzedzam i stosuje sie do tej od dietetyka ;) i przepraszam jak niepotrzebnie sie wtrącam :zawstydzona/y:

Paulinka zaraz na pupę dostaniesz - ja widziałam Twoje zdjęcia i wcale się nie dziwię, że Twój mąż na Ciebie poleciał - i nadal leci! Powiem Ci szczerze, że Ty też jesteś w moim guście hehe :-p Naprawdę uważam, że śliczna i udana z Was para :-p Ciasteczka dosłownie mniam mniam!
A co do tej diety dukana to się zastanawiam czy można troszkę zmodyfikować i jeść to, co dukan każe plus właśnie warzywa i owoce.

Ja generalnie najbardziej lubię dietę, w której się je wszystko, tylko nie łączy się węglowodanów z białkami. Ale i tego nie stosuję, bo jednak nie umiem się obejść bez kanapki z serem czy szynką. I bez kotlecika z ziemniaczkiem. Ale jak już dieta to właśnie ta. No i ciut mnie słodyczy. Ale tak całkiem nie jestem w stanie zrezygnować...
Liluś ależ ja jadam chlebek z szynką i z serem, tyle, że jest to chlebek Dukana a serek i szynka chude:))) Kotleciki jak najbardziej wskazane tyle, że zamiast ziemniaczków są ''kopytka'' albo kluski twarogowe:))))

Maran są dopuszczalne 3 łyżki otrąb i więcej nie spożywam:)
Wczoraj była pizza i za to zero chleba...dzisiaj chlebek a ciasto bez otrąb:)
I dzielę to na porcję, spokojnie :))))

I dziękuję za rady:))) Są wskazane bo przecież nie jestem chodzącą encyklopedią :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
karola przepraszam jak sie wtrącilam niepotrzebnie tak tylko sie zapytałam bo widzę, że duzo takich "chlebkowo-bułkowych" rzeczy jesz i te "ciasta" ale to nie w złej wierze pytałam :zawstydzona/y:

Maran 8kg w 8tyg.?!?!?!?!?!?!? poproszę namiary na jakąś stronkę gdzie jasno i fajnie są opisane zasady dukana;))) może się trochę przestawię;)))

Lilu-ekhm....dziękuje za komplementy....ty też..wiesz...ten tego...jesteś w moim typie:-D:-D

reklama
Maran nic się nie stało:)))) Dziękuję za troskę:)) Ja się nie gniewam, absolutnie:))))
Wiem, że dużo ale ja mam przepisy na 2 dni a że nas jest 2 to wychodzi na 1 dzień.... I jak jedno jest z otrębami to drugie bez :)

Paula ja stosuję się do tej stronki i rad koleżanek po Dukanie

http://www.dieta-dukan.pl/

''moje'' bliźniaczki w 7tyg zrzuciły: 16kg i 10kg :)))
Pielęgniarka u mego ginka 18kg w 12 tygodni

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry