• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
pysiu taka roleta chroni przed słońcem i sprawia że w pokoju jest chłodniej ;-)
ummmmm ale bym sobie zjadła jakiś deser najlepiej galaretkę z owocami i bitą śmietaną :tak:

A mnie właśnie naszło na... tosty. Bardzo to nienormalne przy takim upale. Więc sobie zrobiłam - z mozarellą, świeżą bazylią i pomidorem. I pożarłam. Ale deser pewnie sobie też za chwilę jakiś zrobię. Właśnie przed chwilą zamroziłam lody malinowe "domowe".

Brzuch mnie delikatnie pobolewa jak na owu... Nie za wcześnie...? O_o

MONISIA oto i przepis
Najpierw wersja z ksiązeczki:
PTASIE MLECZKo
Składniki: 2 galaretki owocowe, śmietana śnieżka, biszkopty
Dwie galaretki owocowe rozpuścić w 1/2 l wrzącej wody, ostudzic. Zrobić śniezkę, dolać połowę chłodnej galaretki i wlać do pojemnika do stęzenia. Rozrobić drugą część śnieżki i dolać drugą galaretkę. Na dnie lilianny czy innego pojemnika układamy biszkopty. Mozna użyć różnych smaków i kolorów galaretki

To był przepis z tupperware i robię to w liliannie z tej firmy na desery ale możesz użyć też innego pojemnika wiadomo...

A ja robię szybciej, nie potrzeba mi tyle warstw. a więc... galaretki rozpuszczam w pół litra wody i dodaję odrobinę żelatyny, połowę z tego wlewam do pojemnika i wstawiam do wystudzenia do lodówki, jak galaretka stężeje to nastawiam mikser robię śniezkę i dodaję drugą częśc galaretki i wlewam na tą poprzednią do pojemnika. Mozna jeszcze na wierzch zrobić inną galaretkę w innym kolorze, można też owoce wrzucić. Deserek pyszny na takie upały jak teraz są. Ja już konczę miksować śniezkę i zaraz zalewam resztę i koniec :) POLECAM

pysia - mój ojciec ma zewnętrzne rolety a mieszka na poddaszu i powiem jedno - jakby nie one to by tam szło się ugotować. Ja mam wewnętrzne i żałuję ze nie założyliśmy zewnętrznych :-(

To ja się dołożę bo robię przekładane ptasie mleczko z galaretkami na 5 warstw ale ja nie dodaję galaretki do śmietany tylko żelatyny do mleka kondensowanego i wychodzi prawdziwne ptasie mleczko :-D Tyle że 5 warstw zajmuje mi prawie cały dzień i dopiero na wieczór deser jest gotowy ale warto dla takiej pychotki :-D

Małżowi zakosiłam lapka :-p A co :-D
Właśnie wróciłyśmy ze spaceru bo musiałam kątowniki pod półki kupić do Karoli pokoju. Dobrze ze są sporadyczne chmurki na niebie i zasłaniają tą żarówę i lekki wietrzyk wieje to da się wytrzymać na dworze. Straszyli u mnie burzą na dzisiaj i nas okłamali :-(

Ja dzisiaj spocznę na galaretkach z bita śmietaną, ale nastepnym razem Twój przepis pójdzie w ruch!!!!
SOL - 5 warstw - SZACUN!!!!!

Sol eeee po co sobie czas tak marnować.... Moje ptasie mleczko jest lepsze :-D:-D:-D i robię 3 warstwy. A zreszta... bez względu na to ile warstw i tak wychodzi pycha :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
zamówimy chyba jutro te zewnętrzne. Kurde. :-D:-D:-D co się będziemy jak se możemy.
Monisia ja też nieraz na szybkiego robię galaretki i śniezke. Tez dobre ;] ale spróbuj mojego przepisu. Naprawdę warto ;)

reklama
Sol eeee po co sobie czas tak marnować.... Moje ptasie mleczko jest lepsze :-D:-D:-D i robię 3 warstwy. A zreszta... bez względu na to ile warstw i tak wychodzi pycha :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
zamówimy chyba jutro te zewnętrzne. Kurde. :-D:-D:-D co się będziemy jak se możemy.
Monisia ja też nieraz na szybkiego robię galaretki i śniezke. Tez dobre ;] ale spróbuj mojego przepisu. Naprawdę warto ;)
Jak nie, jak tak Pysieńka!!!:-D A deser robie dzis z tego, co mam, bo sniezki u mnie niet!!!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry