reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
mama, no nie chcę smęcić, ale mam troche doła. Karol się budzi w nocy i nie może zasnąć, nie śpię więc i ja. Nie mam się z kim wymienić i sama przy nim jestem, a rano do pracy. Dziś moje spanie skończyło się o 04:20. Do tej 4 były dwie pobudki, więc taki sen przerywany. Nie sądzę, żeby dokuczały mu zęby. To co miało wyjśc na razie to wyszło.
Myślę, że wchodzi w kolejny etap, że się czegoś boi, bo się rozgląda po pokoju, coś mi pokazuje. Jeszcze ma takie życzenie, żeby go wozić w spacerówce, więc ja go bujam a on sobie gada, rozgląda się. Mnie nerwy puszczają i jak tak dalej pójdzie to nie wiem jak będę funkcjonować. Na urlopie było ok, a teraz od nowa nocny szał.

Ważne, że z maluszkiem ok, tylko płakać mi się chce, że nie dam rady z dwójką maluchów, wiem to. Chodzę taka przygnębiona, zmęczona i nic mnie nie cieszy.

reklama
MARTA- oj faktycznie ,niewesolo ,jesli nadal tyle razy sie budzi...nie raz dzieci maja takie etapy,ze sie budza bez wzgledu na wszystko...nie wiem co radzic bo jak jest nauczony zasypiac w spacerowce to troche kiepsko bo gdyby byl tylko w lozeczku to byloby latwiej,ale kazda z nas sie ima roznych sposobow ,zeby dziecie zasnelo....
moje od poczatku uczylam zasypiania samemu w lozeczku i mimo ,ze mnie korcilo trzby nosic na rekach i bujac t nie robilam tego przed snem bo wiadomo-na poczatku to jest 4 kg ale pozniej to juz 12kg i nie jest lekko.moze w ciagu dnia pobawcie sie w lozeczku,tlumacz Mu ze kazdy ma swoje i w swoim sie najlepiej spi-moze kup Mu jakas fajna posciel w autka lub co tam lubi,jakiegos misia do przytulania- i tlumacz,tlumacz....

tule Cie kochana w Twoich rozterkach,ale zobaczysz jak sie dzidzia pojawi to dasz rade i ogarniesz wszystko i bedzie si!!

i nie smecisz-to ja dzis smece a mimo to mnie wspieracie!!!

MONIA- a jak siostrzeniec???

ide z dziecmi na rowery..

Ostatnia edycja:
Mama dobrze:) Już najgorsze mineło. Odpowiednio szybko trafili na właściwe antybiotyki i juz jest dobrze. Może w piątek, lub w następnym tygodniu wrócą do domu:) Ale to niewiadomo. Sepsę juz prawie zwalczyli i podobno coś z jelitkami lepiej... Ale jeszcze nie wiedzą kiedy zrobią mu operację na przedlużenie tego jelitka... Możliwe że nie wyjdą teraz tylko zostana na operację... Sama nei wiem co lepsze... Bo w domu mu się ładnie poprawiły wyniki i przytył ale oni robią remont na strychu więc niezbyt dobre to warunki dla malucha.... zwłaszcza że tam jest tyle tego sprzętu medycznego... No i siostra oprócz normalych czynności w domu (mąż bardzo niezaradny) przy starszym synku, i użeraniu się z remontem (bez komentarza) to musi wykonywac sama przy małym wszystko... A to są strasznie czasochłonne czynności, mieszanie pokarmów, zapisywanie ile zjadł, ile żółci jest z sondy, ważenie pieluszek itp...
Ale dziękuję za pamięć:)

Zapmarta bidulko... nie wiem co Ci poradzić bo nei mam dzieci i nie znam sposobów na to żeby pomóc im spać... Ale wierzę że wykończona jesteś... A z dwójką dasz jakoś radę zobaczysz! Bo jak czlowiek coś musi to zawsze daje radę! Głowa do góry!

MAMA wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. II kresek życzę szczególnie, a reszta sama się ładnie ułoży

Jestem znowu bo Mezulek drzemie;-)
Monia dziekuje za ieple slowo:tak:
Niestety u nas straszny smutek w rodzinie, nigdy z siosta nie bylam tak blisko
A teraz mam wyrzuty sumienia bo jak wiecie ogromna zazdrosc jest we mnie i nawet o te Malenstwo zazdrosna bylam:-(

Mamcia nie zalamuj sie, pamitaj ze razem rodzimy, jeszce nie wiem kiedy ale uda nam sie,zobaczysz:tak:

Bylam w aptece
Powiedzialam Farmaceutce co mi dolega i ze podejzewam ze to plyn do prania...
Dala mi masc Hydrocortisonum i tabletki - alerzinA
Do tego wzielam sobie jeszcze wapn, bo wczesniej cale zapasy zuzylam...

Poiem Wam ze wzielam tabletke, posmarowalam sie mascia i od razu mala poprawa jest:-D
Nie drapalam sie juz pol dnia;-)

A wlasnie bo Wy dziewczyny to jestescie niezastapione
Jaka dawke kwasu foliowego powinnam brac jesli sie staram??

Poiem Wam ze wzielam tabletke, posmarowalam sie mascia i od razu mala poprawa jest
Nie drapalam sie juz pol dnia;-)

A wlasnie bo Wy dziewczyny to jestescie niezastapione
Jaka dawke kwasu foliowego powinnam brac jesli sie staram??

super, ze uczulenie przechodzi :D
jesli chodzi o kwas foliowy, to 1 tabletke, zreszta na opakowaniu bedziesz miala wszytkie info :) ja biore caly zestaw witamin dla kobiet planujacych dziecko i dla ciezarnych.. Jest naprawde super, bo sie nie musze zastanawiac nt. innych, rowniez potrzebnych witamin :)

obudzilam sie z brakiem czucia w palcach u stop... ale nie dziwne, bo spalam ponad 2h z nogami wysoko bo je polozylam na poscieli :D teraz juz wiem, ze nogi wysoko tylko jak odpoczywam a nie spie :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Maggy wiem ze jedna, ale nie wiem wlasnie jaka dawka, bo jest 0,4mg, 5mg, 15mg (jak sie nie myle)
Bylam w ciazy to kazal brac 2 tabletki dziennie i bralam te 5mg, potem bralam jedna tabletke, ale w zasadzien ie pytalam sie Jego:( A teraz mi sie skonczyly i nie wiem jakie kupic

mam pytanko jaki powinien byc śluz w dni płodne,po czytała na kilku forach i pisali że jak "kurze jajko", ja jestem teraz w 8 dniu cyklu i mam bialawy śluz. Inie wiem czy to sprzyja do tego sluzu płodnego.
Prosze o pomoc.

reklama
malapralinka mi gin poleciła brać feminatal i łykam już chyba 3cie opakowanie. Wszystkie witaminki są tam i kwas foliowy więc ok :-):-) i jedna tabletka dziennie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry