reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hope - a jaka była szansa że moja siostra się z tym urodzi? Też bliska zeru a jest karłem. A że ja mam wadliwy gen to wiem na 100%, że M go ma na 75% bo gdzieś w przeszłości występowały osoby o max wzroście 120-140cm tylko kiedyś to był po prostu niski wzrost. Sprawa wygląda tylko tak że oboje możemy mieć na 100% wadliwy gen a mieć zdrowe dziecko - nie musi być chore. A skoro moja siostra miała pecha urodzić się karłem - moje dzieci też mają taką samą szansę. Dlatego wybacz ale wiem że mam się czego obawiać. I skoro lekarze z centrum zdrowia dziecka kazali mi badać moje dzieci to ja to wolę zrobić.

:-)

A wlaśnie dzisiaj oglądałam dokument na ten temat, jak za zamówienie :-) Dobrze, że się badacie, gdy jest się w grupie ryzyka, powinno się jak najbardziej. Zastanawia mnie tylko czy skoro osoby obarczone dziedzicznie pewnymi chorobami, np. rakiem, są objęte programem, badane, wycina się im profilaktycznie znamiona itd. czy podobnie nie działa w przypadku chorób powstających w połączeniu dwóch nosicieli, czyli rodziców? Czy badania genetyczne nie są wtedy refundowane z urzędu/rozpędu? Jak mukowiscydoza itp?

A wracając do dokumentu, przykład obejmował kilka rodzin. Omawiano kilka typów karłowatości w rodzinach karłowatych i zdrowych. W przypadku małżeństw mieszanych z karłowatością w połowie przypadków dzieci dziedziczyły ten gen, u rodzin zdrowych wielodzietnych tylko jedno dziecko było chore. To daje nadzieję :tak:

Pozdrawiam wszystkie Panie wieczornie :-)

reklama
bibinka, mama, maranka, hope,marcepanek,krakowianka,mlodam dziękuję bardzo za pamięć i życzonka.

My już po 2 imprezkach, jeszcze tylko herbatka z teściami i sprzątanie pozostało, ale to za chwilkę:-) Jestem padnięta-za to jutro kolacja we dwoje:tak:

U nas chwilę pokropiło, ale cały dzień bardzo pogodny i taki przyjemny. Buziaki i doczytam później co naskrobałyście przez weekend.

Zapmartuś- Wszystkiego najlepsiejszego!!! Miłości i zdrowia bo to najważniejsze, a reszta sama przyjdzie!!

sol- Dla Ciebie również życzenia rocznicowe- jak dobrze pamiętam kościelny miałaś w tym dniu. Zdrowia i miłości!!!!!

Uciekam na razie, zajrzę później

Ostatnia edycja:
Dziewczyny proszę powiedzcie mi jak mam dodać zdjęcia.Zawsze korzystałam z footo.pl ale stronka się coś zmieniła i nie wiem co i jak,nie chce mi się czytać.Podpowiedzcie mi plisss:)

hej girls!
pozdrawiam was serdecznie:)
U mnie jako tako.
Weekend teraz wesoły bo urodziny obchodzę ;)
fotki są na NK i na FACEBOOK jak coś :) Buziaki dla moich najbliższysz koleżanek z bb!!!! :**

Witajcie wieczornie. :)

Na kolację zjedliśmy sałatkę z tuńczykiem i pomidorami, więc zdrowo. ;)

...ale powiem Wam, że najchętniej, to bym W OGÓLE nie jadła. Czuję, że mam MEGA NAPCHANY żołądek o każdej porze dnia. Jem tylko zdroworozsądkowo. O_o
witam w klubie.. ja tez jakos jesc nie moglam na poczatku.. chociaz pozniej pomidory w kazdej ilosci i pod kazda postacia- swieze, soki, zupy itp :)
a teraz dodatkowo mam szal na truskawki :D dobrze, ze tutaj sa przez caly rok ;)
Tunczyka nie jedz za duzo bo zawierac moze rtec.... wiec staraj sie ograniczac. W zamian za to polecam makrele, losos, sledzie itp :)

Powiedz jak ogolnie sie czujesz? boli Cie cos? budzisz sie w nocy, czy na razie ok?

Sol- szczerze mowiac to nieciekawie ta sytuacja wyglada.. Chociaz jak sie spojrzy z innej strony, to kazda z nas moze miec chore dziecko czy taka czy siaka choroba to zawsze bol... U mnie w rodzinie jest dziecko z zespolem Downa i tez drze o moja malizne... Wole sie nad tym nie zastanawiac nawet, bo bym zwariowala...

mama- masz racje.. ta kobieta wiele przeszla w zyciu i jest niesamowicie silna.. podziwiam takie kobiety..
ja tez robilam dzisiaj nalesniki, ale z nutella bananami i ... truskawkami oczywiscie :)

sprawdzalismy bilety do PL i kosztuja juz ponad 1200zl :( no masakra, a jakis tydzien temu byly po 600 zl..
ale chyba nie bedzie wyjscia, jak chcemy wszystko zalatwic na czas..musze jechac po papiery do PL.. cholerna biurokracja.. ech

Maggy kosmos jakiś bilety z 600 na 1200 podrożały :szok:
Jeżeli musicie jechać do Pl to bukujcie bilety jak najwcześniej bo szkoda kasy którą przepłacicie :tak:

Maggy kosmos jakiś bilety z 600 na 1200 podrożały :szok:
Jeżeli musicie jechać do Pl to bukujcie bilety jak najwcześniej bo szkoda kasy którą przepłacicie :tak:
no wlasnie.. musimy teraz leciec.. tylko we wtorek jak dostane zielone swiatlo od lekarza to od razu bukujemy bilety... na niedziele.. niestety nie mozemy znowu przekladac wyjazdu, bo to sie wiaze z kolejnym odkladaniem spotkania w urzedzie.. a tam sie strasznie ciezko dostac..

mnie znowu mdli..nawet krakersy mi nie pomogly za bardzo :(

Sol, Margolcia i Buniaczek - dla was też wszystkiego NAJ z okazji rocznic. Samych pięknych dni i miłości na wszystkie lata.

Maggy, nieźle zdrożały te bilety, nie wiedzą już ile brać.

Hope, jak jestem w ciąży to nie mogę oglądać takich rzeczy i jak widzę chore dziecko to łzy same lecą...

Maggy staraj się jeść suchary zamiast krakersów, powinno być lepiej.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry