reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dzięki Dziewczyny... :* No faktycznie macie chyba rację... nie powinnam tego czytać, co w necie piszą... Więc już się postaram być spokojna i jak zrobię wyniki badań, które mi zleciła - to wtedy do niej pójdę i będzie to wcześniej niż za miesiąc, bo tyle nie usiedzę. :] A teraz Wam napiszę, co się jeszcze dowiedziałam.

1. Kazała mi zrobić badania (w ilości, która mnie doprowadzi do bankructwa...;)).
2. Pobrała mi cytologię (ostatnią miałam w styczniu).
3. Kazała mi zażywać luteinę nie raz, ale dwa razy dziennie. Zapisała mi 4 opakowania. Czy któraś z Was zażywała luteinę w ciąży?
4. Z witamin kazała mi zażywać tylko Feminatal Metafolin 800 i nawet tran mi kazała odstawić.
5. Mogę spokojnie pić 1 kawę dziennie z płaskiej łyżeczki kawy rozpuszczalnej, bo wyszło mi ciśnienie 100/60 (jestem niskociśnieniowecem).
6. Mogę chodzić na basen, ale lepiej ozonowany, nie chlorowany.

No i najmniej mi odpowiadające... powiedziała mi, że już teraz najchętniej by mnie na L4 wysłała... No ale ja wtedy mogę nie dostać nowej umowy o pracę. :( I teraz wychodzi na to, że będę się zachowywać jak świnia (dla dobra Dziecka i nas) i po prostu w pracy nic nie powiem... dopiero po dostaniu nowej umowy... I wtedy pójdę na L4. Ale... czy ona nie przesadza z tak wczesnym L4? Fakt, pracuję z dziećmi, więc często mi się zdarza od nich łapać jakieś infekcje... Nie na wszystkie choroby zakaźne chorowałam - np. nie miałam świnki i chyba też szkarlatyny. Co byście zrobiły na moim miejscu??

Krakowianka, ja przyjmowałam luteinę pod język w ciąży - 2 tab. pod język rano i 2 tab.pod jęzor wieczorem...
W pracy nie musisz informować, że jesteś w ciąży, ale skoro piszesz, że pracujesz z dziećmi to może i lepiej iść od razu na L4, bo infekcje możesz załapać szybko, no ale to nie reguła. Ja poszłabym za radą ginki na L4.

LILOU, witaj i rozgość się* - w końcu się uda, tylko cierpliwości... ;-)

reklama
Krakowianko- ja zamiast luteiny brałam duphaston to jest na podrzymanie .... i też na początku zażywałm 2 tabletki potem kazał brać po jednej i wkońcu zjechałam do pół tabletki ...bierze sie je do ok 16 tygodnia ciąży ...... witaminy wybiera sie samemu z tego co wiem tzn zestaw .... ja biore feminatal N z własnego wyboru nie przez lekarza .....a co do ciśnienia to według mnie jest ono w normie ja cały czas mam 100/60 lub 110 /60 .....

lilou witaj ;-)
krakowianka luteina jest bardzo tania na receptę. I zależy jaką masz ja miałam dowciapną to też dwa razy dziennie i dużo jest w jednym opakowaniu tabletek spokojnie ;-)
julitka czekamy !!!!;-)

Teraz też właśnie biorę dupka i to jest niestety już inna bajka cenowo drogo bo 50zł za jedno opakowanie i tylko 20tabletek ,a biorę dwie dziennie...

Marcepanek - wiem co czujesz ..... mnie dupek zrujnował hi hi co 10 dni wydać 42 zł masakra .... potem jak kazał mi brać jedną dziennie troche odetchnełam na szczescie sie już z nim pożegnałam ale nie ukrywam pomógł mi bo ja miałam bóle podbrzusia po nim mineły :) do tego jeszcze miałam no- spe przez jakiś czas 3 razy dziennie .....
Julitka ... wyślij marcepankowi na tel .... albo jak chcesz podam ci maila i ja go wkleje w twoim imieniu.....

Ostatnia edycja:
Lilou - witaj. :)

Ewelina, Marcepanek - dzięki za uspokojenie w kwestii luteiny. No i w ogóle. :* Ja chyba jednak okropna panikara jestem. O_o

Ewelina - ja po prostu poczekam na tę umowę i wtedy zdecyduję. Trudno... Najwyżej już nie będę miała po tym L4 tam powrotu, ale przynajmniej będę mieć jeszcze na rok umowę... Bo z jednej pensji nie wyżyjemy. Jakby to było po I trymestrze, to już by mnie prawo pracy chroniło. A Dzieciątko jest najważniejsze! Także jeszcze miesiąc popracuję i zobaczymy.

Szczęśliwa25 - wszystko wskazuje na to, że moja ginka jest zwolenniczką nie przyjmowania niczego w I trymestrze poza tym, co konieczne (i to jest ten Feminatal Metafolin 800 jej zdaniem) - żadnych witamin mi nie kazała brać. Nie wiem, co o tym myśleć. Aaa... przepraszam! Kazała mi jeszcze zażywać MagB6 2 x po1 i w razie pobolewania podbrzusza (zamiast no-spy).

reklama
Szczęśliwa no właśnie dla mnie to był szok bo myślałam ,że jak na receptę to taniej będzie , a tu buba pani mi mówi ponad 100zł bo dwa opakowania mam na razie ... ale jak trzeba to trzeba.Byle dzidzi rozwijała się dobrze.
kyra super !!! :-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry