reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
kyra masz przepis na racuszki z jabłkami

0,5 l mleka
2 jaja
ok. 2,5 szkl. mąki
1-2 łyżki cukru
szczypta soli
0,5 łyżeczki sody
1-2 jabłka

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Mleko, żółtka, mąkę, cukier, sodę i sól zmiksować na gładką dość gęstą masę. Dodać jabłko pokrojone na drobne kawałki (lub przetarte na tarce). Na końcu delikatnie wymieszać łyżką z ubitymi białkami. Smażyć na oleju, posypać cukrem pudrem.

ewcia - a czemu ty na męża czekasz z jedzeniem? Chyba Ci wybaczy że zjesz bez niego? Czy to on gotuje?

reklama
Majqa- niby tak, ale mi przynajmniej to imię będzie się źle kojarzyło

Sol- także pozwoliłam sobie skopiować przepis:-D:-D
a czekam z obiadkiem, gdyż sama nie lubię jeść...
jakoś tak dziwnie...

Ostatnia edycja:
jestem,rozmawialam z nasza Bibinka-pomyslmy o Niej cieplo-pojechala do tesciow na te urodziny i ...okazalo sie ,ze zostaja na noc-a Ona tak przepada za tesciem:crazy::wściekła/y::crazy::wściekła/y: i miesem rzucala jak byk;-)

EWCIA- bedziemy wybierac jak sie w koncu uda:tak:fajnie,ze wizyta udana,ale nie moglo byc inaczej:tak:

ja chce slodkiego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ewcia - a proszę :-D Smaczne są racuszki i można je jeść i na zimno i na ciepło :-D A co do jedzenia w samotności to wiem.. jak M wyjeżdża to nawet obiadu nie gotuję, Karoli podgrzewam to co dostała od babci do zamrożenia a sama na zupkach chińskich jadę :-p Bo nie mam dla kogo gotować :-( Karola mało je a dla siebie mi się nie chce :-D Wiem że w ciąży powinnam to zweryfikować ale jakoś tak :-p

mama - to sobie zrób kisiel :-) Słodki a nie tuczy :-) To jak z tymi truskawkami - pomożesz? :-)

Moje dziecko od 20 min siedzi cicho we własnym pokoju - aż się boję :-D Eeee... spoko - włączyła keyboard sobie :-D
A w ogóle to muszę Karolę pochwalić bo będąc na spacerku zawołała siusiu mimo ze miała na dupce pampersa :-D Dobrze że zawołała jak akurat byłam w odwiedzinach w starej pracy w aptece to miałam ją gdzie wysadzić :-D No i przy okazji dowiedziałam się że koleżanka jest w 25 tc :-D Się u mnie ciężarówkowo wśród znajomych zaczyna robić :-D Wreszcie Karola będzie miała więcej koleżanek i kolegów a ja z kim pogadać na spacerze wózkowym :-D

Mama- zjadłam za Ciebie i Dorotkę namówiłam:-D:-D
a co do imion, to ja tam już mam wybrane:-D:-D

napisz Bibince, że jak teściowa ją wkur** zy, to niech jej powie tak, żeby w pięty poszło!!!

Sol- jak K. jedzie, to także nie gotuję:sorry:
no proszę jak Karola ładnie załapała:tak::tak:

Ostatnia edycja:
Biedna bibinka. :baffled: Też nie lubie swoich teściów.:no::no:

mama a nie możesz słodkiego?

sol no to pięknie:tak:

sawi bardzo ci dziękuje :)

Przyszłam na chwilę zobaczyć co u Was, ale spadam już, bo mały na mnie włazi :laugh2:

witam ponownie ;)

jestem i zyje.. ledwo... oczywiscie spiaca jak nie wiem co po kolejnej nieprzespanej nocy :(
jeszcze 2 dni w pracy i 5 dni wolnego :D hurra :d

zaraz Wam wkleje fotke mojego brzusia, bo wczoraj sie juz nie wyrobilam :)

Sol- super, ze Karola sie tak szybko nauczyla :d widzisz, jakie pojetne dziecko masz :D pieknie!!! racuchy tez bym sobie zjadla...ale nie mam maki ani jablek .... jutro nadrobie ;)
doczytalam jeszcze o gulaszu :D ciekawa jestem czy by pasowal gulasz z racuchami :D brzmi zachecajaco :d

gotuje wlasnie pomidorowke :D

a to moj brzusio:

DSCF2249.jpg

bibinka- trzymaj sie dzielnie :D bidulo... po takiej nocce to pozniej kilka dni na odpoczynek trzeba wziac ...ech.. :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hej!:-)
Ja znowu z doskoku.
Pachnie tutaj pysznościami-obiadami, racuchami:-)
Widziałam wątek o imionach, wybraliśmy Maję albo Julię, dla chłopczyka Mikołaj.
Pozdrawiam :-)

Maggy- super brzuszek :-)

Sawi-witaj, my się jeszcze nie znamy.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry