reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
ależ się dzieje w tym wątku:-D
co do literatury: ja przeczytałam świetną książkę o przygotowaniach do ciąży
Jak szybko zajść w ciąże (a może "Jak szybko spłodzić dziecko?)
wszystko o badaniach jakie trzeba zrobić o roli mężczyzny o diecie
jak będę w domu zerknę na nazwisko autora i dokładny tytuł
nabyłam w empiku :)
jutro rano badania pewnie po kilku dniach wyniki
trzymajcie kciuki żeby wszystko było w porządku
a i starania oficjalnie przeniesione z czerwca na maj :-)
witam nowe staraczki i życzę powodzenia
miłego dnia wszystkim

nie no dziewczyny zarza zwarjuje właśnie przyszła klientka i sie pyta czy ja jeszcze piersią karmie :confused: ja na to ze nie bo nie mam dziecka, no to zaczeła mnie przepraszac i mówić że ktos jej mówił że w ciąży byłam a ona patrzy że mam duże piersi (no 75c, czasem 80c - fakt małe nie sa) i myslała że są pełne mleka, no zwarjować czasem idzie gdyby to nie była klientka to bym zapytała co urodziłam

:-D ty to masz z tymi babeczkami i jeszcze do tego prowadzisz sklep z rzeczami dla dzieci :-D no i kazdy mysli ze jako mamusia wiesz co potrzeba malym szkrabom i dlatego otworzylas ten sklep

Witam :)
My też sie staramy o dzidziule,ale dopiero od czerwca:)
Teraz sie przygotowywuje i oczywiscie ostro cwiczymy:)
Mam nadzieje ze nam sie uda i bede mamusia w 2011 roku.

reklama
przerazilas mnie ta zoltaczka... ja nie robilam szczepienia , bo moga po niej jakies choroby wystapic (nie znam nazwy polskiej, ale to b.powazne...). nie, no chyba cesarki nie bedzie, co? ojjjj... stresik :) ja mialam ryzyko cesarki, przez te moje wlasnie waskie biodra, w ogole gin sie dziwil gdzie ja dzieciaka miescilam. Biodra jak u 10 letniego chlopca, 46kg... w ciazy przytylam 7,5kg, a synus wazyl 3,5 :) w sumie jak na poczatku mi mowili, ze moze byc cesarka, to sie nawet cieszylam, bo zastanawialam sie nad cesarka na zyczenie. ale pozniej jednak chcialam naturalnie i sie udalo...:)

Ja całą ciążę marzyłam o naturalnym porodzie przygotowywałam się do aktywnego porodu, miałam przygotowanych parę pozycji żeby ino nie leżeć na płasko... w ogóle nie brałam takiej możliwości jak cesarka pod uwagę a tu niespodzianka: Emilka nie chciała wyjść z brzuszka mimo wywoływania... No i po 8 godzinach pod kroplówką zrobili cc blee w sumie nie było tak źle. No ale co chciałam powiedzieć to to że ja mam raczej szerokie biodra i raczej bym nie pomyślała że będę cięta no ale było A wiecie co? Mój T był ze mną na sali operacyjnej i to było dla mnie wielką niespodzianką:szok::szok:
Ja w ciąży niewiele przytylam bo od wyjsciowej to było tylko +4kg ale do połowy ciąży straciłam z 3kg wiec jedno w drugie weszło

maryla86 piszesz że masz 23 lata czyli o rok wiecej niż ja. U nas były szczepienia przeciwko żółtaczce jeszcze w gimnazjum i o ile wiem to starsze dzieciaki tez je miały. U Was nie?? Dziwne to niby jeden kraj a różne programy... ale jakoś mnie to specjalnie nie dziwi...

hej wiem że to głupie ale to proźba do mam które już mają pociechy możecie sprawdzić czy u was się to sprawdziło ?? Komu Chłopca, Komu Dziwczynkę ?

Ja sprawdzałam tą tabelkę i jeszcze parę innych rzeczy paarę miesięcy temu i muszę powiedzieć że wszystko pokazywało dziewczynkę i jest Emilka ale moim zdaniem to tylko taka ściema bo to aż nie możliwe żeby było tak łatwo wyliczyć sobie płeć dziecka. No ale może to niezła zabawa...:-D:-D

asiuasiu1 Linus evelinka24 witam nowe staraczki:-):-)
modroklejka gratulacje i trzymam kciuki
lovely Przykro mi bardzo... wiem jak można się łatwo przyzwyczaić do myśli o tym że może już ma się dzidziusia pod sercem i wiem jak ciężko jest gdy okazuje się ze jednak tak nie jest:no::no:.... A le głowa do góry!! Już nie długo Ci się uda zobaczysz:tak::tak: przytulam mocno:**

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry