• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
asmi - ja też się kuję bo mam w drugą mańkę cukier a krzywej cukrowej Emi mi zrobić nie dała bo 3 krotnie zwróciłam glukozę i żaden manewr nie skutkował :-p Współczuję za to insuliny - a samą dietą nie udało się wyregulować?

reklama
ja mialam sama diete i kontrolne codzienne klucia
ale pod koniec cukier i tak osiagal zenit w sumie juz moglam rodzic, wiec nie dalismy insuliny...
dziewczyny a ja az sie boje zajrzec na watek "cukrzyca ciazowa" przed 2ga ciaza
czy jesli w drugiej tez wystapi cukrzyca, to czy ktos wie jakie jest ryzyko, ze to zostanie? SOL? :)
nie chcialabym byc kurka cukrzykiem... slyszlama ze matka ma wieksze ryzyko ze to zostanie niz dziecko... ambo ze wyjdzie dopiero przy duzych zmainach hormonalnych :czyli nastepna ciaza, lub... menopauza no ale ze jednak kiedys tam moze juz zostac na stale... :(

nika - coś mi ostatnio ptaszki o czymś ćwierkały ale jakoś słabo a drugiego suwaczka nie widzę ;-)

SOL ptaszki śpiewały:-D:-D A czy ten ptaszek nie ma na imię Marta;-);-) Czytałam wczoraj w nocy wystarane i widziałam ;-) A suwaczek się pojawi:tak::tak:
A dziś tak jakoś smutno z MAMĄ wyszło i nie chciałam wyskakiwać że mi się udało....

MLODAM hej:-)

Ostatnie usg miałam 6.10 a na kolejne idę 16.12 więc może mi płeć potwierdzą, póki co stawiali na chłopca.

Pierwsza próba 50 g glukozy wyszła mi za wysoka, bo 166 przy normie 140. Druga wyszła super bo przy obciążeniu glukozy 75 g wyszło 111. Wykluczono więc cukrzycę. 2.12 byłam na wizycie u gina i wyszedł cukier w moczu 1,1 ( nie wiem w jakiej jednostce, bo nie mam wyników tylko wpis w karcie ciąży). Mój gin skierował mnie do ordynatora oddziały ginekologiczno - położniczego ( ona prowadzi ciąże kobiet chorych na cukrzycę i właśnie z cukrzycą ciążową). Od razu skierował mnie do szpitala na obserwacje. Jak się zgłosiłam zrobili mi badania na glukozę która na czczo wyszło m93 mg% czyli w normie, ale na wypisie mam jeszcze coś takiego jak Alc Hem Gen 20,78 g/dl, hemoglobina glikowana 6.95% i HB Hem Gen.2 14,7 g/dl. I coś z tych dziwactw jest za wysokie ale nie wiem co, bo się tak nie znam. W szpitalu dali mi glukometr i mierzyłam cukier na czczo godzinę po śniadaniu, obiedzie i kolacji. Wyszły 3 razy wyższe wartości dwa razy 153 mg% i raz 161 mg%. Wczoraj zlecił mi insulinę. Dzisiaj wyszłam dostałam ten pen do insuliny i glukometr. We wtorek kontrola w poradni przyszpitalnej. Niby dietę też mi zlecili ale dowiedziałam się przypadkowo u położnych na tablicy było napisane a mi nikt nic nie powiedział.

hej SOL, Josephine współczuje z przejsciami z tym cukrem.

ja przeziebiona cos od czwartku :-( kaszel mi został.

musia niestety nigdy nie jest tak, że cały czas świeci słońce...
ja CI odpisałam, ze przeziebiona i kaszel :-(

Nika ja juz gratulowałam. a kiedy miałaś ostatnią @? którego?

Ostatnia edycja:
nika - a no możliwe - ja ostatnio po łebkach czytam przyznaje się ale nie mogę za długo być w jednej pozycji bo boli :sorry: a tak to chyba Marta była :-D To po cichu zapraszam na drugi wątek ;-)

josephine - no w drugiej niby ryzyko większe ale jak od początku będziesz się kontrolować z cukrami dietą to powinnaś zniwelować ryzyko :tak: O tym to Ci gin powinien ładnie wyłożyć jak mu powiesz co i jak :tak: Ale nigdzie nie ma napisane że na pewno będziesz miała cukrzycę ciążową z drugim dzieckiem jeśli miałaś z pierwszym :tak: Tak więc spokojnie :-) A czy zostaje? Też Ci nikt nie powie że zostanie bo możesz dietą samą się uregulować i po ciąży może ci minąć :tak:

asmi - ja bym radziła iść do diabetologa w przychodni przyszpitalnej i powiedzieć jaka jest sytuacja. Skierowania nie potrzebujesz a jak powiesz ze jesteś ciężarną z cukrzyca ciążową to cię szybko przyjmą :tak: bo to diabetolog ustala diet ei pomaga w takich sprawach :tak: A niestety ale masz wyraźnie cukrzycę a skoro miałaś dietę cukrzycową i mimo tego takie cukry to niestety ale insulina konieczna :sorry:

Idę się położyć bo zjadłam sobie kilka ptasich mleczek i mnie zmuliło na maxa :dry:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mlodam to kuruj sie :) mnie zaczyna tez rozkladac, mam kaszel coraz wiekszy a wieczorem stan podgoraczkowy (37st):dry:

nika gratuluje II kreseczek !!!! :))))))))))))))))))

reklama
MUSIA hejka:-) Ty się nie daj chorobie... I dziękuję:tak:

PALEMKO zauważyłam że BUŃCIA odeszla i smutno mi z tego powodu...

MLODAM ostatnia @ byla 30 października... Ty się kuruj...

SOL to ja po cichu przyjmuję zaproszenie:-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry