zaczelam Was nadraboiac za caly dzien... i po kolei (bedzie duzo):
mama - &&&&& nawet za trojaczki! ;-) mierzysz rteciowym? ale klasycznym rteciowym? bo rtec w termometrach juz jest zakazana... matko a gdyby Ci taki rteciowy dowcipnie pekl? ał! rtęć by cie od wewnatrz na kawalki pokroila.
serg!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za wiecej porankow z porcelana ;-)
palemka - a twoj maz/partner sie przetestowal juz?
ja Ci powiem, ze jak odkrylam pol roku temu, ze istnieje cos takiego jak IUI to sie strasznie ucieszylam. zero plakania jak o tym mysle - dzieki nauce (bo nie bogu w tym wypadku) mamy jeszcze taka opcje! a potem jeszcze jest IVF a potem jeszcze cos o czym gin wpsominal ale ja nie do konca zrozumialam jego francuskojezyczna medycyne.
nieladnie sie tesciowe zachowali skoro Wam wczesniej obiecali mieszkanie ;/ a oni wiedza, ze macie problem z zaciazeniem?
WIOLA - !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
ale rozumiem.
a'propos rodzin i ilosci dzieci, to troche tu mam wrazenie, ze odbyla sie krytyka rodzin jednodzietnych, a ja rozumiem tych, ktorzy chca miec tylko jedno, tak samo jak tych, ktorzy chca wiecej. Rozumiem tez takich, ktorzy dzieci miec nie chca. I uwazam, ze nikogo nie nalezy oceniac, tym bardziej jak sie ma pretensje, ze inni nas oceniaja.Przeliczanie dziecka na pieniadze... Hm... na ta chwile nie stac mnie na wychowanie 3 lub wiecej dzieci, to mam je robic a potem nie miec co do ust wlozyc? i porzadnego wyksztalcenia nie zapewnic i zycia takiego, jakiego im zycze? to wole miec 1 lub 2, jesli sie uda. To nie wygoda. To umiejetnosc planowania budzetu i odpowiedzialnosc. Chyba, ze maja w pizdu kasy i im sie nie chce. Ale bardziej nieodpowiedzialne jest jak ludzie kasy na jedzenie dla siebie nie maja i plodza 8 dziecko...
a wygoda? jest taka czesc mnie, ktora nie chce oddac calosci biezacego zycia dla kogos innego. chce miec dziecko ale chce miec pieniadze na wakacje, chce sobie czasem kupic fajny ciuch, chce miec w domu porzadne meble, chce miec w zyciu komfort finansowy. I nie widze w tym nic zlego! jedni czuja tak, jendi inaczej - taka uroda swiata, ze jestesmy inni.
mama - ctr+ myslnik zmniejsza, ctr + plus zwieksza

ale jestem dopiero na czytaniu godziny 14, wiec do teraz juz pewnie naprawilas

o! zgadlam! sol rozwiazala zagadke
strasznie mnie ubawiła historia z KAŁ/FAŁ
mlodamamusia - moze ktos kupil ten dlug? ;/ bo troche nie rozumiem czy splacona, czy przedawniona czy zalega jeszcze? ja mam prawnicze wykształcenie, wiec jak takie info nie jest super precyzyjnie okreslone to ja sie gubie ;-)
ja nie chce nic sugerowac ani sprawiac Ci przykrosci ale musze Ci jedna rzecz opowiedziec. moja mama jak zaszla w ciaze (tak tak to ja!) i potem wychodzila za maz za mojego ojca to rodzina ja czasowo niemalze wyklela, przyjaciele mojego taty przychodzili i jej mowili, zebytego nie robila i jeden zaprzyjazniony ZAKONNIK nawet przyszedl, zeby sie spakowala i wyszla z nim, ze pokoj juz przygotowali w zakonie dla niej i dla dziecka (mnie), i ze wszystko jej zapewnia byle nie wychodzila za maz za mojego ojca, bo to tylko klopot bedzie. a ona nie posluchala i zle zrobila...
LIBBY - ciesze sie, ze wszystko ok

sliczne obie/sliczni oboje jestescie
zizi - &&&&&&&&
no to nadrobilam caly dzien. uff!

z grubsza przynajmniej.
troche sie zawiodlam, ze nikt mnie nie szukal ;-) zarcik!
mialam do was wejsc rano ale zaspalam ciut a mialam kumpele rano z lotniska odebrac, wiec jak juz wstalam to pedzilam. wyobrazcie sobie, jak wyladowala zadzwonila do meza (mieszkaja tu w GE, maz byl w pracy) i mowi, ze w zasadzie wszystko ok tylko do mieszkania wlamanie bylo a nie chcial jej wczoraj mowic, zeby sie nie denerwowała. ukradli jej caly sprzet foto jaki miala (a sie tym zyciowo zajmuje, wiec aparaty rozne, lampy, obiektywy)... zostal jej ten aparat, ktory miala ze soba. to juz drugie wlamanie do ich mieszkania. tu jest masakra pod tym wzgledem. nas na razie raz okradli ale jestesmy przygotowani na wiecej. miasto 200tys mieszkancow a srednio 50-60 wlamow dziennie - przynajmniej tych wieczornych zgloszen. po prostu wszedzie tu jest maks 15km do granicy i mozna szybko spierdzielic z łupem ;/ ale sa tez ludzie, ktorych nigdy nie okradziono. oni maja mieszkanie na parterze z ogrodkiem, na rogu i od strony parku i krzakow - nic nie widac... weszli tarasem, podniesli rolete, otworzyli drzwi balkonowe i juz. caly dzien z nia siedzialam, wylecialam tylko zakupy zrobic, potem pedem do domu, obrobic wszystko, obiad, pozmywac, maseczka na twarz i jestem z Wami

tesknilam!
jutro tez mam busy dzien

idziemy na targ staroci z kumpela a potem na lancza z inna, wiec bede dopiero przed 15.
krolowa - ten power dla mnie jest najbardziej podejzany jesli chodzi o objawy :> &&& a jaki film? bo przegapilam...
sciskam kciuki za testy wszelakie (i owu i ciazowe i naukowe)!!
buzi