• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
mary mam nadzieje ze teraz juz beda same wesole sytuacje zdarzaly sie w twoim zyciu

Wiolka - dziekuje, kochana!!! :happy::happy:

Hej mary już czytam co ominęłam :-)

Kocurku - a tak sobie o mieszkaniach rozprawiamy. :-D Jak tam dzionek mija? Testujesz?

mary : z paryza wyporiwadzilam sie juz ladny kawalek temu, najpierw do chlopaka/narzeczonego do jego rodzinnego miasta pod paryzem, pozniej do tego miasta 10mn od entrum paryza co wlasnie je opuscilismy 2 m-ce temu
a teraz jestesmy w wersalu pod paryzem
skomplikowane to
wole nie liczyc ile przeprwadzek zaliczylam od 7 lat :)

Jos - a no faktycznie, troche tego zaliczylas! :-) Ja sie w Norwegii w ciagu 1,5 roku wiecej razy przeprowadzalam niz w ciagu ponad 20 lat zycia w Polsce! :-D:-D Rozumiem wiec Ciebie doskonale. :tak:

Kochane, zmykam na 15 minut troszke ogarnac, i zaraz wracam. :-)

Ostatnia edycja:
reklama
9 razy w ciagu 7 lat :) oczywisicie licznik zostal nabily studenckie kawalerki zmieniane co rok
ale i dwa nieprzewidziane wypadki : raz sie przeprowadzilsimy a wlasciciel odkryl ze jest ciezko chory i nie chcial sie bawic w wynajmowa,ie, ryzyko ze nie bedziemy placic stres itp i praktycznie nas wypedzil po 3 dobach w mieszkaniu
a raz mialam kolokacje i w mieskzaniu gdzie ( na zewnatrz) spadly okiennice ogromne ciezkie, na szczescie nikogo nie zabilo
przyszli strazacy i komisja i sie okazalo ze babka studentom wynajmowala mieszkanie bez norm, musiala albo robic kosztowny remont isntalacji i calosci, 100 tys euro albo przestac natychmiast wynajmowac, wiadomo co wybrala
no i w tydzien szukalam kolejnego pokoju :) aha i jeszcze raz miesiac tylko spedzilam z dobytkiem u kolezanki czekajac az zacznie sie rok studencki i "wejde" na nowa kalawerke

ide pod prysznic jetsem za 15min

mary dziś dopiero 30dc ... zaczekam jeszcze przynajmniej dwa dni :)..... jakoś za dużo szczęścia wkoło :-D dlaczego i mnie maiłoby się teraz udać .... to by było trochę mało prawdopodobne :dry: dlatego czekam ...........

O mieszkankach .....? Hmmm... to ja sie pochwalę, że my właśnie szukamy mieszkania w naszym Wrocku :-) zrezygnowaliśmy z domku na wrocławskim Wojnowie, już sprzedany :sorry: i za TĄ SAMĄ CENĘ będzie mieszkanie :szok:..... ale w dogodniejszym miejscu :tak: Chcę, żeby mój nastolatek bez problemów dojeżdżał do liceum w przyszłym roku ;-)

Uwielbiam piątki !!!! Już skończyłam, rzucam niedokończone papiery w cholerę i uciekam do domku :-D

Jos - no to jednak bijesz mnie na glowe! :-D Ja w Norwegii mieszkam juz w 4. miejscu, i mam nadzieje szybciutko sie przeprowadzic do 5.! :-) Ale to wszystko w 1,5 roku. :-D

Kocurku - czyli temat przeprowadzek na topie! My chcemy odwrotnie - z mieszkania do domku. :tak: Chce miec pokoik dla dzidzi, jak w koncu sie pojawi, i ekstra pokoj na studio dla M. On ciagle cos robi z muzyka i na te jego wszystkie kable, gitary itd. potrzeba miejsca! :-D A ilodniowe masz cykle? &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Kochana, dla kazdej z nas jest przewidziana porcyjka szczescia! :tak:

No, OK, teraz lece po pranie.

mary - witaj:)
czarny kocurku - łapię Cię za ramiona i potrząsam!!!! przestań już z tym nadmiarem szczęścia na forum.

no!!!
<abstra****ąc czy - abstarahując> dziś na obiad flaki. i podniebienie mążka wypieszczone!!!

raaaaaaaany jakie i gwiazdki wstawiło!!!!!

spalinka dzięki za wstrząsy :-D :-D :-D

mary niestety nieregularne.. najdłuższy jak dotąd 32dniowy dlatego przynajmniej tyle muszę wyczekać..... :sorry: byle do poniedziałku...

mama jak tam kapeć? :-) A jak tempka????? :-D Ty to dzielna kobita jesteś to na pewno świetnie sobie dałas radę ! :-)

mary : my tez szukamy domku. ale wyladowalismy w mieszkaniu dlatego ze musielismy znalezc cos na szybko w 3 m-ce! nie chielsimy kupowac na szybko wiec poki co wynajmujemy i oatrzymy co sie dzieje na rynku. poza tym wiosna maz bedzie wiedzial bardziej co i jak w jego firmie odnosnie przyszlosci, awansu, pensji itp i zdecydujemy czy wogole chcemy zostac we francji, czy emigracja
dlatego tez nie kupimy na pewno w najblzszych 6 m-cach a nawet roku!

kocurek : jak ja i brat bylismy mlodsi to rodzice tez zostali specjalnie w miescie blisko centrum, ze wzgledu na liceum io nasze zajecia poza szkolne
dopier jak wyfrunelsimy z domu to najpierw zainwetsowali w dzialke zeby sprawdzic czy po paru mieisacach zycie zdala od sklepow i administracji i inncyh im sie nie znudzi, np; latem sa tam caly czas
a dopiero teraz na spokojnie jednak zdecydowali sie na dom

ja chyba jednak do 25 lat czekac nie bede :) ale szkola jest wazna, na pewno nie prysniemy daleko do paryza lub w miejsce gdzie sa zle szkoly, itp

facet pod spodem puka, remoncik maly robi odczekal ustawowa przerwe obiadowa i slysze ze juz niesmialo zaczyna 14h28... kurka moglby sie zlitowac i do 15 odczekac
synek wstaje 15-15h20
a tak to pospi tylko 1h30... a chcialam zeby wieczorem byl dluzej na chodzie zeby zobaczyl tate - jak ten wroci po 3 dniach nieobecnosci
:((((
ehhh zycie
czyli jednak domek ! ;)))

mary : jak na 1,5 roku to i tak duzo! ja w 7 lat!

Ostatnia edycja:
Kochane moje!!!
ide do domku.
a tam zamierzam umyc okna/ wysprzątać/wywietrzyć/ przebrać pościel/zrobić pranie.....

zakupię też tulipany.
a co!!!!!
lewe jajo kłuje. oj kłuje. a @ nie ma.
ściskam. życzę pięknego popołudnia.

:)

9 razy w ciagu 7 lat :) oczywisicie licznik zostal nabily studenckie kawalerki zmieniane co rok
ale i dwa nieprzewidziane wypadki : raz sie przeprowadzilsimy a wlasciciel odkryl ze jest ciezko chory i nie chcial sie bawic w wynajmowa,ie, ryzyko ze nie bedziemy placic stres itp i praktycznie nas wypedzil po 3 dobach w mieszkaniu
a raz mialam kolokacje i w mieskzaniu gdzie ( na zewnatrz) spadly okiennice ogromne ciezkie, na szczescie nikogo nie zabilo
przyszli strazacy i komisja i sie okazalo ze babka studentom wynajmowala mieszkanie bez norm, musiala albo robic kosztowny remont isntalacji i calosci, 100 tys euro albo przestac natychmiast wynajmowac, wiadomo co wybrala
no i w tydzien szukalam kolejnego pokoju :) aha i jeszcze raz miesiac tylko spedzilam z dobytkiem u kolezanki czekajac az zacznie sie rok studencki i "wejde" na nowa kalawerke

ide pod prysznic jetsem za 15min

oo widze , ze nie tylko ja takie szczescie mam , ze ciagle sie przeprowadzam :)
od maja do wrzesnia 7 razy !!! szok a ogolnie to zycie na walizach zaczelo sie juz w marcu w zasadzie .... juz nie wspomne o wczesniejszych latach :-D dlatego mam dosc , a jak patrze na walizke to mi sie slabo robi :eek:

Kocurek ty juz powinnas dostac @ , czy dopiero czekasz ?? w kazdym razie ja mocno trzymam &&&& :)

mnie ten brzuch ciagnie i pobolewa , az po pachwiny , szczegolnie jak stoje ... i tak sobie mysle , ze jak w cazy nie bede to chyba sie do gina wybiore :tak: bo wychodzi na to , ze w calym cyklu mam tylko ok. ponad tyg. spokoju , a pozniej to juz ciagly bol :szok:
wpierw okres , pozniej ten tyd. spokoju moze dluzej i bol jajnikow i podbrzusza na owulke , ktory nie trwa te kilkadziesiat h , a kilka dobrych dni i boli dosc mocno do tego spuchniety jest , a kilka dni po znowu bol tym razem ten co mam teraz ,
bylam u gina w listopadzie ( ogolnie czesto sie badam i robie usg ) i bylo jak zawsze wszystko oki , takze nie wiem skad takie sensacje , no chyba , ze to normalne , a ja taki tepak :-D

reklama
jos a mój G. ze względu na mnie i mojego syna z domku zrezygnował i stracił za projekt paręnaście kawałków i stracił podłogi zrobione i parę innych rzeczy ..... dobrze, że się z deweloperem dogadał i nie musiał ponieść kary za wycofanie umowy ..... jest mi i głupio troszkę i niezwykle miło z tego powodu, że on dla mnie tak ..... :zawstydzona/y:

asionek teoretycznie @ powinnam dostać pomiędzy 25 a 32 dniem cyklu :) ....... dziś 30dc :))))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry