reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
hej

spalinka : dziewczyny dobrze podpowiadaja, zrob drugi test + bete :)

rurka : twoje zdjecie z avatara przypomina mi taka piosenkarke, marika chyba miala pseudo :) czy to ona ????

pok : zdrowka!

reklama
hej :)

Dziewczyny ja chciałam wam powiedziec ze na jakis czas robie sobie przerwe z BB.
Maz marudzi ze caly czas przed kompem siedze, wiec postanowilismy schowac laptopa do szafy na miesiac lub dwa.
Wiec widzimy sie za miesiac lub dwa:) mam nadzieje ze bedziecie mnie jeszcze pamietac.

szkoda , ale rozumiem troche decyzje ... tak wiec trzymaj sie cieplo i trzymam kciuki dalej ;-) a moze niedlugo wejdziesz pochwalic sie dwoma kreseczkami !!

pok : dzieki bardzo :) bede dalej rozmyslac, pytac porownywac i inne :)
mi w genewie tez najbardziej podobaja sie widoki i spokoj - moj priorytet, zycie rodzinne
ale pewne jest ze nie przeniesiemy sie za granice po to, zeby zyc gorzej... za to jesli sie przenisiemy i nam sie spodoba,
osiedlimy sie na stale/bardzo dlugo : no to wtedy jednak oplaca sie niruchomosc kupic, a nie wynajmowac...
zreszta poki co nie maz nie ma zadnej konkretnej oferty pracy w CH a w na pewno nie przeniesiemy sie nie majac zatrudnienia, pensji hehe :)
czas pokaze.... hmmm

musia ok :) nie zapomnimy :)

Jos Genewa ogolnie jest bardzo droga i rozni sie jak dla mnie i nie tylko dosc sporo od innych kantonow ... dla mnie to juz bardziej Francje przypomina i sama mieszkac tam bym nie chciala , w CH sa duzo fajniejsze miejsca jak dla mnie :) szwajcarzy ktorych znam Genewy nie lubia za bardzo tylko tyle co pojechac , pozwiedzac ...ale wiadomo , ze tam tez najwiecej fajnych ofert pracy :) ale trzeba uwazac , bo koszty zycia tez wieksze wiec w zasadzie czasami moze wyjsc podobnie ... zawsze tez mozna mieszkac pod Genewa za duzo mniejsze pieniazki niekiedy , a i dla dzieci fajniej :) tak duzo moich znajomych zrobilo i nie nazeka , bo trzeba wiedziec , ze podatki roznia sie tez kantonami i miejscem :)
mnie tez przyznam czasami kusi wrocic do Swiss , ale jeszcze daje sznase Fr ;)

witam Was wszystkie!!!!

zrobiłam ponowny test... ten wykazał jedną kreskę.
nie rozumiem już nic.
wczoraj około 18.30 II kreski. dziś rano jedna.

@ dalej nie ma.

kurcze dziwne to ... zrob moze bete lepiej szkoda kasy na testy ;-)

spalinka ja bym jeszcze jutro zrobila quicka albo nawet dzis :) i idz na bete.

jak tam kobotki? widze, ze niedzielna cichosza panuje tu na całego :) mnie w nocy przygniotlo przeziebienie, prawie nie spałam. Na lezaco boli gardlo i nos sie zatyka, na siedzaco duzo lepiej ale spac sie nie da, co chwile sie budzilam i ostatecznie prawienie spalam. Zatoki mam po prostu wypchane po brzegi. Fuj.

zdrowka zycze !!!! :)

josephine dokładnie, to ona :)

Dziewczyny czekam do 3.02 i bedzie test, bo i piersi dalej bolą, a okresu nie widać :D

w takim razie trzymam kciuki !!!! :)

a ja jakies zwatpienie przechodze :( tak jak bylam pewna , ze chyba zaskoczylam tak teraz pewna jestem , ze jednak nic z tego .... ehhh jakiegos dola mam :( trzeba czekac i miec nadzieje , ale coraz ciezej jakos mi to idzie :(
dzisiaj rano tyle sluzu mialam , ze normalnie pomyslalabym , ze to dzien plodny :-D

josephine dokładnie, to ona :)

Dziewczyny czekam do 3.02 i bedzie test, bo i piersi dalej bolą, a okresu nie widać :D

Ja bede testowac w zblizonym czasie o ile nie przyjdzie @ a za Ciebie trzymam kciuki :tak:

Asionek ja tez mam chwile zwatpienia,ale dopoki nie ma @ trzeba myslec pozytywnie &&&&&&

Pok zdrowka...

Ostatnia edycja:
kochane! :) czy mozecie sobie zrobic suwaczki odliczajace do @? :) to sie przestaniemy na okraglo pytac nawzajem :) szczerze mowiac dla mnei spamietac, ktora kiedy ma dostac okres to nie mozliwe :)

asionek, jos - kazdy kanton inne podatki :) mozna pracowac w Genewie a mieszkacw kantonie Vaud, rzut beretem albo we Francji ale z tym meiszkaniem we Francji i pracowaniem w GE jest jakos skomplikowanie (chociaz moze strach ma wielkie oczy). Rzeczywiscie wiekszosc ludzi z dziecmi mieszka pod Genewą w takich malych miescinach ale sa tez tacy, ktorzy mieszkaja w miescie i tez im dobrze. A z tym stosunkiem szwajcarow do genewy... no oni zawsze mowia, ze Genewa to nie szwajcaria. Główie dlatego, ze jest potwirnie miedzynarodowa - ONZ i ponad 40 innych organizacji miedzynarodowych plus Stałe Przedstawicielstwa przy ONZ prawie 200 krajów a do tego jeszcze siedziby korporacji - P&G, Palmolive, Dupont, banki, korporacje zegarmistrzowskie itd. No i ta granica z Francją dużo miesza :) Mi się ta różnorodność strasznie podoba.
Moje nastawienie może wynikac z tego, ze ja ks ie tu przeprowadzałam nie miałam kompletnie żadnych oczekiwań, nie miałam pojęcia czego się spodziewać. No i jestem pozytywnie zaskoczona nawet mimo wad. Jednym z plusów ponad wszystko jest rewelacyjna służba zdrowia, coś niewyobrażalnego, żadnych kolejek na zabiegi i do badan, wszystko zwracane z ubezpieczenia, standard szpitali jak z filmów o ludziach leczacych sie w szwajcarii, w ramach ubezpieczenia kliniki rehabilitacyjne w gorach, bajka :) i wszystko na wyciagniecie reki.

jedyne co, to mam straszna ochote na paczki i pomyslalam, ze sprobuje je sama zrobic. No i szukam w sklepie spozywczym internetowym drozdzy i sa tylko w proszku ;/ a to sie chyba nie nada.

jutro zapisuje sie na islownie :D cos trzeba w zyciu robic i sprobuje jeszcze na francuski sie dopisac jesli sa miejsca na kursie intensywnym. I jakos czas do zaciążenia zleci w ten sposób :D

Ja bede testowac w zblizonym czasie o ile nie przyjdzie @ a za Ciebie trzymam kciuki :tak:

Asionek ja tez mam chwile zwatpienia,ale dopoki nie ma @ trzeba myslec pozytywnie &&&&&&

Pok zdrowka...

no wlasnie :) tylko jakos ciezko chwilami .... nie chcialabym sie zawiesc , pewnie jak kazda z nas ;)

Asionek31 a u Ciebie kiedy @ powinna być?

jakos 5 , 6 luty :)

Pok pomysl z suwaczkiem bardzo dobry !! w ten sposob my i dziewczyny beda wiedzialy kiedy kto ma @ i bedzie testowal :)

co do Swiss to zgadzam sie z Toba :) dokladnie tak to wyglada ... i pewnie gdybym ja mieszkala od razu w Genewie tez bym innaczej pisala , myslala :) a tak posmakowalam zycia w roznych kanotonach i mam jakies tam porownanie :)

co do kursu to ja robilam w Migros Schule i bylam bardzo zadowolona :) super mialam nauczycielke , malo uczniow , czasami ja sama bylam tylko , i ceny bardzo przystepne :) oni wogole maja duzo fajnych kursow

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry