• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
pok może i jest jakaś zależność ale u mnie to tak nie zadziałało;-(

gumisia smutna historia. bardzo trudno jest w takim natłoku wszystkiego czegoś ważnego nie zagubić:-(

Ostatnia edycja:
reklama
gumisia- nie, zupelnie sie takiej sytuacji nie boje. Mysle, ze bardzo jednostronnie oceniasz sprawe. Ja znam wiele matek, ktore pracuja i nic sie dziecku zlego nie dzieje ani matkom sie nic zlego nie dzieje.

ewula - tu sa dwie sprzeczne informacje: wstrzymuje dojrzewanie pęcherzyków Graafa. a potem: ułatwianie owulacji, poprzez dokonywanie proteolizy ściany pęcherzyka Graafa;

Ostatnia edycja:
POK- no moze bzdura ,ale tak mi powiedzieli w gminie...z pianą na ustach tlumaczyłam im ,ze przecież ginekolodzy,psycholodzy i inni otwierają w domu i nikomu tym "krzywdy" nie robią nie halasują...kobieta nieugięcie twierdzi ,ze NIE MOGĘ... ja mieszkam w blizniaku ...

co do prog w tym cyklu w II fazie to moze chodzi o to ,zeby wyregulować tą faze na stałą ilość dni i dzieki temu łatwiej bedzie póżniej z owu bo moze ma taki plan ,ze najpierw wyreguluje II faze a potem da Ci leki na owulkę:)) np. Clo(lub Wasz odpowiednik tego leku)

MIKUSIA- smaczny obiadek przygotowałaś:))

WISIEŃKA- my płodne w posty jesteśmy a Ty nie do pracy ,tylko bedziesz robiła kolejne dzidzi :)))

mamitka a teraz jak mam 3 dni do @ to moge zrobic czy za pozno ?? i jesli zafasolkowalam to przydatne bedzie takie badanie czy juz nic lekarzowi nie powie ? i jesli w tej drugiej fazie zalozmy ze progesteron jest ok to znaczy ze w ciazy tez bedzie ok ??

pok : poczekaj az pojawi sie dzidzius bedziesz miala duzo wyzwan, i calkiem sporo intelektualnych
czasem o wiele trudniejszych do rozwiazania niz grafik biurowy zy budzet firmy :)
takich, ktore beda dpobre dla twojego dziecka zeby zylo bez stresu, nie balo sie tego, zachowywalo tak czy inaczej, robilo to a nie tamto
takich nad ktorymi psychllogowie od dziesiatek lat polemizuja, lamia glowy i sami do kocna nie wiedza jak "wlasciwie, dobrze pracowac z / nad dzieckiem"
za latwo by bylo jakby dziecko = sie same obowiazki i wyzwania fizyczne :)
jak by mi ktos za sterylizowanie butelek i smoczkow zagwarantowal ze dziecko wyrosnie na dobrego i zaradnego czlowieka to bym sie tym od dzis zajela zawodowo, smoczki dla calego bloku dzien w dzien :) ba! dla calej dzielnicy anwet :)

wisienka : rozumiem cie... takie sa dzis realia. ale najwazniejsze to chyba znalezc odpowiedni system, rownowage.... w miare naszych mozliwosci

pok ale ja nic nie mowie takiego podalam przyklad, im tez nic sie zlego nie dzieje, uwierz mi dziecko jst cudne i rozkoszne, ogromna zasluga w tym dziadkow niestety ale naprawde super, a ona tez jest szczesliwa na plaszczyznie zawodowej awantuje 2 razy do roku osiagnela juz prawie wszystko spelnia sie i to uwielbia, a inna sprawa ze malzenstwo ucierpialo bo to co dawniej sie mezowi podobalo u niej jako u matki zupelnie nie zaakceptowal i nie chca z nia juz dzieci, ale to chyba skrajny przypadek, ale opisalam wam bo naprawde przykry, i poza tym pokazuje tez ze faceci jednak tez maja uczucia i podejmuja takie wybory :)

mamita - ale ja mam wlasnie super regularne cykle i faza lutealna niezaleznie od dlugosci cyklu ZAWSZE 14 dni... dlatego nie rozumiem ;/

gumisia - bo zabrzmialo, jakbys mowila, ze kobiety spelniajace sie zawodowo jak maja dzieci sa nieszczesliwe. M. mnie kocha niezaleznie od tego czy pracuje czy nie ale wie co powoduje, ze jestem szczesliwa a co wrez przeciwnie. Teraz nie pracuje i nie czuje sie mniej kochana :>

Ostatnia edycja:
Dotarlam do roboty, kolezanka sobie juz poszla. Leb mi peka coraz bardziej, wiec poprosilam inna kolezanke, czy moze mi pomoc i na szczescie sie zgodzila! Za 2,5 h przyjdzie, a ja chyba po prostu wroce do domu, bo ledwo stoje i klikam! A ta co poszla jeszcze mi nawymyslala zadan na dzis! Chyba z krzesla spadla! :-(

a ja mimo że lubie swoją pracę to mam ochotę posiedzieć teraz trochę w domku-powygłupiać się z moim smykiem, urodzić drugiego szkraba i potem dobrze odchować-a potem pomyslę o dalszej pracy- w sumie wszystko zależy od pracy mojego męża-ma mieć nową umowę w tym roku i zobaczymy jakie będą warunki...

reklama
mamitka a teraz jak mam 3 dni do @ to moge zrobic czy za pozno ?? i jesli zafasolkowalam to przydatne bedzie takie badanie czy juz nic lekarzowi nie powie ? i jesli w tej drugiej fazie zalozmy ze progesteron jest ok to znaczy ze w ciazy tez bedzie ok ??
GUMISIA- najlepiej zapytac w labo w ktorym d.c. najlepiej zrobić ,ale wiem ,ze jak teraz zrobisz i bedzie wysoki poziom(tam masz podane normy) to moze wskazywać na ciążę..
nasza Wisieńka na początku ciązy chyba robiła pogesteron :))
mamita - ale ja mam wlasnie super regularne cykle i faza lutealna niezaleznie od dlugosci cyklu ZAWSZE 14 dni... dlatego nie rozumiem ;/
Kurka siwa POK to nie wiem w czy to ma Ci pomóc...
jak bedziesz u gina nastepnym razem wypytaj o wszystko:)

MARY- współczuję bólu głowy...:( dobrze,ze ktoś za Ciebie przyjdzie...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry