• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
mloda to co nic nie mowisz no ja sie tu zaraz poplacze jak tak mozecie, ja nigdy sie nie odchudze no, jakby bylo cieplo to bym zajadala i spala a tak zima to len dopada a dupka rosnie :P

reklama
GUMISIA- ja tez mam krokiety w lodówce a w zamrażalce bagietki z masłem czosnkowym :))))

RURKA- pa kochana :)

EUWLA- brawo za działania:))) jestem z Ciebie dumna...łatwo jest biadolić gorzej wziąć sie do działania-a Ty działasz i super!!!!!
bedzie dobrze !!

ja też zmykam ..bede rano-jak to ja :))

dobranoc kochane-karaluchy :):))

lil : hej :)
czy ja tobie gratulowalam juz ciazy???? :) zaczyna mi sie kielbasic! jelsi nie to to :

SERDECZNE GRATULACJE !!! :)
ale wydaje mi sie ze juz gratulowalam :)

pok : zdolowalas mnie to silka... ja mam takiego leniucha na wycisk fizyczny ze by mi zaplacili a bym nie poszla a co dopieor z wlasnej woli hehehehehe

a ja wsie wkutwiam bo maly juz w lozku a ja czekam jak dab na panow z marketu az przywioza zakupy
robilam je o 18 a zakupow jak nie ma tak nie ma
i jak mi malego wybudza domofonem albo rzucajac tych ich kublami to ich zaltuke !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nienawidze takiej organizacji, a wlasciwie dezorganizacji! :)

hej :)
eee tam wcale sie nie nalatalam, poczta pod nosem, silka pod nosem, obiad byl juz zrobiony wczoraj - co to za wysilek :)

a ktora to pytala o wymyslny obiadek dla chlopa - miesny ma byc czy niemiesny? i jak bardzo wymyslny? bo jak bardzo to mozna zaczac od mini sufletow na przystawke ;-) ale szansa, ze za pierwszym razem wyjdzie jest niska. wiec lepeij na przystawke dac caprese i kielkami czegokolwiek, duza iloscia pieprzu, troche soli i oliwa. albo carpaccio z łososia z kaparami. a na danie główne hmm.. ja to lubie np brandade z beszamelem.

skladniki:
ziemniaki
filety bialej ryby, najlepiej dorsza
pietruszka

po pierwsze ryby na parze zrobic. potem palcami przebrac, zeby nie bylo zadnych osci. w tym czasie ugotowac ziemniaki, zrobic puree. ziemniaki zmieszac z rozdrobniona ryba, dodac, sol, pieprz, galke muszkatolowa, kilka lyzek gestej smietany i ze dwa zabki drobno posiekanego czosnku. Naczynie do pieczenia, np. takie jak do tarty wysmarowac maslem, cala mase przeniesc do naczynia do pieczenia posypac bulka tarta i na wierzch polozyc kilka cieniutkich plasterkow masla. Potrzymac w piecu na 180 stopni az sie zraumieni. po wyjeciu udekorowac natką pietruszki. Do tego pysznie smakuje sos beszamelowy - 50 gram masla rozpuscic na wolnym ogniu, mieszjaac dodac 50 gram masla i mieszac az sie ladnie polaczy na glakdo. zdjac z ognia i powoli dolewac 500 ml mleka ciagle mieszjac. znow na ogien az zgestnieje, dodac sok z polowki cytryny, 2 male lyzeczki cukru, galke muszkatolowa (duzo), troche pieprzu i soli i mniam :)

a z innych to ja uwielbiam tarty robic - z cukinia i lososiem, z serem kozim i suszonymi pomidorami, z porami i suszonymi sliwkami itp. :)

jos - ja tez nie lubie chodzic na silke. ale musze zrzucic 7 kg, zeby znow jak czlowiek wygladac a wiosna i slub zblizaja sie wielkimi krokami. wade ma to taka, ze wrocilam z silki meeega glodna - 2 banany i miseczka makaronu i 3 lyzeczki nutelli... :)

dobrze ze odswiezylam i mnie tu pok chyba jeszcze zatrzyma na chwilke :) wiec tak to ma byc jedno daniowe bez przystawki nie koniecznie obiad moz ebyc duper kolacja cokolwiek, caprese nam sie przejadlo swego czasu mialam szal i teraz raczej patrzec juz nie mozemy, i ja ryb w domu nie toleruje :) wolalabym zrobic cos nowego ale ze sprawdzonych skladnikow, np kaparow nigdy nie jadlam wiec sliski temat, i oczywiscie moze byc cos miesnego, ja glownie preferuje polska albo wloska kuchnie bo dosc prosto i szybko

aaaaaaaa a do tej ryby to KONIECZNIE musi byc salata w postaci samych lisci ale roznych najlepiej z dressingiem: oliwa + ocet balsamiczny, szcypta soli i ciutka pieprzu. Swietnie zgra sie ze smakiem zapiekanki rybno- ziemniaczanej. No i obowiazkowo biale wino. Pinot Grigio sie sprawdza :) ale tez wino z takiej malej winnicy przy Lozannie - Epesse :)

reklama
gumisia to moze tartę jakas?

ja ostatnio zrobilam proste danie ale wyszlo super - kotleciki mielone (ale malutkie i okragle) po usmazeniu do pieca w brytwance zalane puszka pomidorow bez skorki + puszka soczewicy + papryka.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry