• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
pok : fajnie, ze tak blisko
ja teraz mam wszystko dlaeko i niestety jest to dla mnie dobra wymowka ;)

ps. zatluke jopkow tepym nozem! 20h50 i na horyzoncie wciaz brak kurczaka i reszty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dobrze ze maz ma dzis rezultaty w pracy i wroci pozno, przybajmniej nie mam stresu ze nie zdaze z kolacja
ale i tak zatluke a jak mi malego obudza to jeszcze w oko wykluje

reklama
czyli takie pulpeciki, ostatnio robilam ale w sosie pieczarkowym, tarta bylaby ok masz jakies fajne przepisy ogolnie uwielbiam ryz ziemniaki kasze makarony jajka wszelkiego rodzaju sery i nabial z warzyw pieczarki triumfuja u mnie w kuchni, unikam swiezych pomidorow na goraco bo mezowi nie smakuja no i ryb, ryb nie toleruje :)

no to tarta... najlepiej kupic ciasto ale jak chcesz sama zrobic to wygrzebie jutro moj przepis.
"tartownice" wylozyc papierem do pieczenia na to ciasto, podziurkowac widelcem. teraz najlepiej na poczatek wysypac na ciasto fasole "jaś" i wsadzić do rozgrzanego na 160 stopni piekarnika. wyjac. zebrac fasole. (w ten sposob ciasto nie bedzie sie podnosilo). no i teraz wsadzasz co chcesz. ja najbardziej lubie 3 nastepujace opcje:

do wszystkich jest ta sama zalewa: jajko + 1,5 kubka smietany gestej + sol, pieprz i przyprawy inne do wyboru (np. oregano).

1. ser kozi (ja kupuje opakowanie 12 takich krazkow. ale nie moze to byc kozi obleczony plesnia (kozi twardy) - to musi byc kozi miekki serek. no i teraz na ciescie ukladasz w kolko serek kozi na przemian z suszonymi pomidorami w duzej ilosci. zalewasz zalewą, posypujesz startym parmezanem lub grana padano tak zeby sie dokladnie zasypalo.

2. potrzebne sa 2-3 cukinie pokrojone w plastry. udisc je na patelni w duzej ilosci oliwy z oliwek az zmiekna zupelnie. odsaczyc z tluszczu i zostawic do wystygniecia. na ciescie polozyc wedzonego lososia (100-200g) i na niego cukienie - zalac i posypac jak w pukncie 1.

3. potrzebnych jest 8-10 porob pokrojonych w plastry i uduszonych dokladnie na patelni. na ciasto pory i suszone sliwki (jesli duze poprzekrajac) i na to zalewa i ser jak wczesniej.

inna opcja z porami to dodac szynke parmenska, pomidory itd.

tak naprawde kazda opcja dobra - tak jak z pizzą :)

pok : maja - 3h
w sumie 3 h wypadaja o 21h20 wiec jeszcze maja czas
ale jak sie zdecydowalam to widzialam ze nikogo nie bylo zaden wozek nie czekal na pakowanie tylko moj
pytam sie faceta czy dlugo zajmie, a on : dzis nie, anwet jak 2h to wypadnie gora po 20
klade synka spac o 20h20-20h30 mowie oka tu taki zonk!
zakatrupie ich
jest 21h10 a ich wciaz nie ma, prze-gie-cie !

reklama
Witam wieczorową porą.
Chcialam was nadrobić ale nie dałam rady, za dużo naskrobałyście.
Jakoś nie swojo się czuję przedy tym jutrzejszym pogrzebem:no:
Nie będę wam marudzić, dobranoc kochane.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry