• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Oj znajdą wszystkie wątek - dlatego 2011 w nazwie zostawiłam :-p

Pszczolka - w zakładce "artykuły" są piśmaki :-p chyba że gdzie indziej tkwi błąd :sorry: a sinupredu nie mogę bo mam żołądkowe problemy i karmiące nie powinny brać :sorry:

pok : sorx za opoznienie z odp ale nie bylam przy kompie, wlasnie umylam 2 lazienki i PA-DAM..; nienawidze cholerstwa!
ibywatelstwo francuskie poldek ma, to jest pewne. tylko nie zrozumilam dlaczego w poslce zostanie uznane ze ma tylko polskie, a nie podwojne... no ale nic, to nie szkodzi poki co powortu do PL nie planujemy :)

nie wiem dokladnie o co chodzi z tym pendulaires, ani jak to f-cjonuje w CH. ale chodzi o te maszyny do parkingow, ktore dzialaja na system dzien-wieczor od danej do danej godizny (godziny pracy) wykupujesz... normalnie do tych miejsc na ulicy maja prawo (stale) rezydenci danego budynku, danej ulicy, musisz miec karte rezydenta ktora usprawiedliwia twoje stanie
u nas coraz wiecej dochodzi do skandali ze ludzie placa z ate miejsca nawet jak nie sa z dzielnicy, bo w paryzu brakuje parkingow, miejsc... stare budownictwo nie ma parkingow pod soba!
aha u nas te 'bornes" sa za darmo w weekendy i swieta, nie musisz byc z dzielnicy
nie powiem ci dokladnie o co chodzi niestety...

jos - dzieki za wyjasnienie. juz chyba wiem jak to odniesc do CH :)
a co do obywatelstwa chodzi o to, ze w polskich urzedac nie bedzie mialo znaczenia zadnego, ze Poldek ma jakies inne obywatelstwo niz Pl - nie moze sie tym innym w PL poslugiwac (chyba, ze w e francuskiej ambasadzie), nie przysluguja mu prawa i obowiazki cudzoziemca tylko Polaka.

witam :-)
jak dobrze, że trafiłam w takim momencie i wątku :-) ojciec mojego dziecka też jest Belgiem i zastanawiałam się jak prawnie, o wygląda... Mam zamiar rodzić tu w Polsce, ale informacja o tym, że ojciec też może strać się o wystąpienie przyznania jego obywatelstwa, jest mi w chwili obecnej pomocna.. Nie wiem jak on się będzie zapatrywał na te sprawy...

Witam Was kochane moje, ledwo Was znalazłam, bo mnie troszkę nazwa wątku zmyliła :)) Ale RODZĄCE to brzmi bardzo optymistycznie :)

reklama
pok : dziex
ja sprzatam przed przyjazdem wujka
przyjezdza praktycznie tylko sie przespac przed spotkaniem w pracy do ktorej jutro wyjdzie ok8 i po niej pojedzie prosto do siebie
a ile roboty... wkuta jestem...

pok : zadzwonili ze sklepu z przeprosinami i w biurze klienta czeka na mnie bon 10 euro :) hehe

lil : witaj, co tam ciekawego ??? :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry