reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja pamietam jak moja siostra mlodsza o 10 lat szla do przedszkola i cala procesja byla: ja, mama i babcia ja tam zostawilysmy. Nie plakala a ni nic ale lekko byla zdezorientowana. My siedzialysmy trzy w domu i ryczalysmy jak dzikie bobry. Poszlysmy ja odebrac a ona pyta czy moze jeszcze zostac, bo sie z kolezanka w cos bawia i placzbyl jak sie dowiedziala, ze musi juz wyjsc :)

reklama
just a co Ty tak latasz mamuśko?? :-)

jos i paulina nie no ja mojego skarbeńka nigdzie nie oddam nie ma mowy!! Pamiętam jakie męczarnie przeżywałam zostawiając Kamisia w przedszkolu - na zajęciach na uczelni nie mogłam sie skupić :-(

paulina: pewnie ze tak ! :)
pok : niezle :) hehehehehehhehehehehe
ja sie przyznam ze tez dzis sie poplakalam... ale poldus za mna plakal i to dlatego :zawstydzona/y:
oczywiscie zeby 15min minelo szybko zadzownilam do meza wyplakalam sie a pozniei punkt 10hH30 pognalam po synka :)

kocur: jesli przedskole nie jets obowiazkowe a ty nie musisz pracowac to pewnie z enie dawaj
widzisz ja nie pracuje, a i tak bed emusiala malego prowadzac co rano zmeczonego do wielkiej mi tam SZKOLY w wieku 2 lat i 8 m-cy bo jets z konca roku , wiec nawet nie 3 latka...

KOCUR: a widzisz mamuśka latawica ze mnie :-D jak by babcia mnie nazwała ;-) papierkowe sprawy, wiesz wszystkie zaświadczenia i dokumenty do zasiłku i takie tam... nic przyjemnego, wczoraj była u mnie Pani z MOPSu i jeszcze nigdy w życiu tylu świstków nie miałam do podpisania :szok: żeby w tym państwie dostać jakieś niewielkie pieniądze, to trzeba poruszyć cały swój świat!!! :wściekła/y: i najchętniej to oni chcieliby oddać Twoje problemy finansowe rodzinie i mieć nas z głowy, czy Wy sobie wyobrażacie ile wynosi zasiłek żywieniowy dla dziecka????? 100 ZŁ.....:szok::szok::szok:

hmm a ja mam znowu inaczej-nie ma w Polsce obowiązkowego przedszkola w wieku 3 lat-tylko serce mi się kraje jak mój syn rwie się do zabawy z innymi dziećmi-w ostatni weekend moja mama robiła imieniny, przyjechał mój brat z córcią 3 mies. młodszą od Danielka-byliśmy nastawieni jak zwykle na kłótnie o zabawki i płacz któregoś-jaki był nasz szok gdy ta dwójeczka zaczęła razem się bawić i broić...
w sumie jestem teraz w domku, ale w lipcu urodzę malutką i nie wiem czy będę w stanie dać mojemu synowi 100% swojej uwagi i wymyślać z nim jakieś gry i zabawy-także przedszkole byłoby dobrą alternatywą

Ach boogie no to ja już wiem o czym piszesz, bo też to przeszłam jak byłam w ciąży z Kamilkiem... zasiłki, upokorzenia cholera o każdą złotówkę, a nie przelewało się oooj nie :-( wspólczuję ....
Ale energiczna optymistka z Ciebie i dasz radę ze wszystkim, nie?? :tak:

paulina faktycznie w tej sytuacji to ma sens, oby tylko mały nie chorował i nie przynosił zarazków do maleńkiej :sorry2:

jos przymusowo do "szkoły" w TYM wieku????? Luuuudzie...

Ostatnia edycja:
KOCUR: :-D no energia u mnie teraz na poziomie średnio spadkowym :-D tzn na swoje "4" piętro w kamienicy wchodzę jeszcze bez problemu, ale już na samej górze biorę klika głębokich wdechów :-D:-D:-D dla 23 latki, to strasznie zadziwiające ;-) mam nadzieję, że dam, chociaż czasu coraz mniej, a przede mną jeszcze kwestia znalezienia mieszkania... i tu się rodzą prawdziwe schody :wściekła/y: w mojej sytuacji nie stać mnie na zapłacenie kaucji właścicielowi, która jest trzykrotną miesięczną kwotą za mieszkanie :szok: no i bieżący miesiąc też trzeba opłacić... dlatego wszystkie, które posiadacie mężów tudzież facetów, którzy Was wspierają ucałujcie ode mnie w czoło ;-);-);-) ja muszę sama wszystko załatwiać...

reklama
Boogie jesteś superdzielna!Poradzisz Sobie:)
Ja też zostałam sama w ciąży a teraz mam kochaną córunię i najlepszego męża na świecie(oprócz niektórych momentów :)) )

Josephine zaszalałam,zapraszam do oglądania:)

Boogie jak maleństwo się urodzi to wszystko Ci wynagrodzi,wystarczy jedno spojrzenie:))))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry