reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
OLIWKA: dostanę swój medal :-D:-D:-D myślę, że na Dzień Dziecka :-D:-D:-D prędzej niż na Dzień Matki, mały, ciepły order za odwagę, niezłomność i konsekwencję ;-)

reklama
hej :)
ja jaks nie w sosie dzisiaj :/ pogoda tez taka sobie i ogolnie dolek ...

Dopiero wróciłam :/

No więc: zrobił USG wsio ok, powiedział, że hormony w normie, clo nie dał, w kwietniu kładzie mnie na oddział i będzie robił HSG i dopiero wtedy jak się po nim nie uda przepisze clo. Kazał też Ł. zrobić badania nasienia. Ogólnie jest dobrej myśli i powiedział "Kaśka zajdziemy w tą ciążę" :-D
Jestem dobrej myśli i będę teraz chodzić do niego. Może i długo się czeka, ale jest bardzo dokładny, szczegółowy, odpowiada na każde pytanie i nie wymyśla, nie naciąga na bezsensowne badania :)

fajnie , ze masz dobrego lekarza , to podstawa :) i trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&& !!!

hej

rurka : super nowiny :) pewnie ze zajdzciecie :))))))
boogie : przykro mi...
pok : hej :)

asionek : nie wiem jak to dziala ale na pewno becikowego nie dostakja wszyscy tutaj, sa jakies limity
ja wiem ze nie dostalam! a o allocation na 1 dziecko pierwsze slysze... slyszalam z ejets ale jak jest samotna matka itp
a jak nie to dopiero od drugiego.... moze to jakas inna specjalna pomoc w ciezkiej sytuacji... moja koleanka dostawala na 1 dziecko, ale dlatego ze wychowywala je sama! no to pomoc na dziecko, pomoc do niani, polmoc do mieszkania, pomoc na bilet transportwoy po regionie i wiele innych ogolem przez rok 1080 euro a najnizsza krajowa? 1200... BEZ KOMENTARZA :)
dodam ze pracowala na czarno pilnujac u siebie innego dziecka i dostawala drugie 1000 na reke :)
to taka sobie anegdotka o systemie francuskim i jego przeroznych mozliwosciach :)

nie wiem ja tam sie nie znam , bo dziecka nie mam , slyszalam tylko od innych kobiet co maja dzeici :)
pewnie sama niedlugo sie przekonam jak to jest ;))

Dzień dobry:-):-)

Miałam wczoraj napisać ale że miałam późno wizytę a potem powrót do domu i oswajanie się z nowinami, rozmowy z rodzicami a wieczorkiem sis przyjechała...
No więc u nas wszystko dobrze, dzidzia ma wymiary w normie, przepływy też ok...
I czekamy na SYNUSIA!!!!
Więc przesyłam chłopaczkowe fluidki dla chętnych ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

super !!! no i gratuluje synka :))

pszczolka - pozwol, ze i tak bede trzymac kciuki :)

laski! sprawdzilam wlasnie szyjke i sluz... pierwszy raz w zyciu mam cos na ksztalt bialka jaja kurzego. morda mi sie coraz bardziej smieje! :)

no i.. nie ide na franca. zrobie sobie dzien laby :)))

teraz tylko dzialaj kochana na maksa i &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& zacisniete mocno :)

babeczki ja zmykam na dziś...bliska mi osoba poroniła...2 dni temu cieszyłam sie z Nia ,ze po 2 latach starań sie udało a dziś .....

bardzo Jej współczuję i nie moge sie na niczym skupić-czytam i nie wiem co czytam także zmykam...
co za los..........

przykro mi bardzo :(((((((((((((((((((((((((

Kocur dziękuję:)

&^%$$#%&*&**&^& BRRR!!! Wymyłam Ninę i zaczęłam smarować,nawet się ucieszyłam bo nie ma nowych krost,te maleńkie znikają,inne zasychają powoli a tu niespodzianka: wysyp w ustach!!! Wargi od wewnątrz,dziąsła i podniebienie:(((

biedna ta twoja cora , tyle sie nameczy :(

Paulina ja przez @ zawsze mam Sahare i dlatego wiem kiedy przylazła. A kolor chyba jednak bardziej zielony niż budyń śmietankowy. No nic. Czekam nadal na @.

mi to na jakies uplawy wyglada , infekcja czy cos ... raczej napewno zielonkawe nie powinny byc

Jos doczytalam o tym labuziaku w parku :/ masakra , dziecko to wiadomo tylko dziecko , ale ta matka to do uduszenia :/ zrobcie jej wioche w tym parku i tyle :) w koncu sie opamieta , albo zmieni miejscowke ...

Ciężki to temat.
Ja jak wróciłam z małą do PL to złożyłam wniosek o alimenty.Przyznano mi 800zł (a 500zł samo przedszkole płacę),pozbawiono ojca praw rodzicielskich,dali mi pozwolenie na paszport itp.
Kasy nigdy nie dostałam,złożyłam wniosek do sądu o ściganie go (mieszka za granicą,jest obcokrajowcem) i tak minęło 16 miesięcy,dostałam jedno pismo: w PANI SPRAWIE INFORMUJEMY,ŻE NIE DOSTARCZYLIŚMY JESZCZE WNIOSKU,NIE ZNALEŹLIŚMY POZWANEGO!!!!
Nie należą mi się alimenty z funduszu (bo nie mam pisma o nieściągalności alimentów) i tak w kółko:)
Aaaa,jak byłam sama z dzieckiem,mieszkałam u babci kątem itd to nie należało mi się nic.Odpowiedź panienek z MOPS-u: nie bo nie.
Raz dostałam 70zł i wielkie pismo,że pieniądze te mam przeznaczyć na ubranie i jedzenie dla dziecka:)))
Tak się pytam,jakie ubranie?Jeansy dla dziecka kosztują 80-100zł :(
Na szczęście poradziłam sobie,odbiłam się,mam firmę,pracę,męża i stać mnie na utrzymanie dziecka.
Za alimenty też dziękuję...bo ich nie dostanę.Ojciec małej na dzień dzisiejszy jest nam winien 19200zł + odsetki:)

KOCUR: on twierdzi, że nie jest pewien, czy to jego dziecko... zresztą w Polsce nie mieszka, a wiesz co ja o nim myślę???? to co powiedział mój lekarz prowadzący, że to człowiek nie odpowiedzialny... mając 30 lat, chyba nie tak się postępuje, ale tu szkoda już moich słów i moich nerwów, jak Dzidzia się urodzi robimy test dna i wtedy już się nie wywinie nam gagatek... ehhh... taki to masz los, kobiet pracujących, niczego się nie bojących :tak: chyba za silne jesteśmy :tak: :-D:-D:-D

oliwka - wspolczuje zyciowych przejsc.

boogie - wielki szacun! jestes tak dzielna, ze az jestem dumna, ze Cie na forum poznalam! :) ze wszystkim sobie spokojnie poradzisz.

ja sie uporzadkowalam, zeby gin sie nie przestraszyl i za 1,5 godziny lece. moze w rozpedzie zrobie jeszcze paznokcie u nog i maseczke.
zrobilam test owu, zeby sprawdzic czy LH nie spada za szybko i jest pozytywny - uff! A takiego sluzu to ja w zyciu nie widzialam. Normalnie dopiero wiem teraz o co z tym bialkiem jaja kurzego chodzi. Jest przesliczny! Jednak oplacilo sie lykanie wiesiolka, castagnusa, zelaza, kwasu foliowego i utrogestany. Mam tylko nadzieje, ze endo ladnie spuchlo w tym cyklu, i ze nie bedzie owu do wieczora, bo dopiero wieczorem mozemy dzialac a i to niepewne, bo M. sie nie wyspal i ma strasznie duzo pracy a u niego to oznacza, ze gdyby wrocil do domu nawet o 17 to zasnie na stojaco bidak moj.
matko, matko, jestem tak podekscytowana tymi testami i sluzem i szyjka, ze nie wiem co mam ze szczescia robic :) to co to bedzie jak mi kiedys ciazowy pokaze dwie kreski? :)))))
raz jak robilam jak mi sie okres 4 dni spoznial, to czekajac na wynik cala sie trzeslam z nerwow i chlipalam. A jak raz niespodziewanie mialam falszywie pozytywny bladzioch to sie tak zdenerwowalam z ekscytacji, ze nie wiedzialam co robic, a M. akurat byl zagramanica. oh! :))))

OLIWIA: mam nadzieję, że tak jak Tobie się ułożyło, tak i u mnie nastąpi jasność i klarowność sytuacji :-) wierzę, że uda się, tylko to teraz tak strasznie boli i nie ułatwia sprawy... wszystkie kobiety które taką drogę ze swoim Maluchem przeszły są dla mnie inspiracją i przykładem, że jak się mocno wierzy w coś, to się uda i trzeba sobie wizualizować tylko dobre i pozytywne aspekty tej złej sytuacji :tak:

Just niektorych facetow to sie kastrowac za przeproszeniem powinno tacy sa nieodpowiedzialni :/
dasz rade kochana !!! my kobiety silne jestesmy :)

Pok hehe super sie czyta takie pozytywne posty :) moze zadzwon do swojego zeby sie nie przemeczal w pracy i mial sile na ciebie dzisiaj ;-)

Masz rację boogie niech go wszyscy diabli :-( .... ale wszystko do czasu...

oliwka ja mam trochę inną historię bo w sumie ojciec mojego dziecka był moim mężem i pierwszą miłością tylko że był też... jak się okazało.. "nieobliczalny" i zostawiłam go jak mój misiaczek miał roczek.. potem było 10 lat walki, setki rozpraw karnych i rodzinnych, koszmar :( Ale było minęło...

pok cieszę się razem z Tobą :-):-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
POK: bo się purpurą okryję :-D:-D:-D nie widzę sensu, żeby się załamywać i płakać, chociaż czasem mam straszną chęć, tak na przekór wszystkim położyć się na środku ulicy i zacząć płakać hahahaha, tupać nogami, wierzgać i mówić, że wszyscy są głupi i ich nie lubię hahahaah, to by dopiero był show :-D:-D:-D:-D:-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry